Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ο Ράπτης , Ο Σπανός η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Παπανδρεϊκή λύση του Λύρου






Χάθηκε η μπάλα ή μας φαίνεται, στο ιερό δημαρχείο της πρωτεύουσας του δήμου μας; 

Πέραν των γενικών ευτράπελων, που λαμβάνουν χώρα στη διοίκηση, έχουμε και τα καπετανάτα από προέδρους, αντιπροέδρους και λοιπούς παρατρεχάμενους, οι οποίοι ως μοναδικό εφόδιο έχουν  το καλάμι της εξουσίας που καβάλησαν πιστεύοντας ότι είναι το τζόκερ του σημερινού δημάρχου.


Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη  στη Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου, δηλ εκεί που περνά όλο το δημοτικό χρήμα για πληρωμές .

Τη Παρασκευή το πρωί, ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Νίκος Σπανός, πήγε στα γραφεία της επιχείρησης και αφαίρεσε, δίχως να έχει την άδεια, δίχως να έχει τη συγκατάθεση από κάποιο όργανο, ούτε βέβαια τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Κοινωφελούς κ. Ράπτη και αφαίρεσε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με άγνωστο σκοπό μέχρι σήμερα. 

...

Το γεγονός αυτό, αμέσως καταγγέλθηκε, την ίδια στιγμή, από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς , ο οποίος όπως μαθαίνουμε δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον αντιπρόεδρο. 


Οι απόψεις είναι πολλές, άλλος λέει ότι τους πήρε γιατί θέλησε να τους τοποθετήσει στο ιερό δημαρχείο, ώστε να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου. 

Άλλος λέει ότι χαίρει άκρας προστασίας και ευμένειας που του παρέχει ο Λύρος και ήθελε να κάνει με αυτή την εγκληματική απερισκεψία, επίδειξη δύναμης, απέναντι στον πρόεδρο κ. Ράπτη, ώστε να του δείξει ποιος είναι πραγματικά πρόεδρος.

Άλλος βέβαια λέει, ότι η συγκεκριμένη ομαδούλα που έχει σκεπάσει το δήμαρχο, δεν έχει καμιά σχέση με διοίκηση, πολλώ δε μάλλον, με τη δημοκρατία, το θεσμό και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μαθαίνουμε επίσης ότι, ο κ. Σπανός ήταν και τραπεζικός υπάλληλος, πράγμα που τον κάνει ακόμη ποιο υπεύθυνο και γνώστη των συνεπειών, σε ότι αφορά, αφαίρεση  εγγράφων, κομπιούτερ, σκληρών  δίσκων κλπ.

Μπορεί ο κ. Σπανός να είναι άσχετος ακόμη και με τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά θέλουμε να μας ενημερώσει εάν σε όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε στις τράπεζες, πόσες φορές πήρε τα κομπιούτερ της τράπεζας στο σπίτι του ή για πικνίκ, κάποιο δροσερό απόγευμα της Άνοιξης ή άλλης εποχής; 

Πιστεύουμε σίγουρα πως όχι και  όχι, γιατί τότε ο πέλεκυς της τράπεζας, αλλά και του νόμου θα ήταν την ίδια στιγμή στο σβέρκο του.

Πληροφορούμε λοιπόν το κ. Σπανό και κάθε κ. Σπανό, ότι εάν τα κομπιούτερ της τράπεζας είχαν δεδομένα, κάποιων πελατών, τα κομπιούτερ της Κοινωφελούς έχουν και ανήκουν σε όλο το δήμο, σε όλους τους δημότες του δήμου Μεσολογγίου.

Δεν είναι κτήμα σας αγαπητέ κύριε Σπανέ, ούτε είσαι εσύ που θα αποφασίζεις για την τύχη των εγγράφων και των δεδομένων.
Είχατε κάποια πληροφορία ενάντια στον πρόεδρο και άσπονδο φίλο σας; Θέλατε να προστατέψετε από τυχόν παραβίαση ή κάτι άλλο; 
Εκεί είναι η αστυνομία, εκεί και ο Εισαγγελέας.

Ποιος θαρρεί πως είναι ο κ. Σπανός εκτός από υπηρέτης του δήμου, όπου για τις υπηρεσίες του πληρώνετε και μάλιστα αδρά; 
Μήπως μπερδέψατε κ. Σπανέ την ιδιότητα σας ως αντιπροέδρου μιας δημοτικής επιχείρησης, με την ιδιότητα του ΜΠΙΣΤΙΚΟΫ ; 

Αυτός είναι φασισμός! αυτά είναι τα φαινόμενα που διέλυσαν όχι μόνο δημοτικές αρχές, αλλά και ολόκληρες κυβερνήσεις, αυτά έκανε και ο καραπάνος (όχι βέβαια τα ίδια) και πληρώθηκε με το ανάλογο νόμισμα, στις δημοτικές εκλογές, παρότι είχε όλο τον πολιτικό φάσμα με το μέρος του.
Η ίδια η κοινωνία τον καταδίκασε.

Φασίστας αγαπητέ κ. Σπανέ μπορείτε να είστε στο σπίτι σας, στους οικείου σας, αλλά ποτέ με το σύνολο των ανθρώπων που αποτελούν ένα δήμο.

 
Διαβάζουμε όμως από το επίσημο εξώγαμο της εκάστοτε δημοτικής αρχής, τη φυλλάδα του Μεσολογγίου Αιχμή, την ανακοίνωση του δημάρχου για το περιστατικό, ο οποίος αποφασίζει λέει να πει στον κ. Ράπτη και όχι στον φασίστα Σπανό, ότι θέτει εαυτό εκτός δημοτικής αρχής και παράταξης. 

Εδώ τα πράγματα σκοτεινιάζουν και μάλλον θέτουν τον ίδιο το δήμαρχο εκτός πραγματικότητας.

Ακόμη και στη περίπτωση που επικαλεσθεί, την υπευθυνότητα του προέδρου για τις άνομες πράξεις του αντιπροέδρου, δεν είδαμε να λαμβάνει ανάλογα μέτρα, για τον φασίστα που έχει και εκκολάπτει μέσα στα σπλάχνα της παράταξής του.

Δεν ξέρουμε εάν οι Μπιστικοί είναι χρήσιμοι στο σημερινό δήμαρχο, εμείς όμως ψηφίσαμε το τέλος των ανάλογων  μηχανισμών καραπάνου  και όχι τον εκμοντερνισμό ή την αλλαγή προσώπων σε αυτούς τους παρακρατικούς μηχανισμούς.

Δήμαρχε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, από το άνοιγμα στη κοινωνία, από την συναίνεση  ή τη σωστή λειτουργία των θεσμών. 
Αντιθέτως, μπορεί να τα χάσεις όλα εάν παραμείνεις εγκλωβισμένος σε αυτή την ομαδούλα, των χαραμοφάηδων που σε έχει εγκλωβίσει σε μια εικονική πραγματικότητα.

Θα σου είναι πολύ δύσκολο, σε μικρό χρονικό διάστημα από τώρα, να αντικρύσεις το φως του ήλιου, γιατί θα το θεωρείς εχθρικό, εξαιτίας του σκοταδισμού  που σου παρέχουν οι κοινωνικοί αρουραίοι που θεωρείς Μπιστικούς σου. 

 Η ΓΕΚΙΑ 

   









 


Δεν υπάρχουν σχόλια: