Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Η κατάρρευση του Αιτωλικού και οι ύαινες που αναμένουν ...



Η κατάρρευση του Αιτωλικού ως οργανωμένη κοινωνία άρχισε από τη στιγμή που κάποιοι ψηφοφόροι των χθεσινών εσωτερικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, στήριζαν και χειροκροτούσαν με όλη τους τη θέρμη, όλα εκείνα τα ρεμάλια που επέβαλαν το σχέδιο Καποδίστριας.

Δεν έχει σημασία τι έκαναν οι καλοπληρωμένοι Πασόκοι της βουλής, σημασία έχει τι έκανε και πως αντέδρασε ο απλός ψηφοφόρος, ο απλός δημότης , απέναντι στη καταστροφική απόφαση της ομογενοποίησης, των πόλεων των χωριών και των συνοικισμών, μέσα σε μια φόρμα όπου η πρέσα της κεντρικής εξουσίας συνέθλιψε κάθε πρόοδο, κάθε ομορφιά και ιδιαιτερότητα των επιμέρους κοινωνιών.

Το Αιτωλικό δεν μετρά ποια ούτε έργα, ούτε πρόοδο, ούτε πολιτισμό … αναδύει τη δυσοσμία αυτών που το διοίκησαν, περιμένοντας καρτερικά τα εγκαίνια του επόμενου Μουσείου σε εκείνη τη γωνία, όπου  ακόμη και χθες ο Γύφτος πουλούσε ναρκωτικά ή κατάστρωνε το βραδινό του σχέδιο διάρρηξης στο σπίτι της οικογένειας που μετακόμισε πρόσφατα στην Αθήνα… μιας και εδώ δεν υπάρχει μέλλον, ούτε ελπίδα για κάτι καλύτερο.

...

  Εκατομμύρια σφυρίζουν πάνω από τη πόλη μας, κάθε φορά που ανοίγει καινούργιο επενδυτικό πρόγραμμα ή χρηματοδότηση από την ΕΕ, με μοναδικό αποδέκτη τις γνωστές ύαινες  του δημοσίου χρήματος.

Τοπικό συμβούλιο και αντιδήμαρχος δεν υφίσταται, και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κακής επιλογής  των ψηφοφόρων, αλλά  επιβολή ενός μαγειρεμένου κατά το δοκούν εκλογικού νόμου, όπου παραφράζει και δημιουργεί ανύπαρκτες πλειοψηφίες ακόμη και με ανύπαρκτες υποψηφιότητες.

Άνθρωποι που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα κοινά ή ακόμη και με τις ανάγκες του ίδιου τους του εαυτού, σήμερα διοικούν το Αιτωλικό, ντροπιάζοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους με την ανικανότητα που τους χαρακτηρίζει.

Αυτοί οι δημοτικοί άρχοντες, γίνονται εύκολη βορρά στις επιδιώξεις του κάθε απατεώνα που διοικεί ένα δήμο ξένο προς τους δημότες του, με κεντρικό πρόσωπο τον εκάστοτε πλιατσικολόγο δήμαρχο του ιερού Ραδιομεγάρου.

Βέβαια το αντίτιμο της μηνιαίας αμοιβής και η γεύση της εξουσίας με την απαραίτητη δημοσιότητα που τους εξασφαλίζει το φιλί του Ιούδα, καταλαγιάζει τις όποιες ενοχές τους.



Το Αιτωλικό το μόνο που μετράει αυτή τη στιγμή είναι ώρες και μέρες, μέχρι να σβηστεί από το χάρτη, μέχρι και ο τελευταίος χειροκροτητής να πάψει τον τοξικό κροταλισμό του, μέχρι και το τελευταίο πτηνό να εγκαταλείψει το λιμανάκι που δημιούργησαν οι συμπολίτες μας με εθελοντική εργασία και μεράκι.

Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή τη κατηφόρα τώρα !!!


Η ΓΕΚΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: