Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μέσω ΤΑΙΠΕΔ έβγαλαν στο σφυρί τη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού.

Όσο και αν ακούγετε απίστευτο, είναι άκρως αληθινό, οι γερμανοτσολιάδες της συγκυβέρνησης μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους έβαλαν πωλητήριο στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού.
Χίλια στρέμματα λιμνοθάλασσας(κάντε κλικ εδώ, επίσημη σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ σελ.25) και πιο συγκεκριμένα, η περιοχή απέναντι από το Αγ. Νικόλαο μέχρι τα Ρεμπάκια και το κέντρο Υγείας, σε λίγο καιρό θα αποτελεί ιδιωτική γη και θάλασσα για κάποιους, (υποτίθεται επενδυτές). Οι νόμοι που ισχύουν μέχρι σήμερα, λένε ότι, αποκλειστικός χρήστης της λιμνοθάλασσας είναι οι αλιείς της περιοχής, οι οποίοι δίνουν και το περίγραμμα του ειδικού καθεστώτος που ισχύει μέχρι σήμερα. Όλα αυτά, σε λίγο θα γίνουν παρελθόν. Βέβαια η Λιμνοθάλασσα ως οικοσύστημα είναι μία και ενιαία έννοια, οπότε αν νομίζει κάποιος ότι το μπουρίνι θα σταματήσει μόνο σ’ αυτό το χώρο, μάλλον πλανάτε.


Η ακάματη προσπάθεια κάποιων πουλημένων συνειδήσεων, που εμφανίστηκαν στον τόπο μας αρκετό καιρό πριν, ανταποδίδουν την αγκαλιά μας, τη φιλοξενία μας και την δημοσιοϋπαλληλική τους άνοδο με αυτό το πωλητήριο. Μόνη τους σκέψη και όραμα, η καταστροφή, η εκδίκηση, η ισοπέδωση και ο αφανισμός.
Όλα αυτά βέβαια δεν ήρθαν ούτε τυχαία, ούτε απρόσμενα. Ήταν ένα καταστρωμένο σχέδιο λεηλασίας από επενδυτικά κεφάλαια και δημοσίους υπαλλήλους, που έχουν απόλυτη σχέση με
...το αντικείμενο που λέγετε Λιμνοθάλασσα.


Θυμίζουμε την συνάντηση που είχαν πέρσι το καλοκαίρι στα Ρεμπάκια, το ΔΣ του σωματείου των ψαράδων, με τους αντιπροσώπους της συγκεκριμένης επένδυσης. Τότε ούτε καν ως ανέκδοτο δεν μπορούσε κάποιος, έστω και να ψελλίσει ότι θα αγόραζε τη Λιμνοθάλασσα.
Οι κύριοι αυτοί όμως ήταν αποκαλυπτικοί.

[Σας ενημερώνουμε ότι η Λιμνοθάλασσα έχει μπει στο στόχαστρό μας εδώ και 5 χρόνια, έχουμε λάβει όλες τις γνωμοδοτήσεις (ανεπίσημες) από όλες τις σχετικές υπηρεσίες του τόπου σας, όπως και το τελικό ok από το υπουργείο. Σας προτείνουμε να δηλώσετε από τώρα την θέλησή σας να δουλέψετε στην εταιρεία μας, η οποία θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα κάνει το Αιτωλικό κράτος εν κράτει. Σε περίπτωση που αρνηθείτε ή εναντιωθείτε όταν θα έρθει ο καιρός της αγοροπωλησίας, τότε σας το λέμε από τώρα ότι θα βλέπετε τη θάλασσα μόνο σε καρτ ποστάλ.]


Ανατρέχοντας λοιπόν στις εξελίξεις των τελευταίων 5 ετών θα πρέπει να συνδέσουμε κάποια γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή στην θρασύτατη και αλαζονική συμπεριφορά των επενδυτών.


Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ο επόπτης αλιείας κηρύσσει το πόλεμο στους συνταξιούχους ψαράδες, παρότι έχουν το δικαίωμα στη δουλειά, λόγω του ότι η αλιεία ανήκει στη πρωτογενή τομέα και η δουλειά τους δεν είναι εξαρτώμενη εργασία. Σκοπός του, η περιθωριοποίηση των γερόντων, μιας και η εμπειρία τους, θα μπορούσε να φανεί καταλυτική, στις εξελίξεις. Με αυτό τον απλό τρόπο μπορεί να τους αποκόψει από το αντικείμενο που τους έδωσε ζωή μέχρι τα γεράματά τους και έτσι να μην μπορούν να αντιδράσουν σε μια ενδεχόμενη πραξικοπηματική ενέργεια.



Κατόπιν και μετά από αγαστή συνεργασία με τα ΔΣ των σωματείων των ψαράδων Αιτωλικού και Μεσολογγίου, αποφάσισε μέσα από απίθανες διαταγές και προϋποθέσεις που δεν έχουν νομικό υπόβαθρο, ούτε σχετική εντολή από το υπουργείο, να καταστήσουν αδύνατη την ανανέωση της άδειας σκάφους που μέχρι σήμερα κατείχαν οι ψαράδες της Λιμνοθάλασσας. Αποτέλεσμα, το 90% των ψαράδων δεν έχει και δεν μπορεί να θεωρήσει την άδεια του. Έτσι, θεωρητικά η Λιμνοθάλασσα δεν έχει πραγματικούς επαγγελματίες αλιείς, απλά το ψάρεμα μπορεί να γίνετε με καλαμίδια και πετονιές από την ακτή και τα γεφύρια. Πόσο λογικό και θεάρεστο φαντάζει πλέον μια επένδυση, που θα δώσει τουλάχιστον ψωμί σε κάποιους υποτιθέμενους ψαράδες, οι οποίοι δεν έχουν ούτε σκάφος στο όνομά τους; Τι απαιτήσεις μπορεί να έχουν αυτοί οι εξαθλιωμένοι και ανύπαρκτοι; Καμιά!!!



Επίσης παρότι η ΕΕ ενέκρινε την απόδοση δύο εκατομμυρίων ευρώ, ως αποζημίωση για απώλεια εισοδήματος προς τους ψαράδες, αυτός ο κύριος, παρερμηνεύει και μετατρέπει την απώλεια εισοδήματος σε απώλεια υλικών, ώστε σε πρώτο στάδιο να μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης στο ελάχιστο. Σε δεύτερο στάδιο απορρίπτει συνολικά την αποζημίωση των ψαράδων, διότι όπως εγγράφως λέει, οι ψαράδες έχουν τεκμαρτό εισόδημα και όχι τιμολόγια. Πράγμα που όπως αποδέχεται και ο ίδιος είναι καθ’ όλα νόμιμο. Στη θέση των ψαράδων βάζει συνεταιρισμούς και πρόσωπα ανύπαρκτα και διεκδικεί στο όνομά τους την αποζημίωση(συνεταιρισμός Δίαυλος, ο οποίος δεν υφίσταται καν). Για όσους θέλουν να δουν τα έγγραφα κάντε κλικ εδώ. Με αυτή τη κίνηση ο επόπτης βγάζει από το επίσημο κάδρο της πολιτείας τους ψαράδες, τους υποβαθμίζει σε φοροφυγάδες και απατεώνες, άρα επίσημα μη υπολογίσιμους σε μια μελλοντική ανακατανομή. Με αυτή την έννοια, αφαιρείτε το έννομο συμφέρον από την τάξη των ψαράδων για τις όποιες εξελίξεις.



Μετά από όλα αυτά, όπως μαθαίνουμε ότι, η εφορία Μεσολογγίου αρνείται να αποδώσει ΦΠΑ σε όσους ψαράδες κόβουν τιμολόγια. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η επιστροφή ΦΠΑ μέχρι σήμερα γίνονταν απρόσκοπτα από τη συγκεκριμένη εφορία.



Πόσο αθώο είναι έγγραφο της πρώην Νομαρχίας, όπου σε ανύποπτο χρόνο και στο όνομα της προστασίας της Λιμνοθάλασσας, αποκαλεί τη κανάλι του Αιτωλικού-Λίμνη Σταμνάς; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η μεθόδευση του επόπτη αλιείας, να καταργήσει (γραφειοκρατικά) την έννοια του ενιαίου οικοσυστήματος της Λιμνοθάλασσας και να το μετατρέψει σε σύμπλεγμα Λιμνοθαλασσών; Μήπως πωλείτε ευκολότερα κάτι που είναι τεμαχισμένο και όχι ενιαίο;



Κάποια άλλα γεγονότα όπως η ίδρυση οικοτουριστικής εταιρείας από πρόσωπο της οικογένειας του επόπτη, η παρότρυνση της αγοράς των εγκαταστάσεων και της έκτασης του ΙΧΘΥΚΑ, από το Δήμο Μεσολογγίου (για οικολογικούς σκοπούς, βεβαίως) και η ενασχόληση με τα κοινά ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και προστατευόμενη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι, φαντάζουν πταίσμα (όχι όμως και τυχαία), μπροστά στο έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.



Αν όλα αυτά είναι απλά, διαβολικές συμπτώσεις και όχι ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο πώλησης της Λιμνοθάλασσας, τότε όλοι μας πρέπει να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη και να τρέξουμε να ζητιανέψουμε μια θέση εργασίας στο δολάριο που έρχεται.



Καλούμε όλους τους φορείς, τους πολίτες, ακόμη όσους κατέχουν θέση στο κρατικό μηχανισμό, να ξεσηκωθούν, να πιέσουν και να αποτρέψουν αυτή την καταστρεπτική εξέλιξη για το μέλλον του τόπου μας.



Όπλα μας το νομικό καθεστώς που διέπει τη Λιμνοθάλασσα και τις διεθνείς συνθήκες προστασίας του οικοσυστήματος.


Μην αναζητήσετε βοήθεια ή στήριξη από όσους έχουν θέση δημοσίου με αντικείμενο την Λιμνοθάλασσα. Είναι ικανοί και χωρίς δισταγμό όχι μόνο να εκμεταλλευτούν τον αγώνα μας, αλλά να το κάνουν μέρος της τελικής τιμής αγοροπωλησίας του τόπου μας. Μην ξεχνάτε, το παράδειγμα με την εξόρυξη πετρελαίων στη περιοχή μας. Το ίδιο άτομο, ως πρόεδρος του φορέα προστασίας της Λιμνοθάλασσας, γνωμοδότησε αρνητικά και την ίδια στιγμή μέσο εταιρείας του, ανάλαβε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να παρακάμψει την αρνητική του γνωμοδότηση και να εγκριθούν οι εργασίες εξόρυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: