Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

11 Φυσικοί Τρόποι για να Σταματήσετε Διάφορους Πόνους εάν Ξεμείνετε από Φάρμακα






Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε: μια ξαφνική εμφάνιση τσιμπήματος, παλμών ή πόνου με καύσο και δεν φαίνεται να έχετε το κατάλληλο φάρμακο για να το αντιμετωπίσετε. Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για να σταματήσετε διάφορους πόνους αν δεν θέλετε να πάρετε φάρμακα ή αν απλά ξεμείνατε. 12 Αποδεδειγμένες Θεραπείες που Μπορούν να Σταματήσουν τον Πόνο στις Αρθρώσεις

Φάτε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας για να απαλύνετε τον πονόλαιμο.

© Shutterstock.com© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Αν έχετε βήχα και νιώθετε ότι ο λαιμός σας πονάει, φάτε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Επιλέξτε μια με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σοκολάτα μπορεί να καταστείλει τον βήχα και να θεραπεύσει τον πονόλαιμο χάρη στο κακάο που περιέχει.

Πιείτε περισσότερο νερό για να απαλύνετε τα συμπτώματα της ημικρανίας.

© Depositphotos.com

Οι ειδικοί συνιστούν να πίνετε όχι λιγότερο από ένα ποτήρι νερό κάθε 2 ώρες.

Οι ήπιοι πονοκέφαλοι και οι σοβαρές ημικρανίες μπορούν συχνά να προκληθούν από την αφυδάτωση. Η κακή ισορροπία υγρών και ηλεκτρολυτών στο σώμα δεν θα επιτρέψει στα συστήματά του να λειτουργήσουν με τον σωστό τρόπο. Το να πίνετε αρκετό νερό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την αφυδάτωση και να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της ημικρανίας σας.

Πάρτε λίγο κουρκουμά για να σταματήσετε τον πόνο που προκαλείται από φλεγμονή.

Προσθέστε λίγο κουρκουμά ή το εκχύλισμα του, κουρκουμίνη, ως συμπλήρωμα στο φαγητό σας εάν υποφέρετε από φλεγμονή.

Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ευρέως στην εναλλακτική ιατρική χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του συστατικού του, της κουρκουμίνης. Οι γιατροί συνήθως συνιστούν τη λήψη κουρκουμά ή κουρκουμίνης σε κάψουλες σε ασθενείς με επώδυνες αρθρώσεις.

Τεντωθείτε για να ανακουφίσετε τον πόνο στην πλάτη.

© Depositphotos.com

Φορέστε άνετα ρούχα και στρώστε ένα χαλάκι γιόγκα. Υπάρχει μια ποικιλία από ασκήσεις διατάσεων που μπορείτε να κάνετε, όπως τέντωμα από γόνατο σε στήθος, περιστροφή σε ξαπλωμένο γόνατο, καθιστή διάταση, ασάνες γιόγκα κόμπρα και γάτας, μεταξύ άλλων.

Οι διατάσεις απελευθερώνουν την ένταση στους μύες που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη και βελτιώνουν το εύρος κίνησης και τη συνολική φυσική κινητικότητα.

Εισπνεύστε αιθέρια έλαια για να απαλλαγείτε από πονοκεφάλους.

Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου σε ένα χαρτομάντιλο και εισπνεύστε το άρωμα, προσθέστε μερικές σταγόνες στο μπάνιο ή απλώστε λίγο λάδι στους κροτάφους ή στο μέτωπό σας. Αλλά προσέχετε! Τα αιθέρια έλαια μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα, επομένως πρέπει να αραιωθούν με κάποιο άλλο λάδι (όπως λάδι καρύδας, για παράδειγμα) πριν εφαρμοστούν στο δέρμα. Υπάρχει μια ποικιλία αιθέριων ελαίων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο, χαμομήλι και πολλά άλλα.

Τα αιθέρια έλαια πιστεύεται ότι έχουν καταπραϋντική και χαλαρωτική δράση. Γι’ αυτό μπορούν να είναι χρήσιμα για τη θεραπεία πονοκεφάλων που προκαλούνται από άγχος και στρες.

Δείτε ακόμη 18 Καθημερινές Συνήθειες που Ανακουφίζουν Σωματικούς Πόνους

Χρησιμοποιήστε τσάι μέντας για να απαλύνετε τον πονόδοντο.

Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μέντας σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το να για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει, κάντε γαργάρες με το τσάι. Μπορείτε επίσης να βάλετε ζεστά, υγρά φακελάκια τσαγιού μέντας σε ένα πονεμένο δόντι και να το κρατήσετε εκεί μέχρι να μειωθεί ο πόνος.

Η μέντα έχει μουδιαστικές ιδιότητες που εξηγούν τα καταπραϋντικά και αναλγητικά της αποτελέσματα. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι η μενθόλη που βρίσκεται στη μέντα έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Κάντε μπάνιο με άλατα Epsom για να θεραπεύσετε τον πόνο των οστών και των αρθρώσεων.

Προσθέστε 2 φλιτζάνια άλατα Epsom στο μπάνιο και μουλιάστε στο νερό για 15 λεπτά. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε την επώδυνη άρθρωση σε ένα μπολ με ζεστό νερό με ένα φλιτζάνι άλατα Epsom μέσα.

Το αλάτι Epsom είναι πλούσιο σε μαγνήσιο που ρυθμίζει πάνω από 300 ένζυμα στο σώμα και κάνει τα συστήματά του να λειτουργούν σωστά. Επίσης, αποβάλλει τις τοξίνες και μειώνει το στρες και τις φλεγμονές.

Πηγαίνετε μια βόλτα για να απελευθερώσετε ενδορφίνες και να καταπολεμήσετε τον πόνο.

© Depositphotos.com

Η άσκηση είναι το καλύτερο πράγμα αλλά αν ο πόνος σας εμποδίζει, δοκιμάστε να πάτε μια βόλτα έξω.

Η σωματική δραστηριότητα, όπως η άσκηση ή το περπάτημα, απελευθερώνει ενδορφίνες ή τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μειώνουν την αίσθηση του πόνου. Επιπλέον, οι ενδορφίνες ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση και προκαλούν ένα αίσθημα ευφορίας.

Φάτε μια μπανάνα για να απαλύνετε τους πόνους της περιόδου.

Εάν έχετε κράμπες στην περίοδο επιλέξτε μια μπανάνα. Φτιάξτε ένα smoothie με μπανάνα και άλλα φρούτα ή φάτε την έτσι.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και βιταμίνη Β6 που βοηθούν στη μείωση των μυϊκών κραμπών και εμποδίζουν την κατακράτηση υγρών.

Εφαρμόστε θερμότητα για να απαλλαγείτε από τις κράμπες.

brightside

Χρησιμοποιήστε μια παγοκύστη με ζεστό νερό για να ανακουφίσετε τους σπασμούς ή τις μυϊκές κράμπες. Αν δεν έχετε, φτιάξτε μια από ένα πλαστικό μπουκάλι. Γεμίστε το μπουκάλι με ζεστό νερό, τυλίξτε το σε μια πετσέτα και εφαρμόστε το στην περιοχή που πονάει. Προσέξτε! Μην εφαρμόζετε ποτέ θερμότητα σε τραυματισμούς ή μολυσμένες περιοχές και μην κάνετε το νερό πολύ καυτό.

Η θερμότητα βοηθά τους μυς να χαλαρώσουν, ανακουφίζει από τον πόνο και την ενόχληση.

Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση.

brightside

Πάρτε έναν κουβά ή μια λεκάνη και γεμίστε το με πολύ ζεστό, αλλά ανεκτό νερό. Βάλτε τα χέρια και τα πόδια σας στη λεκάνη και μουλιάστε τα για περίπου 10-15 λεπτά. Για να το κάνετε ακόμα πιο αποτελεσματικό, μπορείτε επίσης να βάλετε μια κομπρέσα πάγου στο πίσω μέρος του λαιμού σας.

Το ζεστό νερό τραβάει το αίμα στα πόδια και απομακρύνεται από το κεφάλι, έτσι ώστε η αρτηριακή πίεση να επανέλθει σιγά σιγά στο φυσιολογικό.

Οι παραπάνω τρόποι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί στη θεραπεία διαφορετικών ειδών πόνου σε πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, εάν έχετε έντονο πόνο ή εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιώνονται, θα πρέπει να επισκεφτείτε με το γιατρό σας και να κάνετε εξετάσεις.

https://toftiaxa.gr/2022/03/11-fisikoi-tropoi-gia-na-stamatisete-diaforous-ponous-an-ksemeinete-apo-farmaka.html?fbclid=IwAR12Vjd5kBzqbIwYv4aTbXPNte4KXCykTcXmv1mEfd6LeE7Ol7Cleu7Jb5g

Δεν υπάρχουν σχόλια: