Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ








Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσα εισήγηση με θέμα συζήτησης  και λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση της προσπάθειας ακύρωσης της παραχώρησης έκτασης κατασκευής φωτοβολταικού πάρκου στις ενεργειακές κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μέλη των οποίων είναι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου , τα νομικά του πρόσωπα και τα ΤΟΕΒ του δήμου . 

 Ενημέρωσα το Σώμα ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν :

  1. Δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια σε 1800 οικονομικά ευάλωτα  νοικοκυριά στο Δήμο μας, χωρίς την υποχρέωση  να είναι μέλη κάποιας Ενεργειακής Κοινότητας.

2) Μείωση  του κόστους των Δημοτικών Τελών για όλους του Δημότες του Δήμου, το οποίο υπολογίζεται σε   900.000 ευρώ.

Η συμμετοχή της ΔΕΥΑΜ στην Ενεργειακή Κοινότητα θα αυξήσει την ωφέλεια  σε 2.000,000 ευρώ ετησίως!!! 

3) Η ωφέλεια των ΤΟΕΒ του Δήμου μας από το έργο ετησίως ανέρχεται στο ποσό των 7.650,000 ευρώ και αυτό συνεπάγεται τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών.

Συνολική ωφέλεια  για το δήμο 10.550.000 ευρώ αν γίνει το έργο ετησίως και η αντίστοιχη ζημία εάν δεν γίνει !

Για κάθε μέρα καθυστέρησης χάνονται 28.900 ευρώ από την οικονομία του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης Έκπληκτοι γίναμε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου στάσης του Δημάρχου, ο οποίος μέχρι και τη τελευταία στιγμή απέφευγε να καταδικάσει  την προσφυγή κατά της Ενεργειακής Κοινότητας από συνδημότη  χωρίς έννομο συμφέρον.

Επίσης θέλησε να πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταδικάσει ή να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, σχετικά με τις υπονομευτικές  κινήσεις του συνδημότη μας.

Κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι, θα υπερασπιστούμε το συμφέρον των δημοτών και του δήμου μας, ακόμη και αν τα συμφέροντα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε, είναι μεγάλα.

Η υποχρέωσή μας απέναντι στους δοκιμαζόμενους Δημότες  του Δήμου της Ι.Π Μεσολογγίου, είναι δεδηλωμένη και επιβάλετε να αντιδράσουμε σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και προώθησης ιδιοτελών συμφερόντων.

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Σπύρος Βασιλείου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όταν λέει ευάλωτα νοικοκυριά, εννοεί Ρομά?

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Τα κριτήρια για το ποιος ανήκει στα ευάλωτα νοικοκυριά είναι θεσμοθετημένο και δεν επιδέχεται αλλαγές ή προσωπικές απόψεις. Το ποιο λογικό είναι πως, ναι, θα είναι και Ρομά μέσα στους δικαιούχους.