Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

CDC: «Δεν δημοσιεύουμε στοιχεία για την 3η δόση - Φοβόμαστε ότι θα αποδειχθεί πως τα εμβόλια είναι μη αποτελεσματικά»





Την οργή των επιστημόνων προκάλεσε η μη δημοσίευση των δεδομένων για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό για τους πολίτες 18 έως 49 ετών από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, CDC.

Το CDC δημοσίευσε πριν από περίπου δύο εβδομάδα τα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου για τους πολίτες άνω των 65 ετών, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο για τους νεότερους πολίτες. 

...

Ο λόγος... Γιατί, σύμφωνα με την dailymail, φοβάται ότι θα αποδειχθεί ότι η τρίτη δόση δεν είναι αποτελεσματική! Όπως αναφέρει η Κρίστεν Νόρντλουντ, εκπρόσωπος του CDC, ο λόγος για την αργή και φιλτραρισμένη δημοσιοποίηση των δεδομένων είναι «επειδή βασικά, στο τέλος της ημέρας, δεν είναι ακόμη έτοιμα τα στοιχεία για την prime time ζώνη».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα του CDC κατά τη συλλογή οποιωνδήποτε δεδομένων είναι να διασφαλιστεί ότι τα στοιχεία αυτά είναι ακριβή και εφαρμόσιμα».

Ακόμη ένας λόγος είναι ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν από το κοινό, παραδέχτηκε ο Nordlund. Είπε επίσης ότι ήταν απρόθυμοι να δημοσιεύσουν τα δεδομένα επειδή αντιπροσωπεύουν μόνο το 10 τοις εκατό του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών - αντιπροσωπεύουν 33 εκατομμύρια ανθρώπους - το ίδιο μέγεθος δείγματος που χρησιμοποιούσε το CDC για την παρακολούθηση της γρίπης εδώ και χρόνια.

Επί της ουσίας το CDC προτιμά να αποκρύψει πλήρως τα δεδομένα γιατί... δεν συμφέρουν τις φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν εμβόλια! Απίστευτο και όμως αληθινό! 

Τα στοιχεία που επιμένει να μην δημοσιεύσει το CDC

Μεταξύ των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί είναι οι νοσηλείες ανά ηλικία, το φύλο, η πορεία εμβολιασμού κατά το τελευταίο έτος και πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αναμνηστικών εμβολίων.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως όταν το CDC έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών εμβολίων για ενήλικες ηλικίας κάτω των 65 ετών πριν από δύο εβδομάδες, δεν συμπεριέλαβε πλήρεις αριθμούς για όσους είναι μεταξύ 18 και 49 ετών.

Τα εν λόγω δεδομένα έδειξαν ότι οι αναμνηστικές ενέσεις ωφελούσαν λιγότερους τους νεότερους καθώς δύο ενέσεις των εμβολίων Moderna ή Pfizer ή μία δόση της Johnson & Johnson, τους άφηναν ήδη ικανοποιητικά προστατευμένους.

Οι πιέσεις έφεραν τις πρώτες μικρές αλλαγές

Πάντως φαίνεται πως μετά από πιέσεις που δέχτηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ, το CDC έχει αρχίσει μόλις τώρα να δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με το κατά πόσον ο COVID είναι παρόν στα λύματα – παρόλο που ορισμένες πολιτείες παρέχουν στοιχεία από την αρχή της πανδημίας.

Τα δεδομένα για τα λύματα μπορούν να βοηθήσουν τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας να προβλέψουν αν θα υπάρξει έξαρση κρουσμάτων COVID-19.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του CDC, τον Dr. Daniel Jernigan, η πανδημία της Covid-19 αποκάλυψε πόσο ξεπερασμένα είχε γίνει ο συγκεκριμένος οργανισμός και άλλα συστήματα υγείας σε κρατικό επίπεδο.




2 σχόλια:

Bacacau είπε...

Δυστυχώς εχει καταντήσει το blog, ένα ιστολογιο διασποράς fake news και αντιεμβολιαστικης προπαγάνδας.. Οι αναρτήσεις σας έπειτα απο μια μικρή έρευνα δεν προέρχονται από καμιά έγκυρη πηγή..
Αν δεν υπάρχει κάτι να ειπωθεί η σιωπή δεν είναι και τόσο κακή.. για να ξανακερδισει το blog την ευνεια του.. φιλικά.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις και την αγωνία σου να μας επαναφέρεις στη τάξη, αλλά εδώ έχεις να κάνεις με αναμετάδοση είδησης και όχι με δική μας έρευνα. Οπότε καλό είναι να απευθύνεις σε αυτούς τις παρατηρήσεις σου και όχι σε εμάς, αλλά μιας και μιλάμε για αναμετάδοση, εάν το έψαχνες καλά θα ανακάλυπτες ότι όλα σχεδόν τα σάιντ, έκαναν αυτή την αναμετάδοση, μόνο που η Google την αφαίρεσε από τα αποτελέσματα της μηχανής της, ακολουθώντας τις άνωθεν εντολές κατά γράμμα. Και αν το έψαχνες ακόμη καλύτερα θα έβρισκες ότι αυτή την είδηση την έβγαλε στον αέρα πρώτη η Daily Mail. Εκεί μάλλον πρέπει να στείλεις το σχόλιό σου. Εμάς μας έχει απαγορευθεί να εκφράσουμε δική μας άποψη ακόμη και από το facebook, οπότε μάλλον έκανες λάθος στον παραλήπτη.

Και για την ιστορία, ψάξαμε και εμείς να το ξαναβρούμε στις κεντρικές ιστοσελίδες της χώρας μας και πράγματι ήταν δύσκολο, έτυχε απλά να έχουμε αποθηκεύσει μια διεύθυνση και στην αποστέλλουμε, ευχόμενοι καλό ψάξιμο.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/daily-mail-gt-to-cdc-arneitai-na-dimosieysei-dedomena-gia-tin-apotelesmatikotita-tis-tritis-dosis-emvolion-se-33-ekat-amerikanoys/