Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΔΥΟ μικρούλες ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Δεν θέλω, ειλικρινά σας λέω ΔΕΝ θέλω να ασχολούμαι με αυτά που γράφουν οι άλλοι. Τα blogs, έχουν να κάνουν με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων, που είναι και η κορυφαία ιδέα της Δημοκρατίας, ΑΛΛΑ, αλλά όταν δέχεσαι συνεχείς προκλήσεις, ε κάποια στιγμή, άνθρωπος είσαι, θα αντιδράσεις. Διότι όπως έχω πει και λίγο παλαιότερα, άλλο η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και άλλο ή ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ..Δυστυχώς, διαβάζω πάλι στο etoliko-nevs, δύο ειδήσεις, που και πάλι μου προκαλούν προβληματισμό. Η πρώτη έρχεται σαν συνέχεια της δικής μας ανάρτησης, ΤΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ και βρίσκεται εδώ. Εδώ βρίσκεται και η δική μου πρώτη μικρούλα παρατήρηση. Μας ενημερώνει ο συντάκτης της ανάρτησης ότι: "Αυτό συμβαίνει γιατί η πηγή του Κεφαλοβρύσου είναι ανοιχτή, με αποτέλεσμα σε κάθε δυνατή βροχή, όλη η λάσπη της περιοχής να καταλήγει μέσα στην πηγή και από κει στη συνέχεια στις βρύσες των νοικοκυριών". Αυτό που ξεχνάει όμως είναι να ..........ρωτήσει, ΓΙΑΤΙ Η ΠΗΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ. Ποιός είναι υπεύθυνος γι' αυτό; Ποιός είναι υπεύθυνος για τα μικρόβια που έρχονται στις βρύσες μας; Πόσα χρόνια συμβαίνει αυτό; (δηλαδή να είναι ανοιχτή η πηγή). Πόσοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι έχουν περάσει από το μεγάλο κτήριο της πλατείας και ΔΕΝ φρόντισαν να θωρακιστεί η πηγή; Είναι προφανής ο στόχος της δημοσίευσης. Προσπαθεί κάτι να κρύψει και να αφήσει υπόνοιες για ενόχους. Ο ψαγμένος όμως αναγνώστης θα αναρωτηθεί όπως εμείς.
Η δεύτερη μικρούλα παρατήρησή μου, είναι στην ανάρτηση του ίδιου blog που βρίσκεται εδώ. Περίπου κλαίγοντας ο συντάκτης της ανάρτησης, μας ενημερώνει στο τέλος ότι: "Δυστυχώς για το Αιτωλικό, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, παρόλο που είναι στελεχωμένη με ικανά άτομα, έχει υπεύθυνο Αντιδήμαρχο που ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τη σωστή λειτουργία της". Εδώ ξεχνάει ο συντάκτης να ρωτήσει, ποιός όρισε αυτόν τον συγκεκριμένο, άχρηστο και ανίκανο αντιδήμαρχο. Στην αρχή της χρονιάς, που ξεκίνησε αυτό το ιστολόγιο, ο΄Φραγκούλης (γιατί περί αυτού του αντιδήμαρχου πρόκειται) ήταν το αγαπημένο μας θέμα. Προσκαλέσαμε και προκαλέσαμε τον γαλάνη να τον αντικαταστήσει. Του γράψαμε πολλές φορές, ότι δεν τον χρειαζόταν. Του θυμίσαμε ότι δεν είχε την αποδοχή του κόσμου. Ανατρέξτε στις αναρτήσεις μας του Ιανουαρίου 2009 και θα βρείτε όλα. Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις επισημάνσεις τις είχε κάνει και το etoliko-news. Ο γαλάνης όμως, αγρόν αγόραζε. Μας έγραφε κανονικά, όπως συνεχίζει να κάνει. Αυτό λοιπόν που δεν καταλαβαίνω εγώ, είναι γιατί είναι υπέυθυνος ΜΟΝΟ ο κακός αντιδήμαρχος. Ποιός τον εποπτεύει; Ο δήμαρχος. Ποιός είναι υπεύθυνος που βρίσκεται σε αυτή την θέση; Ο δήμαρχος. Ποιός δεν τον έπαψε των καθηκόντων του; Ο δήμαρχος. Και τέλος, τι πάει να πει ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΚΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ; Η δημοτική αρχή δεν είναι ένας ενιαίος φορέας; Ο καθένας εκεί μέσα κάνει ότι γουστάρει; Δεν αποφασίζουν όλοι μαζί;
Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, νομίζω ότι τις γνωρίζετε. Ξέρετε σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο δήμος μας. Και για την κατάσταση αυτή, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. Φταίει κυρίως ο (ας πούμε) δήμαρχος, γιατί και στη Νέα Δημοκρατία που έχασε πρόσφατα τις εκλογές, έφταιγε κυρίως ο αρχηγός της. Εντάξει φίλοι μας του news; Ασχοληθείτε με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που είστε καλοί γιατί στην ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, δεν τα καταφέρνετε.
Α! Και να μην ξεχάσω, παιδιά του etoliko-news, προσέξτε τον μετρητή επισκεψημότητας σας, τρέχει ακατάπαυστα. Π.χ. σε ένα μόνο βράδυ, έγραψε 4.000 επισκέψεις.



Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: