Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Έκλεισαν τη Βουλή κι "εσβησαν" δικογραφία κατά Βενιζέλου για τα υποβρύχια - Η δικογραφία που "καίει" Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου

Δικογραφία αναφορικά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, λίγες μόνο ώρες πριν κλείσει η Βουλή κι ενώ "αράχνιαζε" στα συρτάρια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργού... Δικαιοσύνης επί έναν ολόκληρο μήνα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η δικογραφία εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Φεβρουάριο, όμως κρατήθηκε για πολύ καιρό στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για περίπου έναν μήνα στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Αυτή η έντεχνη καθυστέρηση Αρείου Πάγου και του συνήθους υπόπτου Χαράλαμπου Αθανασίου, προκάλεσε την παραγραφή του πιθανού αδικήματος των δύο υπουργών, αφού παρήλθαν οι δύο τακτικές συνόδοι που απαιτεί ο σκανδαλώδης νόμος Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να παραγραφεί το πιθανό αξιόποινο των πράξεων.

Η απίστευτη μεθόδευση έγκειται στο γεγονός, ότι η δικογραφία κρατήθηκε στον Άρειο Πάγο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και εστάλη στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, μόνο λίγες ώρες πριν θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για το κλείσιμο. Η 4η Ιουνίου ήταν η μέρα κατά την οποία παρήλθε η δεύτερη τακτική σύνοδος και παραγράφηκε το πιθανό αδίκημα. Οι υπόλοιποι βουλευτές εν ολίγοις είχαν μόνο λίγες ώρες για να προλάβουν την παραγραφή υπογράφοντας, προκειμένου να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο που υπογράφουν οι αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνιος Ελεθεριάνος και Πόπη Παπανδρέου, αναφέρεται επί λέξει ότι υποβάλλεται η δικογραφία «η οποία σχηματίσθηκε κατόπιν της από 20-12-2013 υποβολής εκ μέρους της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18-12-2013 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά των συνημμένων εγγράφων, καθόσον από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών-μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε.».

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, έχει ιστορικό στις καθυστερήσεις δικογραφίων. Άλλωστε το ίδιο πράγμα είχε κάνει και με τη δικογραφία που εμφανίζει τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε τη συγκεκριμένη δικογραφία στη Βουλή, μετά τη σχετική αποκάλυψη από το Hot Doc και αφού την είχε καθυστερήσει σχεδόν τέσσερις μήνες. Υπενθυμίζεται ότι και η υπόθεση Μιχελάκη θα συζητηθεί στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, τον ερχόμενο Οκτώβριο, εξαιτίας του αιφνιδιαστικού κλεισίματος του Κοινοβουλίου.


Από το koutipandoras

http://greki-gr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_324.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: