Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ etoliko-news

Διαβάζω στο etoliko-news μια ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ανάρτηση, που βρίσκεται (εδώ). Είναι μια πληροφορία, μιά έκθεση που εμάς μας διέφυγε. Τελειώνει η ανάρτηση με την θλιβερή ανακοίνωση, ότι ο Δήμος μας θα απουσιάζει για μια ακόμα φορά από αυτή την έκθεση.Κάνουμε αυτή την σύνδεση, για δείτε ότι δεν έχουμε αντιπαράθεση με τα άλλα blogs, ούτε έχουμε λόγο να έχουμε, ούτε και θέλουμε. Έχουμε αντιπαράθεση με την κακή είδηση, την ψεύτικη ή αν θέλετε την όχι..... εντελώς αληθινή πληροφορία. Αυτό θέλουμε να δούμε. Κριτική!! Ας μην είναι στο δικό μας ύφος. Στο κάτω κάτω, το δικό μας ύφος, δεν είναι δυνατόν να αρέσει σε όλους. Ας μην είναι σκληρή όπως η δική μας. Αρκεί να είναι κριτική. Στα blogs δεν έχουμε λόγο να εξυμνούμε το παραγόμενο έργο. Το παραγόμενο έργο είναι το αυτονόητο. ΔΕΝ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟΝ π.χ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ επειδή φτιάχνει δρόμους. Αυτή είναι η δουλειά του. Τον κράζουμε, όμως όταν καθυστερεί να γίνει ο δρόμος ή όταν ο δρόμος είναι λάθος. Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει και με την δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο. Δεν τον συγχαίρουμε, όταν δηλώνει (ψευδώς στην περίπτωσή μας) ότι τάχα ξεκίνησε το έργο της ύδρευσης. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να μας φέρει νερό. Τον κράζουμε γιατί δεν ξεκίνησε νωρίτερα. Τον κράζουμε γιατί αγοράζουμε το νερό σε μπουκάλια (και για όλα τα υπόλοιπα φυσικά). Μας ενοχλεί αφάνταστα όταν ακούμε πως δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι, τι πάει να πει αυτό; Φταίμε και εμείς, φταίτε και εσείς, φταίνε κι άλλοι. ΑΛΛΑ, του Δήμου μας, ηγείται ο δήμαρχος, άρα αυτός φταίει πρώτος και περισσότερο από όλους. Γι' αυτό το λόγο, στρέφουμε την κριτική μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, σε αυτόν. Ο οποίος, ξέρουμε όλοι μας καλά, ότι αποδείχτηκε ψεύτης, αναξιόπιστος, ανίκανος και συμπληρώστε όποιο κοσμητικό στοιχείο θέλετε. Άρα λοιπόν, οι ανοχές μας έχουν τελειώσει.
Και κλείνω αυτή τη μικρή ανάρτηση στεκόμενος πάνω στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησης του etoliko-news που λέει."Ο Δήμος Αιτωλικού για μια ακόμη φορά θα απουσιάζει από την έκθεση αυτή, προφανώς θεωρώντας οι αρμόδιοι ότι δεν χρειάζονται προβολή και διαφήμιση τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των επιχειρήσεων του Δήμου"
Και συμπληρώνω, ότι δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις και τα προϊόντα μας που μπορούμε να προβάλουμε. Είναι αυτός ο ίδιος μας ο Πολιτισμός που παράγεται από εμάς, από τους δικούς μας ανθρώπους. Είδαμε το καλοκαίρι, θέατρα, χορούς, τραγούδια της περιοχής μας, χορωδία, που παράχθηκαν έτσι, με αυτόματο πιλότο, απο φορείς, συλλόγους και ιδιώτες χωρίς αυτή η άθλια δημοτική αρχή να συμμετάσχει πουθενά και σε τίποτα. Η μοναδική τους προσφορά ήταν να βρουν κανένα μικρόφωνο, για να καμωθούν ότι υπάρχουν.
Και ιδού, σας θυμίζω τους χορηγούς, του τάχα μου προγράμματος των τάχα μου καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου μας.



Και εδώ εγώ, αυτομάτως, κάνω την εξής σκέψη, οι παραπάνω επιχειρήσεις είναι μεγάλες. Πιστεύει δηλαδή κανείς ότι το λιμάνι του Αστακού, ή οι Αλυκές ή η Κάλας, έδωσαν από 200 ευρώ; Όχι βέβαια, έδωσαν ένα αρκετά σεβαστό ποσό. (Αν υπολογίσουμε σαν ένα μέσο όρο το χιλιάρικο, που βεβαίως είναι ΠΑΡΑΠΑΝΩ) μαζεύονται 11.000 ετρώ (εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι είναι περίπου 15.000-20.000) Που είναι τα χρήματα αυτά; Αφού εκδήλωση καμία δεν έκαναν, φράγκο τσακιστό δεν τους κόστισαν, οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις, (άντε εδώ να λογαριάσω τα 1500 ευρώ που κόστισε η λαική βραδιά με την Φόνη, για την οποία όμως λένε οι πληροφορίες μου, ότι ακόμα περιμένει να πληρωθεί),γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτά ώστε να χρηματοδοτηθεί η συμμετοχή σε αυτήν την πολύ σημαντική έκθεση; Και εγώ σου λέω, για να τους δικαιολογήσω, ότι διατέθηκαν σε άλλους σκοπούς, διαφορετικούς από εκείνους που ταέδωσαν οι χορηγοί. ΠΟΥ; Με τι κριτήρια; Που κατέληξαν τα χρήματα που για μια χρονιά ακόμη κατέβαλλαν στο ταμειάκι τους οι χορηγοί τους. Και άντε δεν υπάρχουν για αδιευκρίνιστους λόγους. Έτρεξαν; Ενδιαφέρθηκαν; Μίλησαν με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ώστε να βρεθεί τρόπος να συμμετάσχουν; ΟΧΙ!! Και αυτό γιατί δεν τους νοιάζει τίποτα, γιατί είναι εντελώς αδιάφοροι, ανίκανοι, μηδενιστές των πάντων. Σε τι λοιπόν τους φταίμε εμείς; Γιατί τα έχουν μαζί μας και όχι με τα μούτρα τους;



Ο Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: