Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΝΕΩΤΕΡΑ

Με τους απολυμένους συνδημότες μας από τον Δήμο, με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του νομομαθή και δικομανή αντιδήμαρχου σαμαντά, συνεπικουρούμενη από την σύμφωνη γνώμη του σαϊνιού, που αυτοπροσδιορίζεται δήμαρχος (σ' αυτό φταίνε και εμείς λιγάκι, μην πω πολύ) έχουμε ασχοληθεί παλαιότερα, (εδώ) & (εδώ). Και όσο και αν αυτοί οι δύο κύριοι θα ήθελαν να το ξεχάσουν, έλα μου που δεν το ξέχασαν οι ίδιοι, αλλά ούτε και η δικαιοσύνη. Είχαμε πριν λίγο καιρό την απόφαση που δικαίωνε τον πρώην εργαζόμενο και νυν ιδιοκτήτη του ΔΗ.ΜΕ.ΛΕ. για το θέμα των δεδουλευμένων του. Δεν ξέρω εάν έχει πάρει τα χρήματα του το παιδί (οι πλήροφορίες μου λένε ότι παλεύει και προσπαθεί να τα πάρει λίγα λίγα, αλλά και αυτό δεν το καταφέρνει. Η απόφαση για τον εργαζόμενο αυτό είχε βγει πρώτη γιατί είχε κινηθεί νωρίτερα από τους άλλους και μόνος του. Να όμως που ήρθε η στιγμή και για τους υπόλοιπους. Στις 22 Σεπτεμβρίου, τα δικαστήρια Μεσολογγίου εξέδωσαν δυο αποφάσεις. Η πρώτη αφορά τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει ο Δήμος στους εργαζόμενους και η δεύτερη αφορά εάν ήταν σωστή η απόφαση απόλυσης τους, του νομομαθούς και δικομανούς σαμαντά όπως προείπαμε και εάν πρέπει να επιστρέψουν ή όχι. Θα σας παραθέσουμε έγγραφα από τα οποία, βάσει της πάγιας αρχής μας, έχουμε διαγράψει τα ονόματα, έτσι κι αλλιώς είναι γνωστά σε όλους μας.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι λένε οι αποφάσεις
Πρώτα το θέμα της αποζημίωσης





Έχουμε λοιπόν και λέμε 1ον. Σούμα τα χρήμα είναι 144.456 ευρώ + λέει οι τόκοι. Άρα η σούμα θα διαμορφωθεί περίπου...... στις 160.000 έως 180.000 ευρώ.
Τι κατάφερνε λοιπόν ο νομομαθής με τη σύμφωνη γνώμη του ανίκανου, όταν έλεγε στους εργαζόμενους με βαρύ και ασήκωτο ύφος, "δεν αποδεχόμαστε πλέον τις υπηρεσίες σας";
Κατάφερνε να στερήσει τον Δήμο μας από τις υπηρεσίες τους, για τις οποίες απασχολήθηκαν ή προσλήφθηκαν άλλοι υπάλληλοι και στο τέλος να τους πληρώσει ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΑΤΑ και επιπλέον 25.000-30.00 ευρώ αφού λογίζονται και οι τόκοι.
Και ρωτάω τώρα εγώ, ο κακός ο κουκουλοφόρος, ποιος θα πληρώσει μάγκες το κουστούμι. Το ταμείο του δήμου φυσικά, δηλαδή εμείς. Γιατί κύριε νομομαθή και κύριε ανίκανε. τους χρωστάγαμε εμείς. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, εσείς τα ΧΡΩΣΤΆΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΏΣΕΤΕ.

Συνεχίζουμε με την δεύτερη απόφαση, σχετικά με την μονιμότητα.




Διαβάζουμε εδώ, ότι το Δικαστήριο του Μεσολογγίου, θεωρεί τις αποφάσεις του προηγούμενου Δικαστηρίου της Λευκάδας, εκ των προτέρων, τελεσίδικες και αμετάκλητες.
(Για την ιστορία να σας θυμίσω τα σχετικά περί Λευκάδας, εκεί που οδηγούσε τις δίκες όλες ο φραγκούλης για να καταφέρνει να βγάζει αποφάσεις κατ πως τις ήθελε. Τότε λοιπόν που βγήκε αυτή η απόφαση της Λευκάδας τους ήθελαν ακόμα μαζί τους και μάλιστα είχαν καταθέσει και στο Δικαστήριο υπέρ τους).
Συνεχίζουμε την ιστορία μας. Το Δικαστήριο θεωρεί την από φαση της Λευκάδας ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ και ο δικηγόρος κάνει ένσταση και τι ζητάει λέτε;
Ιδού



Να κρίνει ανυπόστατο, αυτό που ήδη έχει αναγνωρίσει ως τελεσίδικο.Τσακάλι ο δικηγόρος, τ' ανάσκελα ο Πρόεδρος απο τις παπαριές που ακούει και φυσικά απορρίπτει την ένσταση. Αλλά φυσικά οι δικοί μας, τέτοια ζώα που είναι, τέτοιο δικηγόρο θα είχαν.
Συνεχίζουμε,



Ψάχνει λέει εδώ, το Δικαστήριο να μάθει, εάν υπήρχαν λόγοι για τις απολύσεις, και βεβαίως εάν η απόλυση συνοδευόταν από την αποζημίωση απολύσεως όπως σαφώς ορίζεται σε περιπτώσεις απόλυσης.



Ένα καινούριο στοιχείο έχουμε εδώ, που αναφέρεται στο κατά πόσο η βαριά κουβέντα του νομομαθούς με την σύμφωνη γνώμη του ανίκανου, προσβάλλει τις προσωπικότητες των συνδημοτών μας. Θα διαβάστε το σκεπτικό παρακάτω.



Καταλήγει λοιπόν στο συμπέρασμα ο Δικαστής, ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για τις απολύσεις, αλλά μόνο το ετσιθέλω του νομομαθούς σαμαντά με την σύμφωνη γνώμη του ανίκανου. Αλλά λέει και κάτι άλλο, ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. Δηλαδή, λέει ο σαμαντάς, σας απολύω γιατί έτσι γουστάρω (και συμφωνεί και ο ανίκανος), και ετσιθελικά πάλι, δεν σας αποζημιώνω και σας πετάω σαν τα σκυλιά στο δρόμο. Τι λες ρε μάγκα, που τους έμαθες αυτούς τους νόμους, αυτά γράφουν τα νομικά βιβλία που κουβαλάς ΠΑΝΤΑ μαζί σου;
Συνεχίζουμε
Διαβάστε το σκεπτικό σχετικά με την προσβολή της προσωπικότητας, κάτι στο οποίο εμείς έχουμε αναφερθεί παλαιότερα και συμφωνούμε απολύτως.


Λίγο παρακάτω διαβάζουμε ότι: ακυρώνει τις απολύσεις και τους επιδικάζει και δεύτερο κουστουμάκι.
Δείτε



Το δεύτερο κουστουμάκι κοστίζει τσάμπα σε σχέση με το προηγούμενο. ΜΟΝΟ 20.474 ευρούλια, οπότε μαζί με το προηγούμενο φτάνουμε στο ευτελές ποσό 164.930 κολλαριστά ευρώ + τόκοι φτάνουμε τις 200.000 + δικηγόροι και δικαστικά έξοδα, (τα υπολογίζω από το μυαλό μου) περίπου στα 20.000 βγαίνει το τελικό κουστούμι 220.000 ευρώ.
Προσέξτε όμως και κάτι άλλο, ρίχνει πρόστιμο στο Δήμο μας και 200 ευρώ εβδομαδιαίως για κάθε εβδομάδα που οι εργαζόμενοι παραμένουν εκτός εργασίας τους και ο Δήμος μας δεν εκτελεί την απόφαση.
Η απόφαση έχει εκδοθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, άρα από τότε είναι περίπου 6 έβδομάδες πάμε για την έβδομη άρα μέχρι σήμερα, το παραπάνω ποσό, εκτός των τόκων που τρέχουν έχει ήδη επιβαρυνθεί με άλλα 1.400 ευρώ.
Και αντί να τους προσλάβουν άμεσα στην δουλειά τους, τι λέτε έκαναν; Έφεση, που προσδιορίστηκε για το Μάρτιο του 2011. Μέχρι τότε μεσολαβούν 70 εβδομάδες επί 200 ευρώ μας κάνει επιπλέον 14.000 συν τα δικαστικά έξοδα, συν ο τότε δικηγόρος τους, συν οι τόκοι που θα τρέχουν, συν οι υπηρεσίες τους που στερείται ο Δήμος, το τελικό συνολάκι θα είναι πάνω από 250.000 ευρώ και με λίγη τύχη κάτι λιγότερο από 300.000 ευρώ, που προστίθεται στο ήδη τεράστιο χρέος του Δήμου μας.
Είσαι ευχαριστημένος τώρα σαμαντά που δήλωσες ότι δεν αποδέχεσαι άλλο τις υπηρεσίες τους, εσύ ανίκανε και καταστροφικέ δήμαρχε είσαι επίσης ευχαριστημένος;
Έχουμε ήδη έναν παλιό δάσκαλο φιλορμονικής που έχει κινηθεί νομικά κατά του δήμου και έχει προβεί σε εντολή κατάσχεσης, έχουμε τον ηλεκτρολόγο του Μουσείου "Βάσω Κατράκη", έχουμε καταστηματάρχες, επαγγελματίες, τυπογράφους και τώρα τους εργαζόμενους. Όλοι αυτοί παραμένουν απλήρωτοι και σύντομα θα αρχίσουν τις κατασχέσεις. Θα κινηθούν όπως είναι φυσικό, κατά ακινήτων του Δήμου μας. Που θα σταματήσει αυτή η λαίλαπα. Κάτι πρέπει να κάνουμε.

Οι Μ.Ε.Π. σας ανακοινώνουν ότι:
1. Ήδη είναι σε επαφή με τους δικηγόορυς τους και εξετάζουν τον τρόπο να καταθέσουν αγωγές κατα της δημοτικής αρχής, ζητώντας τα χρήματα που οφείλονται και είναι υπέυθυνη η κακοδιαχείρηση και οι παράλογες αποφάσεις προσώπων (όπως αυτή για τις απολύσεις) να μην χρεωθούν στο ταμείο του Δήμου μας, αλλά να πληρωθούν από τις προσωπικές περιουσίες των υπευθύνων.
Όποιος ενδιαφέρεται να είναι συμμέτοχος σε αυτό τον αγώνα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.
2. Ενημερώνεται άμεσα για τις κινήσεις μας, αλλά και για τα τεκταινόμενα του Δήμου μας α. Συνήγορος του Πολίτη & β. ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, με το αίτημα μας, να αρχίσει έρευνα στα οικονομικά του Δήμου, αλλά και σε άλλα θέματα (θα ενημερωθείτε άμεσα) Δημόσιου συμφέροντος.
Οι Μ.Ε.Π. καλούν την Τ.Ο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αιτωλικού, να πάρει θέση για όλον αυτό τον ορυμαγδό και τον παραλογισμό. Θα μας κουβαλήσουν όπου να 'ναι, καινούριο υποψήφιο Δήμαρχο, και εάν δεν έχουν πάρει θέση, θα είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να μας πείσουν ότι ο καινούριος τους δεν θα είναι ίδιο φρούτο με αυτούς.

Εδώ τελειώνουμε με μιά μικρή υποσημείωση.
Ξέρετε γιατί αυτοί οι άθλιοι έκαναν έφεση στην απόφαση, ενώ ξέρουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα;
Πολύ απλό, για να το φορτωθεί η επόμενη δημοτική αρχή και έτσι αυτοί θα γλυτώσουν από αυτό. Οι απολυμένοι θα πρέπει να στραφούν κατά μιας δημοτικής αρχής που θα έχει μόλις εκλεγεί, έτσι οι άνθρωποι αυτοί θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση να στραφούν για κατασχέσεις. Πετάνε το μπαλάκι στους επόμενους και νομίζουν πως ούτε γάτα ούτε ζημιά.
ΑΛΛΑ ΈΛΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΣΟ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ. ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ
Μόλις επιβεβαιώσω, θα σας ενημερώσω.



Ο Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: