Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Να ποιός ήταν ο σκοπός της ενημέρωσης για το υδρόθειο από επιστήμονα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αιτωλικού

Το δημοσιεύουμε, όπως ακριβώς το βρήκαμε, τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας. 
ημερομηνία 

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το σωματείο ελευθέρων αλιέων Αιτωλικού “ο Ντολμάς”, καταγγέλλει το γεγονός ότι, το ΥΠΕΧΩΔΕ με την απόφαση του 144412/16-09-09 «Μελέτες και ερευνητικές εργασίες για τα έργα περιβαλλοντικής υποδομής για την προστασία και αναβάθμιση των υδάτινων οικοσυστημάτων νομαρχιακού διαμερίσματος Αιτ/νίας» καταφέρνει καίριο χτύπημα στην λειτουργία του οικοσυστήματος της Λιμνοθάλασσας.
Δρομολογείτε η δημιουργία χωμάτινου δρόμου εντός της Λιμνοθάλασσας 2 χιλιομέτρων μήκος, 2 μέτρων ύψους και 4 πλάτους με 5:2 κλίση πρανών ώστε να οδηγηθούν τα αποστραγγισμένα γλυκά νερά από τα αντλιοστάσια της περιοχής στα βαθιά της λιμνοθάλασσας. Απώτερος σκοπός η δημιουργία καλαμιόνα εντός της Λιμνοθάλασσας και η δημιουργία εντατικής μορφής αγροτικές καλλιέργειες στη δυτική πλευρά της. Με αυτό το έργο ακυρώνουμε στη πράξη όλη αυτή την προσπάθεια προηγούμενων ετών για άρση των αναχωμάτων και δρόμων εντός της Λιμνοθάλασσας. Αποκτούν λειτουργικότητα πλέων, οι παλαιότερες παρεμβάσεις δίνοντας αξία στην ύπαρξή τους, άρα και αδύνατη την εξάλειψη τους στο μέλλον.

Επίσης στοχεύει, στο να πλημμυρίσουν οι χερσαίες περιοχές που είναι στο ιχθυοτροφείο «Θολή», έκταση του δήμου Οινιαδών, που όπως αναφέρεται στην απόφαση συνορεύει με το ιχθυοτροφείο Θολή και Γουρνοπούλες με σκοπό την...υφαλμύρωση της περιοχής και την δημιουργία καλλιεργήσιμων εκτάσεων με πρόσχημα την δημιουργία ενός βιοτόπου ο οποίος όμως θα είναι εντελώς ξένος με το υπάρχον οικοσύστημα. Για τον λόγο αυτό θα κατασκευάσουν και διώρυγα η οποία μελλοντικά και με την αλλαγή της χρήσης γης της συγκεκριμένης περιοχής που θα δοθεί στην γεωργία να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα των περιοχών αυτών.
Αποτέλεσμα αυτού του έργου θα είναι η δημιουργία καλαμιόνα εντός της Λιμνοθάλασσας και στα δυτικά του Προκοπανίστου, δηλαδή η σημερινή εικόνα της Θολής θα μεταφερθεί στο Προκοπάνιστο.
Για τους λόγους αυτούς
1. Καλούμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλ/νίας να εξετάσει και εφόσον διαπιστώσει την ορθότητα της άποψης του σωματείου μας και όλων των φορέων των αλιέων, να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.
2. Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, να συγκαλέσουν έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο και να εκδώσουν ψήφισμα, όπου θα δηλώνεται ρητά και κατηγορηματικά ότι σε καμιά περίπτωση αυτό το έγκλημα δεν θα επιτραπεί να πραγματοποιηθεί.
3. Καλούμε επίσης όλους τους πολίτες του Δήμου μας σε συμπαράσταση σε αυτή τη νέα καταστροφική επιλογή των γραφειοκρατών και των δήθεν επιστημόνων.
Έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας και όχι τον διωγμό τους από τον τόπο που τα γέννησε.


Την καταγγελία θα την βρείτε στο blog των ψαράδων στη διεύθυνση http://aliisetolikou.blogspot.gr/2009/11/blog-post_14.html, την οποία αρκετές βδομάδες αργότερα την πήρε και ο μεγαλοδημοσιογράφος του Αιτωλικού Σπύρος Κουτσάφτης, την έκανε δική του και το παρουσίασε ως αποκλειστικότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τραβά καλιας .....!! Δεν το ξέρεις το ρητό που λέει οπου ακούς ……. να πιανεις τ' @@ σου? Ε κρατά τα σφιχτά! Βλαχοοοοο