Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Άφθονο το μαύρο χρήμα στο όνομα του ανθρωπισμού και του αντιρατσισμού.




Με την έλευση των λαθρομεταναστών στη πόλη του Μεσολογγίου έμελλε αυτή η πόλη με τους ηγέτες της και τη τοπική της κοινωνία, να απολέσει και το τελευταίο φύλλο συκής που κάλυπτε την παρακμή την ιδιοτέλεια και το παρακράτος που βασιλεύει.

Εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμιά συζήτηση οι Μεσολογγίτες είδαν το ξενοδοχείο Θεοξένια, να πλημμυρίζει από ανθρώπους ταλαιπωρημένους και αναξιοπαθούντες, οι οποίοι όμως ήρθαν οργανωμένα με λεωφορεία και "ξεναγούς", που είχαν αναλάβει την τακτοποίησή τους, υπακούοντας σε ένα άγνωστο πρωτόκολλο για μας τους θνητούς.

Αναμενόμενες ήταν και οι πρώτες ερωτήσεις που έπεσαν ακόμη και από τους περαστικούς που παρακολουθούσαν άναυδοι το δρώμενο.

Ο πρώτος που ρωτήθηκε ήταν ο ξενοδόχος, ο οποίος δήλωσε άγνοια, όπως και η γραμματεία του δήμου της ιερής πόλης.
 Επίσης  ο δήμαρχος της ιερής πόλης (ο καραπάνος) όπου χωρίς περιστροφές αλλά καταλογίζοντας ευθύνες στους Σύριζα-Ανέλ, δήλωσε κάτι παραπάνω από έκπληκτος. Το ίδιο έπραξαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Η περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας, όχι μόνο εξεπλάγην, αλλά έπαθε και σοκ.
 Οι βολευτές του νομού, δια του λόγου το αληθές ,  έπαιρναν τηλέφωνο συγγενείς και φίλους ώστε να διασταυρώσουν το απίστευτο γεγονός.

Και εκεί που κανείς δεν ήξερε τίποτα και έσχιζαν τα ιμάτιά τους, μάρκας Γκούτσι, Σανέλ και Μποστόνιανς, η βολευτίνα του Σύριζα τριανταφύλλου ρίχνει το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Μπορεί να μην ξέρουμε τίποτα για την υπόθεση, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν βλέπουμε τον ανθρώπινο πόνο. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμομε ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρουν ασφάλεια, διατροφή και μέλλον σ' αυτό τον τόπο. Τα ουμανιστικά μας συναισθήματα και η αριστεροσύνη μας δεν μας επιτρέπουν περαιτέρω ερωτήσεις και ασάφειες, πρέπει να συμπαρασταθούμε και αυτό θα κάνουμε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και όλες οι ανακοινώσεις των τοπικών ηγετών, ηγετίσκων και εθελόδουλων υπηρετών τους.

Στη συνάντηση που ακολούθησε για το θέμα με τη συμμετοχή όλων των φορέων του δήμου, την οποία συγκάλεσε ο καραπάνος ως "υποτίθεται" δήμαρχος Μεσολογγίου, διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά ότι κανείς δεν ήξερε τίποτα για την έλευση των λαθρομεταναστών.
Όμως για τους άνω ουμανιστικούς λόγους, θα πρέπει να να τους συμπαρασταθούμε.
Σημειωτέων ότι, η πρόσκληση για συζήτηση των μαζικών φορέων από τον καραπάνο, έγινε χωρίς να αναφερθεί το θέμα  προς συζήτηση, πράγμα που δείχνει φόβο για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις που θα ακολουθούσαν.

Γιατί όπως και να το κάνουμε ακόμη και αντιρατσιστής να είσαι, δεν ανέχεσαι από κανένα τομάρι που μας διοικεί, να το παίζει παρθένα για το παιδί της, το οποίο ήρθε και με απόλυτη οργάνωση καβάλα σε ένα λεωφορείο.

Σε αυτή τη συνάντηση οι ερωτήσεις ακόμη και από τους ελάχιστους συμμετέχοντες ήταν καταιγιστικές.
Οι απαντήσεις των ηγετίσκων, μονότονα επαναλάμβαναν ότι ... ουδέν είδα, άρα ουδέν ξέρω.
Παραιτηθείτε αν συμβαίνουν όλα αυτά και εσείς δεν ξέρετε τίποτα και αν δεν ξέρετε τίποτα, ποιος είναι ο σκοπός της σημερινής συνάντησης; Ρώτησε κάποια κυρία με το Κ κεφαλαίο.

Μα αγαπητή μου, σκοπός όλων των λαμογιών που διαχειρίζονται το παρακράτος, είναι η κοινωνική εκτόνωση και όχι η επίλυση των προβλημάτων ή ο επιμερισμός ευθυνών.

Και κάπου εδώ το παρακράτος αρχίζει και εκμεταλλεύεται την απουσία των θεσμών και βγαίνει στην επιφάνεια με ανθρώπινο πρόσωπο και αριστερό πρόσημο.

Πρώτος των πρώτων, το αρχιλαμόγιο πρώην επόπτης αλιείας, ο οποίος ανάγκασε τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς να δώσουν ψάρια στους λαθρομετανάστες, ώστε να καλύψουν τις λαμογιές τους που έχουν κάνει με τη δική του καθοδήγηση, όπως λειτουργία χωρίς ΑΦΜ, μη πληρωμή ενοικίου στο δήμο ή την περιφέρεια, παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα που έχει αναγκάσει το ΣΔΟΕ να επέμβει.


Από την άλλη το Αθάνατο χρήμα που ρέει χωρίς φειδώ για αυτούς τους σκοπούς από κέντρα όπως το ίδρυμα Σόρος.


Και κάπου στο τέλος της προσπάθειας επιβολής του δόγματος του ΣΟΚ, οι επαγγελματίες αντιρατσιστές και αριστεροί, που καιροφυλακτούν στο Φέις Μπουκ και άλλα μέσα, ώστε να κατακεραυνώσουν και να δαιμονοποιήσουν κάθε αντίθετη αντίδραση ή ακόμη και άποψη.
Χαρακτηριστικά λόγια ενός επαγγελματία αυτού του είδους, καλά μωρέ, τέτοιοι είστε στη ιερή πόλη; τη πόλη της ελευθερίας και της δημοκρατίας, άντε να χαθείτε.

Εμείς, για να τελειώσει το παραμύθι των καλών και των κακών, των ανθρωπιστών και απάνθρωπων ρατσιστών, που ακόμη και αυτοί παίζουν το ρόλο τους στο παρακράτος, στο σκοπό της εκτόνωσης, θέτουμε ερωτήματα.

Το χρήμα που διατίθεται για το την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών των ανθρώπων, από που προέρχεται;

Σε ποιον πηγαίνει για να πληρώσει τους λογαριασμούς;

Είναι αλήθεια ότι για να υπάρξει κεντρική χρηματοδότηση από την ΕΕ άρα και από το Ελληνικό κράτος, πρέπει να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, του δημοτικού συμβουλίου και ακόμη ακόμη των μαζικών φορέων της πόλης;

Είναι αλήθεια ότι για να γίνει εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων στο ξενοδοχείο, ο ξενοδόχος πρέπει να έχει υποβάλει μελέτη βιωσιμότητας κάποιους μήνες πριν;

Και αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λέει ο κανονισμός της ΕΕ, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτεί τέτοιες καταστάσεις.
Αν λοιπόν τίποτα από αυτά δεν ισχύει, ποιος χρηματοδοτεί με αρκετά χιλιάρικα ημερησίως την παραμονή αυτών των ανθρώπων στο ξενοδοχείο, όπου σημειωτέων δεν ήξερε τίποτα και δεν κατέθεσε καμιά μελέτη; 

Τελικά το κράτος λειτούργησε ως μεσολαβητής παραπλάνησης της ΕΕ ή δέχεται προφανώς, τη ροή μαύρου χρήματος, από άγνωστα σε εμάς κέντρα; 

Είναι αλήθεια ότι η ΜΚΟ που έχει πάρει την πρωτοβουλία, είναι συμφερόντων κουρουμπλή;

Εάν πράγματι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δεν ήξεραν τίποτα για το θέμα, γιατί δεν προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, επικαλούμενοι τον κανονισμό της ΕΕ;

Αληθεύει ότι εκείνη τη μέρα που ήρθε το λεωφορείο με τους λαθρομετανάστες, την ίδια ώρα γινόταν και η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμύνης ; 

Είναι αλήθεια ότι το λεωφορείο σταμάτησε στο ύψος της Γαυρολίμνης για αρκετές ώρες, ώστε να τελειώσει η επίσκεψη με τα φαραωνικά έργα που υποσχέθηκε ο Υπουργός για το στρατόπεδο και το Μουσείο ; 
Εάν λοιπόν ο καραπάνος δεν ήξερε, τότε ποιος έδωσε την εντολή να σταματήσει το λεωφορείο ; 
 
Μήπως, είναι πολύ το χρήμα και από την δυστυχία αυτών των ανθρώπων, γίνονται ευτυχισμένα πολλά ρεμάλια του ελληνικού και ιεροπολίτικου παρακράτους;

Μήπως, κάποια στιγμή, θα πρέπει να ωριμάσουμε σαν κοινωνία και να μην επιτρέψουμε άλλο φασισμό από ρετάλια,  όπως ο καραπάνος, ο κουρουμπλής και η τριανταφύλλου;

Δεν ερχόμαστε σε αντίθεση με τους λαθρομετανάστες του Θεοξένια, ερχόμαστε σε ευθεία αντιπαράθεση με όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους καθώς και με όλους αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν το αίσθημα αντίδρασης των απλών ανθρώπων, ώστε να τους φασιστοποιήσουν.

Καταγγέλλουμε το μαύρο χρήμα που ρέει με ανοχή του κράτους των θεσμών και της δικαιοσύνης.


Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια: