Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Στη δύνη των προεκλογικών υποσχέσεων ο Λύρος για δωρεάν δίκτυο σε ιδιωτικές ενεργειακές κοινότητες του κάμπου της Κατοχής.



Σε πολύ δύσκολη θέση δείχνει να βρίσκετε ο Λύρος για το θέμα της ενεργειακής κοινότητας στη θέση Πόλτερ, έξω από το Μεσολόγγι, μιας και ο ίδιος καίγεται η επένδυση αυτή να γίνει στον κάμπο της Κατοχής.

Η επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση Πόλτερ, γίνεται με πρωτοβουλία και χρήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ το φωτοβολταϊκό πάρκο στο κάμπο της Κατοχής, έχει μοναδικό ενδιαφερόμενο (έτσι όπως μας λέει και ο ίδιος) ,   τον δήμαρχο .

Ακόμη και το δημοτικό συμβούλιο του ιερού ραδιομεγάρου, είχε ψηφίσει υπέρ της ένταξης του δήμου στο μεγάλο ενεργειακό πάρκο που θα φτιάξει η Περιφέρεια, διότι είναι η μόνη αξιόπιστη εκπροσώπηση, σε πολιτικό, τεχνικό και οικονομικό επίπεδο.

Πέρα από αυτό, δικαιούχοι σε δωρεάν ρεύμα θα ήταν πρωτίστως τα ΤΟΕΒ της περιοχής, δηλαδή οι αγρότες και οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
...

 Στο ενεργειακό πάρκο στο κάμπο της Κατοχής που προκρίνει μόνο ο δήμαρχος ως καλαμιά στο κάμπο, κερδισμένος δεν θα ήταν κανείς, μιας και το δίκτυο της ΔΕΗ θέλει αναβάθμιση για να σηκώσει αυτά τα φορτία και το κόστος εκτοξεύεται, άνω των 10εκατομμυρίων ευρώ. 
Οπότε ακόμη και αν άρχιζε αυτή η επένδυση χθες, ο χρόνος αποπεράτωσης θα υπερέβαινε την 5ετία.

Έλα μου όμως που στο κάμπο υπάρχουν στα σκαριά ενεργειακές κοινότητες ιδιωτών, οι οποίες έχουν καταθέσει μελέτες και έχουν πάρει τις σχετικές άδειες. 

Κάπου εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται και η δήθεν εμμονή του Λύρου με τον κάμπο της Κατοχής.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η οικογένεια πίσω από το Λύρο έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό σε τέτοιου είδους επενδύσεις, όπως βέβαια και οι περισσότεροι φανατικοί υποστηριχτές του.

Επίσης γνωρίζουμε όλοι ότι, το κόστος της αναβάθμισης του δικτύου της ΔΕΗ, από τον κάμπο της Κατοχής μέχρι το κεντρικό δίκτυο, είναι ασύμφορο μιας και ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια.

Επίσης γνωρίζουμε ότι, στη περίπτωση  που ο δήμος προχωρήσει στην επένδυση, τα έξοδα τα αναλαμβάνει το κράτος και οι ιδιώτες επενδυτές απλά θα κουμπώσουν τα καλώδιά τους στο δίκτυο που θα έχει αναβαθμίσει η ΔΕΗ και ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή εμείς. 

Επίσης γνωρίζουμε ότι ο Λύρος είναι υπεράνω χρημάτων, μιας και έχει μπόλικα και δεν θα γίνει σαν τον μπανιέρα που έκλεβε ακόμη και από τα πλακάκια.

Ποιος όμως θα έλεγε όχι, σε χρήματα χοντρά και αγύριστα και μάλιστα τόσο χοντρά που θα του εξασφάλιζαν το υπόλοιπο της ζωής του και θα εξάλειφαν την έλλειψη ευφυίας που τον κατατρέχει; 

 Οι κύκλοι αυτοί, δηλαδή τα άτομα που αποτελούν αυτές τις ενεργειακές κοινότητες του κάμπου της Κατοχής, δείχνουν να έχουν χάσει την υπομονή τους με τον ανίκανο Λύρο, μιας και κατάφερε να γυρίσει όλο το δημοτικό συμβούλιο εναντίον του, όπως και τα ΤΟΕΒ, αλλά ... και την τοπική κοινωνία.

Η τελευταία ελπίδα του Λύρου είναι να βρει κάποιο νομικό κόλλημα, ώστε να αγανακτήσει ακόμη και ο Περιφερειάρχης με τις καθυστερήσεις και να πάει αλλού να κάνει την επένδυση.

Για κακή του όμως τύχη, έχει για νομικούς του συμβούλους, τους γνωστούς πλαστογράφους δικηγόρους Αθανασίου-Παπουτσάκη, οι οποίοι συναγωνίζονται στην ευφυία το Λύρο.

Αυτοί οι κύριοι μετά από σχεδιασμό μηνών και ανάλυση όλων των παραμέτρων, πρότειναν στο Λύρο να βρει κάποιον εξαρτώμενο, δήθεν αγανακτισμένο δημότη να προσφύγει στο ΣτΕ και να ζητήσει αναστολή της επένδυσης.

Μαθαίνουμε ότι αυτό το πρόσωπο, είναι ο Δάλας ο οποίος έχει εξαρτώμενη εργασία η γυναίκα του στο δήμο και ο οποίος όπως και ο ίδιος ανακάλυψε, ψάχνει άλλους 5 ακτήμονες της περιοχής Πόλτερ,  να συνυπογράψουν τις ενέργειές του, μιας και τα έξοδα θα τα πληρώσει ο δήμαρχος.

Ρε Λύρο, έχεις που έχεις το πρόβλημα, έχεις και για συμβούλους σου τα σαΐνια δικηγόρους; 
Και μάλιστα, βάζεις και κάποιους σαν εσένα να πρωτοστατήσουν σε βλακώδεις και άχρηστες ενέργειες, που μόνο γέλιο προκαλούν; 

Εμείς το καταλαβαίνουμε ότι σε πιέζουν οι συνεταίροι από τις ενεργειακές κοινότητες, αλλά έτσι όπως το πας θα τους ξεβρακώσεις δημόσια και με δική σου ευθύνη. 

Συμμαζέψου βρε άνθρωπε και κοίτα να απολαύσεις το υπόλοιπο της ελευθερίας σου και του τίτλου σου, κοίτα κατάματα την πραγματικότητα.

Κατά λάθος έγινες επιχειρηματίας και κατά λάθος δήμαρχος, δεν άξιζες ούτε το ένα ούτε το άλλο. 

Μην επικαλείσαι την κωλοφαρδία  ως υποχρέωση της τύχης απέναντί σου, θα σε εκδικηθεί  και μάλιστα σκληρά. 

Ο ΔΡΑΚΟΣ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αλλα ελεγες πριν κωλοτουμπα