Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Ποια είναι η σχέση Νίκου Καραμανλή με τον δήμο Μεσολογγίου και το ιερό Ραδιομέγαρο ;


Ο κύριος Νίκος Καραμανλής φυσικά και δεν έχει καμιά σχέση με την γνωστή οικογένεια των εθνοπατέρων μας, είναι απλή συνωνυμία,  είναι όμως  μια ανέλπιστη ευκαιρία για κάθε λαμόγιο αυτού του τύπου, να εκμεταλλευτεί το όνομα για να χτίσει παράγκα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας του Ελλαδιστάν του πράσινου ήλιου του ΠΑΟΚ της ΑΕΚ και της Καλαμαριάς.

Ο κύριος αυτός, είναι  διοργανωτής καλλιστείων, εργολάβος δημοσίων έργων, εκδότης, ακόμη και σωματέμπορος , ο οποίος  κατάφερε με τη χρήση του ονόματός του να φτιάξει μια μικρή αυτοκρατορία στη χώρα και να διεκδικεί μάλιστα το ρόλο του ρυθμιστή στην επιβολή πολιτικών λύσεων δια των φυλλάδων του … ένα πράγμα σα τη τοπική μας ΑΙΧΜΗ μόνο που αυτή περιορίζεται στα ιερά εδάφη και μόνο, άντε και λίγο προς Λευκάδα και Βόνιτσα, (έχουμε και μπανγκαλόου σε καλή τιμή και με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για ανάπτυξη της δημοσιογραφίας) .

Μετά τις αποκαλύψεις για το πρόσωπό του από τη γνωστή εφημερίδα Μακελειό, βγήκαν στην επιφάνεια εκτός των άλλων και οι σχέσεις που έχει αυτό το λαμόγιο με το δήμο Μεσολογγίου και κάποιους παράγοντες που διεκδικούν τη σωτηρία του τόπου μας δια της ψήφου μας και της νιρβάνας που απολαμβάνουμε τα τελευταία 10 χρόνια.

...


Η πρώτη εμφάνιση του κυρίου αυτού ήταν επί δημαρχίας Λύρου, όπου αυτοσυστήθηκε ως εργολάβος – μελετητής και πολλά υποσχόμενος μιζαδόρος, βέβαια μετά το πέρας  της προκαταβολής από ανάθεση έργου και όχι μετά από δημοπρασία … κάτι σαν αυτό που γίνεται σήμερα επί Διαμαντόπουλου ας πούμε.

Τότε δεν έγινε δεκτός από το επιτελείο Λύρου γιατί μάλλον βρομούσε κομπίνα από μακριά, είχε την ίδια αηδιαστική μυρουδιά σαν το Δημητρίου της Εποπτείας Αλιείας, το ίδιο αποκρουστικό θέαμα και τα ίδια πειστικά και καταφερτζήδικα λόγια για ιθαγενείς, διψασμένους για μαύρο χρήμα και δόξα.

Μαθαίνουμε όμως, ότι αυτός ο κύριος δεν έφυγε άπραγος από το ιερό Ραδιομέγαρο, ανέπτυξε φιλίες και ενσωμάτωσε στο κεντρικό του επιτελείο τον γνωστό τυχοδιώκτη και φαφλατά – κομπιναδόρο ... Καραπάνο ή κλασομπανιέρα κατά το γνωστότερον .

Ο Νικόλας ο Καραμανλής από τη πρώτη στιγμή εκτίμησε βαθύτατα αυτό το τέρας της κομπίνας και της καπατσοσύνης που ακούει στο επώνυμο  Καραπάνος, ήταν για τον Καραμανλή το στέλεχος που του έλειπε, η πεμπτουσία της επιχειρηματικής σκέψης και πράξης του τίποτα για όλα, ήταν το αλάτι στο φαγητό, ήταν αυτός που θα του διασφάλιζε  πλουσιοπάροχα κέρδη για αμφοτέρους.

Μη ξεχνάμε ο Καραπάνος παλιότερα είχε πείσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι είναι ειδικός σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, όταν ακόμη είχε το μαγαζί με είδη υγιεινής, στο οποίο έβαλε φωτιά για να εισπράξει την ασφάλεια, είναι ο άνθρωπος που έπεισε συγκεκριμένους βολευτές, Υπουργούς και υποψηφίους της ΝΔ να στηριχθούν πάνω του, γιατί οι γνωριμίες του ήταν πάμπολλες και ο μηχανισμός του αποτελούνταν  από βαριά στελέχη της κεντρικής εξουσίας και της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι μάλιστα ήταν έτοιμοι να τον ακολουθήσουν σε κάθε του επιλογή. (και ο Σαμαράς μου απάντησε… ότι θέλεις Νίκο μου για το Αιτωλικό, το Μεσολόγγι και το Νιχώρι).

Στο τέλος βέβαια όλοι χόρευαν χωρίς να το έχουν πάρει χαμπάρι, το χορό του Ζαλόγγου και κάπως  έτσι φτάσαμε σε αποπομπή Λιβανού, στον εκλογικό αφανισμό του Καραγκούνη και την παραπομπή κορυφαίων υπουργών της ΝΔ  (θα τους αποκαλύψουμε σύντομα) για συμμετοχή σε παρακρατικό κύκλωμα.

Η ίδια συνταγή αυτή εφαρμόστηκε σε παράλληλο χρόνο και τόπο από τον  Νίκο  Καραμανλή, ο οποίος δεν χρειάστηκε πολύ για να πείσει τους κατέχοντες εξουσία, ότι εκπροσωπεί την οικογένεια των εθνοπατέρων... και η ένταξη σε έργα, προγράμματα και χρηματοδότηση ήταν εγγυημένα, πριν καν στεγνώσει η μελάνι  πάνω στο χαρτί της συμφωνίας.

Είναι  λοιπόν ποτέ δυνατόν. αυτοί οι παράλληλοι δρόμοι αυτοί οι κολοσσοί της κομπίνας και του τυχοδιωκτισμού να μην συναντηθούν ή να μην συνεργαστούν ;   

Η ανάρτηση αυτή δεν έχει βέβαια στόχο το ξεμπρόστιασμα ή την αποκάλυψη για το βίος και πολιτεία του Καραπάνου ή Κλασομπανιέρα, έχει στόχο όλους αυτούς που πίστεψαν σε αυτό τον αλήτη – αρχιλαμόγιο, ο οποίος τους έταξε διορισμούς και άλλες διευκολύνσεις, με τη βιτρίνα τον Λιβανό,  τον Καραγκούνη τον Μητσοτάκη και κάθε ηλιθίου που πιστεύει ότι εξουσιάζει άμυαλους και τυφλούς οπαδούς.

Εάν είχε τη δύναμη ο Καραπάνος κύριοι ακόλουθοι,  εσάς θα διόριζε ; Σε εσάς θα έδινε χρήματα και καλοπέραση ; Θα τα κρατούσε για τον ίδιο και θα στόλιζε τη πλούσια πολιτική βιτρίνα του, για να πληρώσει τουλάχιστον το ένα εκατομμύριο που χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα τόσα στην εφορία που του έχει κατασχέσει ότι είναι στο όνομάτα του.

Αυτή τη στιγμή για όσους δεν το έχετε καταλάβει … η μόνη βιτρίνα και τα όποια στολίδια κοσμούν τη βιτρίνα του Καραπάνου, είστε μόνο εσείς που ακόμη τρέχετε ξοπίσω του ικετεύοντας για ένα καλύτερο αύριο... δικό σας ή των παιδιών σας.

Δώστε την ανάλογη προσοχή, γιατί ο συνεργάτης του Καραπάνου, ο Νικολάκης ο Καραμανλής κατηγορείται ακόμη και σωματεμπορία … αύριο μη σας φανεί παράξενο εάν το κουδούνι που θα χτυπήσει τη πόρτα σας, δεν θα είναι για διορισμό.


Διαβάστε όλο το άρθρο της εφημερίδας κάνοντας κλικ  ΕΔΩ 



Η ΦΑΓΑΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: