Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Αγρίνιο: Εταιρεία θα διοχέτευε στην αγορά ληγμένα ποτά

Χιλιάδες λίτρα ακατάλληλων ή ληγμένων οινοπνευματωδών και άλλων αλκοολούχων ή μη ποτών, καθώς και ξηρών καρπών, δεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε Ανώνυμη Εταιρία Ποτών και Ειδών Διατροφής στην περιοχή του Αγρινίου.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες συνεχίζει καθημερινά τους ελέγχους σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραγωγής, μεταποίησης και πώλησης τροφίμων και ποτών σε κάθε σημείο, με στόχο την προστασία των καταναλωτών από επικίνδυνα προϊόντα.
Τον έλεγχο έκανε στην επιχείρηση, κλιμάκιο του τμήματος Εμπορίου και Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και της Χημικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου και δέσμευσε δεκάδες είδη.

Τα αίτια που δεσμεύθηκαν είναι πως τα τρόφιμα χαρακτηρίζονται ως μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση λόγω μη...σωστής αποθήκευσης και αποσύνθεσης των συσκευασιών, με αποτέλεσμα πιθανή μόλυνση προερχόμενη από ξένες ουσίες και αλλοίωση. Παράλληλα υπήρξε έλλειψη φορολογικών στοιχείων και παραστατικών (τιμολογίων), μη αναγραφή ενδείξεων επί των συσκευασιών, καθώς και ύπαρξη προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, δεσμεύτηκαν πλαστικές φιάλες με κονιάκ, ούζο, τσίπουρο, βότκα, άγνωστο αλκοολούχο ποτό, κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί, μπίρες, ξύδι, χυμούς φρούτων, νερό, τσάι, αναψυκτικά, καφέδες, μη αλκοολούχα ποτά, σόδες και ξηροί καρποί.

"Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία των Υπηρεσιών μας που συνεχίζουν τους ενδελεχείς ελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις αλλά και στο δρόμο, προκειμένου πάντοτε να είναι προστατευμένοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας" υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ευχαριστώντας παράλληλα και όλους τους υπαλλήλους και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για την προστασία των καταναλωτών.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος σημείωσε: "Θέλουμε να γνωρίζουν οι πολίτες και οι καταναλωτές πως δεν σταματούμε στιγμή την μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες η Περιφέρεια σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες. Δεν έχουμε σταματήσει ούτε λεπτό τους ελέγχους προκειμένου να εντοπιστούν οι επιτήδειοι που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ή ακόμη και τη ζωή των καταναλωτών".


(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια: