Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Τι ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

Διαβάζω στην με εισερχόμενο μήνυμα ανάρτηση μας "Κομματικοπαρθενογεννήματα" κάτι για Πολιτιστικό Σύλλογο, κάτι για αίθουσες, κάτι για τον φίλο τον Πάνο τον μπανανά, κάτι για την "αγία οικογένεια" και τον πρώην δήμαρχο Καρβέλη και αρχίζω το ψάξιμο. Πάω πρώτα στο etoliko.gr κοιτάω, τίποτα, ρίχνω μια ματιά στο forum και βλέπω (http://www.etoliko.gr/component/option,com_smf/Itemid,59/topic,762.msg1846/topicseen,1/#new) & (http://www.etoliko.gr/component/option,com_smf/Itemid,59/topic,763.msg1847/topicseen,1/#new). Ωωωωπα σκέφτομαι με το ανήσυχο μυαλό μου. Κάτι τρέχει και αμέσως κλικάρω στο etoliko-news (δεν βρήκα εκεί τις επιστολές, προφανώς δεν τις έστειλαν όπως και σε εμάς, ή ξέχασαν να τις βάλουν, τέλος πάντων δεν είναι αυτό το θέμα μας).
Βγαίνω έξω, πάω ρωτάω από δω, ρωτάω από εκεί μαθαινωωωώ.
Τι μαθαίνω; ότι λέει ο (λέμε τώρα) δήμαρχος, ζήτησε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, να του παραδώσει την αίθουσα που στεγάζεται. Να το ψάξουμε ρε παιδιά, να δούμε τι.....συμβαίνει. Διαβάζοντας τις δημοσιευμένες επιστολές λένε αυτοί του Συλλόγου, ότι αυτή (η αίθουσα) τους παραχωρήθηκε το 1994 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, όταν Δήμαρχος ήταν ο Αντώνης Γρίβας. Γυρνάω στην επιστολή που έχει στείλει ο (λέμε τώρα) δήμαρχος να δω ποιός υπογράφει. Βλέπω φαρδιά πλατιά την αριστοκρατική υπογραφή του νικολέοντος. Τι λες ρε μάστορα; Από το σπίτι σου την έφερες; Την πήρες κληρονομιά από τον μπαμπά σου, τον κυρ' σταύρο; Τι λες ρε φιλαράκι, νομίζεις ότι η χαζή υπογραφή σου - τώρα με κάνεις να σου θυμίσω τι σου είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου της Πάτρας - και εδώ(που δεν δικαιούσαι να βάζεις, ως κατά δικασμένος που είσαι, σε πράγματα που αφορούν τον Δήμο ΜΑΣ) ακυρώνει οτιδήποτε προηγούμενο υπάρχει; Μωρέ!! μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου μωρέ.
Αλλά εν πάσει περιπτώσει να το δούμε, γιατί την ζητάει; τι την θέλει, τι θα τη κάνει;
Ξαναπάω στην επιστολή που έχει στείλει και λέει ότι δεν έχουνε χώρους. Γιατί ρε φίλε; τι τους χρειάζεστε; Δεν σας φτάνει ο χώρος του μεγάλου κτηρίου της πλατείας για να μεγαλουργήσετε; Δεν χωράει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΕ και λέτε να βάλετε λίγο από δω κι απο κεί; Α! όχι, τώρα το πρόσεξα, θα βάλει λέει τους 14 υπαλλήλους του προγράμματος stage και θα προσλάβει ακόμα επτά με το ίδιο πρόγραμμα. Ρεεεε, δεν πήρες χαμπάρι ότι το stage σταμάτησε; Η καινούρια κυβέρνηση εξέδωσε φιρμάνι που απαγορεύει το δουλεμπόριο, που εσύ (καλά, αυτό δεν το έκανες μόνο εσύ βέβαια) έσπευσες να χρησιμοποιήσεις ψηφοθηρικά; Οπότε, ποιους 14 υπαλλήλους θα βάλεις; Εκτός αν πρόκειται για τους καινούργιους 7 που θα προσλάβεις που αφού δεν θα είναι σε αυτό το πρόγραμμα, άρα θα είναι μόνιμοι. Και με τι λεφτά ρε θα τους πληρώσεις; Πλήρωσε πρώτα τα απλήρωτα που χρωστάς, πλήρωσε πρώτα αυτούς τους εργαζόμενους που απέλυσες ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ και τώρα υποχρεώνεσαι να τους πάρεις πίσω και χρεώνεις τον λογαριασμό (προς το παρόν τουλάχιστον) σε εμάς, και μετά πάρε τους 7 που χρειάζεσαι και θα βρεις που να τους βάλεις. Δεν σε φοβάμαι εγώ εσένα, έχω ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, στις ικανότητές σου.
ΑΛΛΑ εντάξει, έχει και έναν άλλο ΣΟΒΑΡΟ λόγο διαβάζω, που ζητάει να του παραδοθεί αυτή η αίθουσα. Ορίστηκε λέει από την διεύθυνση υγιεινής της Νομαρχίας, σαν κέντρο εμβολιασμού. Και γιατί ρε φιλαράκι δεν πρότεινες το μεγάλο κτήριο της πλατείας γι αυτή τη δουλειά; Έτσι κι αλλιώς, αχρησιμοποίητο πάει. Δημοτικά συμβούλια πάει, σταματήσατε, δεν κάνετε, βάλτους εκεί πέρα να κάνουν εμβόλια όσοι πάνε να πάει να χαθεί, να πιάσει τόπο κι αυτή η αίθουσα που την λέτε δημοτικού συμβουλίού. Από δω και πέρα μπορείτε να την λέτε αίθουσα "Δημοτικού συμβουλίου και εμβολιασμών". Ορίστε, με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια και θα χρησιμεύει και σε κάτι.
Λοιπόν γαλάνη, κόψε τις τρίχες, ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να καταλάβετε, εσύ και η παρέα σου, ότι είστε ΑΠΛΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΈΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Τι επιδιώκετε με αυτό; Να σκοτώσετε ότι έχει απομείνει σε αυτή την πόλη; Δημιουργήστε εσείς δραστηριότητες για τα παιδιά μας και για τον κόσμο. Αλλά επειδή είστε ανίκανοι να δημιουργήσετε οτιδήποτε, προσπαθείτε να σκοτώσετε ότι υπάρχει για να μην φαίνεται η γύμνια σας. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!
Μια Φιλαρμονική κληρονομήσατε και καταφέρατε να την διαλύσετε. Αει σιχτίρ ξανά και ξανά.
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ και ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ.
Αν και μέχρι σήμερα παρακολουθούσαμε τις ενέργειες και τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου όπως όλοι οι δημότες, χωρίς να έχουμε εκφραστεί ποτέ (πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων) από σήμερα δηλώνουμε υποστηρικτές τους, για τον σπουδαιότερο λόγο ότι εναντιώθηκαν στον ανίκανο, (πέραν της προσφοράς τους).
Αν και ΠΟΤΕ δεν είμαστε αποδέκτες των ανακοινώσεών τους (ίσως να μην μας θεωρούν του πολιτιστικού τους επιπέδου, πράγμα που ΔΕΝ μας ενοχλεί καθόλου, ίσως και να μην είμαστε), εμείς θα πέρνουμε ότι δημοσιεύουν και θα αναδημοσιεύουμαι, θα σχολιάζουμε ανάλογα και θα στηρίζουμε τις προσπάθειές τους.
εδώ βρίσκεται ένα πολύ ωραίο blog που έχουν, που από εδώ και εμπρός θα ανοίγουμε καθημερινά.
Σε πρώτη φάση αντιγράφουμε και αναδημοσιεύουμαι την ανακοίνωση που εξέδωσαν για ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, και σας καλούμε όλους να πάτε να τους στηρίξετε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας,
σας προσκαλεί
σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,
την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 και ώρα 11.00 πρωινή,
στην αίθουσα του Συλλόγου
(παλαιό 2ο δημοτικό σχολείο – πίσω από το Δημαρχείο)
με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης
Έγγραφο του Δημάρχου Αιτωλικού κ. Νίκου Γαλάνη προς το Σύλλογο μας με θέμα: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Η παρουσία κρίνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητη

Το Δ. Σ. του Συλλόγου


Αναρωτιέμαι γαλάνη, τέτοιους συμβούλους, που σε ορμηνεύουν να κάνεις τέτοιες κινήσεις, που τους βρήκες ρε παιδάκι μου;


Τειρεσίας

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ και ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, αυτό που γίνεται, είναι ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Κάποιος πρέπει να τους μαζέψει όλους αυτούς. Αρκετά με την εμπάθειά τους στο πρόσωπο του λαού. Αααα μα πια! Καλέστε κι έναν ψυχίατρο επιτέλους! Αυτοί όλοι μαζί, σαν μια ομάδα από ΖΟΜΠΙ είναι,που κυκλοφορεί στην πόλη αδιάφορη, έτοιμη να σε κατασπαράξουν.ΑΜΑΝ