Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Η Βασιλομήτωρ , Ο Αδιάφορος αντιδήμαρχος Αιτωλικού και η λαϊκή αγορά








Το θέμα της λαϊκής αγοράς του Αιτωλικού, μετά τους λάθος χειρισμούς από τη πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου  και την ανυπαρξία του αντιδημάρχου του Αιτωλικού, τείνει να γίνει σημείο καμπής, για το πολιτικό παρόν αλλά και μέλλον αυτών των ατόμων, στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η εμμονή της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, (με κάθε κόστος), να συνεχίσει να λειτουργεί η λαϊκή αγορά, σε μια θέση όπου η ίδια η νομοθεσία το απαγορεύει, έχει φέρει ολόκληρη τη δημοτική αρχή σε θέση άμυνας και απολογίας, με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Η έπαρση που δείχνει η σημερινή πρόεδρος, στο να επιβάλει και μόνο, την απόφασή της, δεν της επιτρέπει να δει ούτε καν, ότι δεν τηρούνται τα αυτονόητα, όπως η έλλειψη χημικής τουαλέτας και κάδων απορριμμάτων.

Έτσι έχουμε φαινόμενα όπου, τα μικρά παιδιά παίζουν σε χώρους όπου κάποιος μπορεί να είχε αφοδεύσει, ή την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή μετά τη λήξη της λαϊκής, η οποία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Τα μικρά παιδιά, τα οποία λίγα μέτρα παραπέρα, φορούν μάσκες, ως μέτρο προστασίας, μιας και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, για να προστατεύσουν την υγεία τους από την πανδημία, την πρόεδρο την αφήνει παγερά αδιάφορη και τον αντιδήμαρχο, απλό θεατή.

Για να επιβάλει η πρόεδρος, ως βασιλομήτωρ, την θέλησή της, παρουσίασε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, στο οποίο αναφέρει ότι η απόφαση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς, πάρθηκε ομόφωνα, από όλα τα μέλη.

Το  γεγονός αυτό,  το απορρίπτει η αντιπολίτευση και καταγγέλλει δημόσια, ότι η απόφαση που πάρθηκε ήταν να μεταφερθεί στον παράλληλο δρόμο (λιμανάκι-Μύρκας), μιας και η σημερινή τοποθεσία αντιβαίνει το νόμο.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος έγραψε αποφάσεις, όπως ήταν η θέλησή του και όχι όπως ψηφίστηκε. 
Μιλάμε για μια καραμπινάτη πλαστογραφία, η οποία όμως θα έχει απρόσμενα αποτελέσματα, μιας και χρησιμοποιήθηκε το έγγραφο αυτό, στη δημόσια διοίκηση.

Στο ερώτημα μάλιστα, τοπικού συμβούλου, γιατί γράφτηκε έτσι η απόφαση , η βασιλομήτωρ πρόεδρος, απάντησε ότι... Επειδή η άλλη τοποθεσία δεν με συμφέρει.  ... ;;;???%&@#####

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι, υπήρξε και συνάντηση μεταξύ γονέων και δημοτικής αρχής, στο δημαρχείο του Αιτωλικού και αποφασίστηκε η μεταφορά της λαϊκής στον παράλληλο δρόμο (λιμανάκι) από το Δημοτικό Σχολείο. 

Μάλιστα, μετά τη συνεδρίαση, μετέβησαν  όλοι μαζί στη συγκεκριμένη θέση, για να μετρήσουν αποστάσεις και οριοθέτηση.

Την αμέσως επόμενη μέρα, η βασιλομήτωρ ανακοίνωνε, ότι τελικά η λαϊκή θα πάει εκεί που ήταν πριν χρόνια, δηλαδή στην ανατολική πλευρά, δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο, το Υπαίθριο  Θέατρο, το Κατράκειο Μουσείο, το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό. 

Άγνοια ; Έπαρση ; Κομπλεξισμός ; 

Ότι και να είναι, είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο και πρέπει να σταματήσει εν τη γενέσει του , πριν εξελιχθεί σε φασιστικό παραλήρημα,  βασιλευομένης δημοκρατίας της μικρής Βενετίας. 

Το γεγονός ότι στη λαϊκή αγορά, έχουν δοθεί περισσότερες από μια άδειες, σε ένα άτομο, ώστε αυτό (το άτομο) να έχει δεσπόζουσα θέση στη λαϊκή αγορά, αρχίζει και δυσκολεύει τα πράγματα περισσότερο για τους υπεύθυνους. 
Αυτό, αυτόματα σημαίνει ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός με δημαρχιακή σφραγίδα, θα είναι κάτι παραπάνω από μια απλή δίωξη για εσφαλμένη απόφαση.

Επίσης, η αδειοδότηση, ατόμων να πουλούν εμπορεύματα, που δεν έχουν σχέση με την αγροτική ή την αλιευτική  παραγωγή ή προϊόντων οικιακής επεξεργασίας , δυσχεράνει σε αφάνταστο βαθμό την προσπάθεια της βασιλομήτορος, όχι να επιβάλει τη γνώμη της , αλλά να διεκδικήσει από το σκαμνί των δικαστηρίων, την καλή και άδολη πρόθεσή της .

Μιλήσαμε στην αρχή για φασιστικά φαινόμενα, τα οποία θα πρέπει να σταματήσουν πριν καν εκκολαφθούν.
Ένα  γεγονός όμως, που υπερβαίνει όχι  απλά τα ήθη του τόπου μας, αλλά και τη κοινή λογική, έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους μας, για την αξία των δήθεν υπηρετών της δημοκρατίας, στο Αιτωλικό.  
Την προηγούμενη βδομάδα,  ο υπεύθυνος δημοτικός υπάλληλος για τη σωστή λειτουργεία της λαϊκής αγοράς, επιτέθηκε φραστικά και σωματικά, εναντίον γονέα παιδιού του σχολείου, χωρίς καν να προκληθεί.

Ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, από τη βασιλομήτωρ; 
Ήταν χαρτζιλικωμένος από  τους εκπροσώπους της λαϊκής αγοράς, ώστε να επιβάλει την σιωπή;   
Είχε εγγυημένη... υψηλή προστασία; 

Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να απαντήσουμε με σιγουριά.
Εκείνο όμως που ξέρουμε, είναι ότι, το γεγονός αυτό δεν συγκίνησε κανέναν από τους υπεύθυνους του δήμου της ιεράς πόλης, μιας και δεν ζητήθηκε συγνώμη, ούτε πάρθηκαν μέτρα ενάντια στον υπάλληλο. 

 Πιστεύει κάποιος ότι αυτός ο τραμπουκισμός και η αφασία της εξουσίας της προέδρου και του αντιδημάρχου, ότι θα περάσουν στα ψιλά; 

Το πείραμα, Ξένο Σώμα, για την διοίκηση και την επίλυση των προβλημάτων της πόλης του Αιτωλικού, κατέρρευσε πριν καν περάσει ένας χρόνος.
Όσα ιδιωτικά οικόπεδα και να καθαρίσουν, όσα λαμπιόνια και να αλλάξουν, το Ξένο Σώμα θα παραμείνει ως ξένη ύπαρξη και θα έχει τις ανάλογες αντιδράσεις.  



Μ.Ε.Π 










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: