Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡ. ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο Κ. ΚΑΣΤΑΝΑΣ

Πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος της λαϊκής αγοράς του Αιτωλικού, έστειλε άρθρο σε τοπική εφημερίδα, όπου προσπαθεί να αποδείξει ότι έτσι όπως ασκείτε η λαϊκή αγορά, δεν προκαλεί κανενός είδους πρόβλημα, παρά μόνο σε κάποιους γραφικούς, οι οποίοι δεν υπερβαίνουν  τα 3 με 4 άτομα.

Το κατά παραγγελία  άρθρο είχε σκοπό να προσωποποιήσει το ζήτημα και να μην αναδείξει τις πραγματικές του πτυχές, για να μην χαλάσει το πολιτικό αλισβερίσι, της προέδρου του τοπικού συμβουλίου και των συνυπεύθυνων αυτής. 

Το μόνο όμως που προκάλεσε ήταν, η σφοδρή αντίδραση του Συλλόγου των γονέων του Β' Δημοτικού Σχολείου και των δασκάλων που υπηρετούν εκεί. 

Μια τέτοια αντίδραση είναι και η παρακάτω, από τον κ. Καστανά Κώστα, ο οποίος δίνει αποστομωτικές απαντήσεις στα φληναφήματα του προέδρου της λαϊκής.  

Μ.Ε.Π 





Σε απάντηση των αιτιάσεων του Προέδρου των Λαϊκών Αγορών Αιτωλ/νίας κ. Αντώνη Μπαρμπετάκη, στο άρθρο της εφημερίδας σας (8-10-2020), με την ιδιότητα του δασκάλου που υπηρετεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικούεκφράζοντας καθαρά προσωπικές μου θέσεις, σας γνωρίζω ότι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ πως η λαϊκή δεν προκαλεί προβλήματα. Ίσα ίσα το αντίθετο. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ότι έχει απομακρυνθεί από το σχολείο 50μ. Ίσα ίσα που ο πάγκος του κ. Προέδρου απέχει 10-15 μ από την είσοδο του σχολείου. Το πρόβλημα της λαϊκής στο Αιτωλικό κ. Μπαρμπετάκη δεν είναι σημερινό, κοντεύει 20ετια.Τα γεγονότα που παραθέτω είναι για όλη αυτή την περίοδο.

«Όχληση» κ. Πρόεδρε είναι οι φωνές των εμπόρων που δεν επιτρέπουν να γίνει μάθημα κάθε Παρασκευή. «Όχληση» κ. Πρόεδρε είναι η ούρηση και η αφόδευση στον χώρο πίσω από το κτίριο των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ Αιτωλικού, στο Θεατράκι, σε δημόσια θέα (ακόμα κι από τα παράθυρα του σχολείου). «Όχληση» κ. Πρόεδρε είναι να αφήνει το λεωφορείο 500μ. μακριά από το σχολείο μαθητές γιατί δεν μπορούσε να περάσει από τους πάγκους (Δεν ξέρω τι θα κάνατε αν ήταν τα παιδιά σας). «Όχληση» κ .Πρόεδρε είναι να μην μπορεί να μπει ασθενοφόρο στο σχολείο ή πυροσβεστικό όχημα να πάρει νερό από των κρουνό που είναι έξω από το σχολείο. «Όχληση» κ. Πρόεδρε είναι να μην μπορούν να φτάσουν στο Μουσείο Χαρακτικής «ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ» οι επισκέπτες του. «Όχληση» κ .Πρόεδρε είναι τα κορναρίσματα κι οι φωνές λόγω του συνωστισμού των αυτοκίνητων μπροστά στην πόρτα του σχολείου.

κ. Πρόεδρε δεν αντιδρούν 3-4 άτομα όπως λέτε, αλλά το σύνολο των 150 οικογενειών των μαθητών -περίπου στα 1.000 άτομα- και το σύνολο των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στο σχολείο τη τελευταία 20ετία. ΚΑΝΕΝΑΣ κ. Πρόεδρε δεν λέει να μην γίνεται λαϊκή στο Αιτωλικό, το αντίθετο, κι όπως πολύ καλά γνωρίζετε γονείς, εκπαιδευτικοί κλπ., στηρίζουν με τις αγορές τους την λαϊκή αγορά. Όμως πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να δοθεί λύση στο πρόβλημα, γιατί υπάρχει, αν το θέλετε.

Κώστας Καστανάς
Δάσκαλος 2ου ΔΣ Αιτωλικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: