Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο Μουζάλας να παραιτηθεί, ο αμόρφωτος Φίλης, που ανέτρεψε εθνική γραμμή για τη Γενοκτονία, να μείνει στη θέση του;

Κλιμακώνει την ενδοκυβερνητική κρίση ο Καμμένος – «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω για το θέμα Μουζάλα»


ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ, ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μείζον ενδοκυβερνητικό πρόβλημα προέκυψε αργά χθες το βράδυ, με αφορμή δήλωση του κ. Γ. Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε σε συνέντευξή του «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ. Ο κ. Πάνος Καμμένος ζήτησε αμέσως την παραίτησή του υπουργού και σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (MEGA) ξεκαθάρισε το πρωί της Τετάρτης ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Οσες συγγνώμες κι αν ζητήσει ο κ. Μουζάλας, θα υπάρχει πάντα το βίντεο στο οποίο ο έλληνας υπουργός αποκαλεί Μακεδονία τα Σκόπια…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος, που συγκάλεσε για την Πέμπτη την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, χαρακτήρισε «τραγικό έγκλημα» αυτό που είπε ο κ. Μουζάλας και υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει» ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, διότι οι θέσεις του «είναι εθνικά επιζήμιες».

Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. που επικοινώνησε το βράδυ της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι ...ο κ. Τσίπρας «δεν είχε εικόνα» και γι” αυτό συμφώνησαν να ξαναμιλήσουν σήμερα. Για το θέμα συγκαλείται κυβερνητική σύσκεψη στις 09:30 σήμερα το πρωΐ.





Το Μέγαρο Μαξίμου – απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία που είχε, επίσης, ζητήσει την παραίτηση του Υπουργού – είχε προσφέρει πλήρη κάλυψη στον κ. Μουζάλα. «Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία «ΠΓΔΜ». Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» είναι το λιγότερο υπερβολή» ήταν η αναφορά των στελεχών δίπλα στον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, αυτή η θέση, όπως άλλωστε και οι δημόσιες δηλώσεις συγγνώμης του ίδιου του κ. Μουζάλα περί «γκάφας δεν φάνηκαν, επί του παρόντος, ικανές να σβήσουν τη φωτιά που άναψε στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Οι ΑΝΕΛ επανήλθαν με δήλωσή τους ενώ ο κ. Πάνος Καμμένος συγκάλεσε, για αύριο, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι ουδεμία διάθεση έχει να επιτρέψει αποκλιμάκωση του θέματος. Άλλωστε, για το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ, η διαφοροποίηση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της «Μακεδονίας» συνιστά μονόδρομο πολιτικής διαφοροποίησης από μία πολιτική που απέχει από όσα διακήρυτταν προεκλογικά. Ο κ. Καμμένος, που σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό,κ. Τσίπρα, αργά χθες το βράδυ, επιμένει στο αίτημα για παραίτηση του κ. Μουζαλα. Από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ. αναφέρουν ότι η συγγνώμη του κ. Μουζαλα και οι εξηγήσεις για εκ παραδρομής αναφορά, δεν είναι ικανοποιητικές. Κάνουν λόγο για δηλώσεις που ισοδυναμούν με de facto αναγνώριση της ΠΓΔΜ. Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι στην περίπτωση δύο υπουργών προερχομένων από το κόμμα τους, των Δημήτρη Καμμενου και Παναγιώτη Σγουριδη, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν μέχρι τέλους για την παραίτηση τους.

Εάν, τελικά, η περίπτωση του κ. Μουζάλα θα αναδειχθεί σε θρυαλλίδα (ή για άλλους στην αφορμή που αρκετοί ζητούσαν) για την αλλαγή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή ή θα οδηγηθεί σε εκτόνωση είναι κάτι που θα διαπιστωθεί τις λίγες επόμενες ώρες.

infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: