Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ζει και Βασιλεύει το κύκλωμα Δημητρίου στο ΣΥΡΙΖΑ





Τραγική εικόνα παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και τώρα δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από το παρακρατικό κύκλωμα  του πρώην επόπτη αλιείας και του γραφείου μελετών Αναγνώπουλου που εκπροσωπεί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην επόπτης αλιείας εκτός του ότι διώκεται από τη δικαιοσύνη, για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, έχει προ πολλού εκδιωχθεί από την υπηρεσία που "υπηρετούσε" (σχήμα λόγου) και σήμερα κατά παράβαση του νόμου, δηλώνει τεχνικός σύμβουλος των ιχθυοτροφείων   της Λιμνοθάλασσάς μας. Ο νόμος αυτός,  απαγορεύει την επαγγελματική ενασχόληση δημόσιου υπαλλήλου, στον ιδιωτικό τομέα, στο αντικείμενο της πρώην υπηρεσίας του.

Παρόλα αυτά ο κύριος αυτός δηλώνει σήμερα, τεχνικός σύμβουλος των ιχθυοτροφείων ή Ιβαριών χωρίς αιδώ και μάλιστα μέχρι χθες τύγχανε και πρόεδρος της επιτροπής του Υπουργείου Γεωργίας, για θέματα αλιείας.
Μη ψάχνετε κάποιο παρόμοιο παράδειγμα, είναι μοναδικό... άνθρωπος που εκπροσωπεί ιδιωτικά συμφέροντα του κλάδου, να είναι και επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Τα δε Ιβάρια, ήταν και είναι αναγκασμένα, να πληρώνουν αδρά το νταβατσιλίκι του δημητρίου, διότι έχει αποδείξει περίτρανα ότι το κύκλωμα στο οποίο ηγείται, μπορεί να επιβάλει, την απ' άπειρον κατοχή των Ιβαριών, από ανύπαρκτους συνεταιρισμούς, με εικονικούς συνεταίρους και πλαστά παραστατικά για ανύπαρκτα έργα, που όμως πληρώνει το Ελληνικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Ποιος μπορεί να ξεχάσει το νόμο που επέβαλε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δρομολογούσε την κατάργηση της ελεύθερης αλιείας στη Λιμνοθάλασσα, μέσα από προϋποθέσεις, που ακόμη και η ίδια η νομοθεσία τις απορρίπτει !!! 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το νόμο που επέβαλε στην τοπική Πολεοδομία να εκδίδει οικοδομικές άδειες, ακόμη και εντός της Λιμνοθάλασσας, με μια απλή επιβεβαίωση από επιτόπιο έλεγχο; 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει  το χαράτσι που επέβαλε, 10% επί της καθημερινής παραγωγής των ελευθέρων αλιέων, υπέρ των συνεταιρισμών, μιας και όλη η Λιμνοθάλασσα από τότε, ανήκει στους συνεταιρισμούς, με μια ανεπαίσθητη εμβόλιμη λεξούλα "ιχθυτρόφα ύδατα ".

...
Ή μήπως κάποιος μπορεί να αγνοήσει, ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει για πρώτη φορά το δικαίωμα ιδιωτικοποίησης ολόκληρης της Λιμνοθάλασσας, από άτομα και επιχειρήσεις, που φωτογραφίζουν την οικογενειακή  επιχείρηση του δημητρίου και τις δραστηριότητες που νομιμοποιεί διαμέσου του μελετητικού γραφείου του Αναγνώπουλου ;   

Θα μπορούσαμε να γράψουμε αρκετά για τις κομπίνες και τις κακουργηματικές πράξεις αυτού του κυρίου, περιμένουμε όμως το αποτέλεσμα της δίκης του στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Πάτρα, μιας και δεν είναι όλοι αφελείς, όπως οι συμμετέχοντες στους συνεταιρισμούς-Ιβάρια.

Ο σημερινός μας προβληματισμός, είναι οι σχέσεις αυτού του υπόδικου κρατικοδίαιτου κομπιναδόρου, με το ΣΥΡΙΖΑ και την εικόνα που πουλάει στους αδαείς, ώστε να απολαμβάνει την χρηματοδότηση από τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς, που ακόμη πιστεύουν ότι βρήκαν τον νταβατζή στην εκδιδόμενη έκδοση της  παρθενορραφή τους.

Διαβάζουμε λοιπόν την ερώτηση που κατέθεσε ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (πλην Βαρεμένου και αυτό πρέπει να το υπερτονίσουμε ), με την οποία ζητά να απολογηθεί η κυβέρνηση, γιατί δεν δίνει κορωνοεπίδομα το Υπουργείο στους συνεταιρισμούς που εκπροσωπεί ο δημητρίου και το κύκλωμά του.

Προειδοποιεί  μάλιστα αυτή η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η μεγάλη συγκέντρωση ψαριών σε τάφρους διαχείμανσης (ένα από τα ανύπαρκτα έργα του κυκλώματος δημητρίου), θα επιφέρει λέει  την υποβάθμισης του περιβάλλοντος και θα πάει πίσω την παραγωγική διαδικασία δύο με τρία χρόνια, (αυτός είναι ο χρονικός στόχος, της αποζημίωσης).

Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν καν στο κόπο να διαβάσουν, ποιος είναι ο ρόλος των τάφρων και η υποχρέωση των συνεταιρισμών να απελευθερώνουν τα ψάρια μετά την κρίσιμη περίοδο εντός της Λιμνοθάλασσας. 

Όπως βέβαια δεν μπήκαν στον κόπο να δουν από κοντά την αληθοφάνεια της έτοιμης πίτας που τους σέρβιρε το κύκλωμα δημητρίου δια της κουμπάρας του και πρώην βολευτίνας τριανταφύλλου. 

Εδώ θα πει κάποιος, δεν μπήκαν στο κόπο να ελέγξουν τις καταγγελίες για ενθυλάκωση από το κύκλωμα των ποσοτήτων χελιών που ήταν υποχρεωμένοι οι συνεταιρισμοί να απελευθερώνουν στην Θάλασσα, ούτε βέβαια να ελέγξουν την ορθότητα των αιτήσεων για αποζημίωση από φυσικές καταστροφές, ακόμη και από Ιβάρια που οι εγκαταστάσεις τους είναι από τσιμέντο, θα ήλεγχαν τις σημερινές αρλούμπες  του παρακρατικού κυκλώματος ; 

Το κύκλωμα αυτό που αρχίζει από το τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, περνά από το Πανεπιστήμιο Πατρών και φτάνει έως και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, έδωσε το κείμενο που υπέγραψαν οι ηλίθιοι του ΣΥΡΙΖΑ, με απώτερο σκοπό την επισημοποίηση του προσώπου, που τους και θα τους εκπροσωπεί , για θέματα αλιείας , επιπλέον προσδοκά  να δώσει και στους αλιείς της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, την διαβεβαίωση,  ότι το κουμάντο το κάνουν αυτοί δια του παρακρατικού κυκλώματος δημητρίου, το οποίο πρέπει να ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές. 

Ακολουθεί το ερώτημα 

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Αναγκαία η στήριξη των αλιευτικών συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών από την τεράστια ζημιά λόγω αδιάθετων προϊόντων»

Η ζημιά στην οποία υπόκεινται οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί των λιμνοθαλασσών είναι τεράστια λόγω αδιάθετων προϊόντων.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει βρει τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς στο κορύφωμα της παραγωγής. Λόγω και της μείωσης της εργασίας των αλιευτικών σκαφών εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, η είσοδος ψαριών στις λιμνοθάλασσες ήταν πολύ μεγάλη.

Η υπολειτουργία των λαϊκών αγορών και των ιχθυοσκαλών δεν επέτρεψε την πώληση των προϊόντων.

Επίσης, αυτό το διάστημα στη Βιστωνίδα υπάρχουν 200 τόνοι αδιάθετοι κέφαλοι στις τάφρους διαχείμασης και άλλοι τόσοι στη λιμνοθάλασσα. Το ίδιο αδιάθετη έμεινε και η αθερίνα καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον κατανάλωσης.

Εάν δεν υπάρξει άμεσα διακίνηση του προϊόντος λόγω έλλειψης οξυγόνου και παγετού τα ψάρια δεν θα επιβιώσουν, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα μόλυνσης που θα καταστρέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα το περιβάλλον των λιμνοθαλασσών.

Στις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας προστέθηκαν και άλλα προβλήματα όπως η καταστροφή που υπέστησαν στο Αιτωλικό και το Μεσολόγγι από τον Ιανό.

Επιπλέον, από το πρώτο κύμα της πανδημίας έως σήμερα τα μέλη των αλιευτικών συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών δεν έχουν την παραμικρή στήριξη από την πολιτεία ώστε να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές οικονομικές τους υποχρεώσεις, όπως έχουμε επισημάνει σε σχετική ερώτηση 20 Ιουλίου 2020 και σε ερώτηση συνολικά για την αλιεία 8 Απριλίου 2020 χωρίς να λάβουμε απάντηση.

Επειδή η ζήτηση της κατανάλωσης έχει μειωθεί,

Επειδή η αδυναμία διαβίωσης τεράστιων ποσοτήτων ψαριών εντός των τάφρων διαχείμασης και των λιμνοθαλασσών για πολλούς μήνες θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα υποβάθμισης του αντίστοιχου περιβάλλοντος που θα πάει πίσω την παραγωγική διαδικασία δύο με τρία χρόνια,

Επειδή τα μέλη αλιευτικών συνεταιρισμών λιμνοθαλασσών δεν έχουν λάβει καμία οικονομική ενίσχυση,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να κάνει ώστε να ελαχιστοποιηθεί το μέγεθος της ζημιάς;

Είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να αναλάβει το κόστος ώστε να διακινηθούν οι ποσότητες των ψαριών σε κοινωνικές δομές, σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και στο στρατό;

Προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τα μέλη των αλιευτικών συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Αβραμάκης Ελευθέριος 

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αραχωβίτης Σταύρος

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κόκκαλης Βασίλειος

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Παππάς Νικόλαος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Φάμελλος Σωκράτης

Χαρίτου Δημήτριος

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης


 Η ΓΕΚΙΑ 








Δεν υπάρχουν σχόλια: