Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Έργο Τουρλίδας - Άκρως ανησυχητικές εξελίξεις





Μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη είχαμε αυτές τις μέρες με την δημοτική ομαδούλα του Λύρου, η οποία δεν ξεσκονίζει απλά τις σημειώσεις Γκέμπελς στην άσκηση εξουσίας, αλλά εξειδικεύει και πρωτοπορεί στην εφαρμογή της  φασιστοναζιστικής ιδεολογίας, με απώτερο σκοπό το διχασμό της κοινωνίας.

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε, το έργο που θα γίνονταν στη Τουρλίδα, ώστε οι λουόμενοι να έχουν πρόσβαση στη παραλία και οι οδηγοί αυτοκινήτων, να οδηγούν με ασφάλεια, ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους, για ένα μπάνιο σε μια ανύπαρκτη παραλία, από τη δημοτική αδιαφορία.

Το έργο αυτό έτυχε την έγκριση της Περιφέρειας και του Υπουργείου  και χρηματοδοτήθηκε με 275.000 ευρώ.
Η ανικανότητα όμως της δημοτικής αρχής και προσωπικά του φερόμενου ως δήμαρχος ... Λύρου, κατάφερε το ακατόρθωτο. 

Πέρασαν έξι μήνες από τη στιγμή της έγκρισης και στη Τουρλίδα δεν εμφανίστηκε  ούτε ίχνος έργου.

Καμιά παρέμβαση, καμιά συζήτηση, καμιά ανάθεση... το μόνο που υπήρξε ήταν οι άστοχες παρεμβάσεις του ίδιου του δημάρχου, μιας και θέλει να αυτοαποκαλείται πολιτικός μηχανικός, με αποτέλεσμα το τέλμα, την αναβολή και ουσιαστικά την ακύρωση του έργου, για την καλοκαιρινή περίοδο.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, το τρίο μπελκάντο των Γκεμπελίσκων που τον περιστοιχίζει, βρήκε την ιδανική λύση. 

Θα πούμε δήμαρχε ότι μετά από ανώνυμη καταγγελία, το έργο σταμάτησε, έτσι η αγανάκτηση του κόσμου θα στραφεί στο πουθενά και επειδή υπάρχει πρόβλημα με κάποιον δημοτικό σύμβουλο, στο δημοτικό συμβούλιο, θα πούμε ότι ναι μεν η καταγγελία ήταν ανώνυμη, αλλά έγινε από το λεγόμενο Φόρουμ Ενεργών Πολιτών Μεσολογγίου που εκπροσωπείται από τον Κοτσόργιο, αλλά ονόματα δεν λέμε...

 Αφήνουμε το δημοκρατικό καθήκον του χλευασμού στον κυρίαρχο λαό, να ασκήσει το δημοκρατικό  δικαίωμα της πολιτικής εξόντωσης του συγκεκριμένου ενοχλητικού κυρίου.

Το λάθος τους ήταν ότι αυτές τις αθλιότητες, τις έκαναν Δελτίο Τύπου με τη αξεπέραστη γραφίδα του Κραβαρίτικου Χαλβά Αθανασίου (λέει ότι είναι δικηγόρος) και του πανταχού παρόντα, αλλά απόντα Στέλλιου της χουντοφυλλάδας ΑΙΧΜΗ. 

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου και στην ερώτηση του Κοτσόργιου, εάν ο δήμαρχος επιμένει ότι την καταγγελία την έκανε ο ίδιος ως ανώνυμος εκ' μέρους του Φόρουμ, ο σαίνης δήμαρχος Λύρος, σιώπησε, αδυνατώντας προφανώς να βγει από τις γραμμές του σχεδίου, φοβούμενος τα επακόλουθα .

Οι υπόλοιποι Γκεμπελίσκοι της δημοτικής αρχής, δια βοής επιβεβαίωσαν την γνώμη, της μη συμμετοχής Κουτσόργιου.

Μάταια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (ο γνωστός γουρλομάτης και μαθητευόμενος Χατζηνικολάου)  προσπαθούσε να βάλει στο στόμα του δημάρχου τη λέξη όχι... δεν πιστεύω ότι ήσουνα εσύ κ. Κουτσόργιο. 

Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, πες όχι... δε βλέπεις ότι πάμε σε ναυάγιο;  Τίποτα... ο εμμονικός δήμαρχος, οπότε αναγκάστηκε και πήρε το βάρος πάνω του ο πρόεδρος , δηλώνοντας αντ' αυτού το όχι.

Οι ενέργειες αυτές είχαν απώτερο σκοπό την ενεργοποίηση της κοινωνικής αντίδρασης, του κοινωνικού αυτοματισμού, στοχοποιώντας συγκεκριμένα πρόσωπα, ισοπεδώνοντας υπολήψεις, μόνο και μόνο γιατί κανείς από αυτή τη φασίζουσα δημοτική ομάδα, δεν έχει το θάρρος να αποδεχτεί την ανικανότητά του.

Η φράση στο Δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής...
 Η επιδίωξη του «Φόρουμ πολιτών Ι.Π Μεσολογγίου» με τις καταγγελίες του ήταν να καθυστερήσει το έργο, γεγονός κρίσιμο για την νέα τουριστική περίοδο, αφού το έργο θα ήταν σε φάση πλέον υλοποίησης και ολοκλήρωσης.

Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι καταγγέλλοντες, αλλά και όσες και όσοι τους ακολουθούν και να «λογοδοτήσουν» στην τοπική κοινωνία.

...αποδεικνύει τη μέθοδο, τη στοχοποίηση και την τελική επιδίωξη που δεν είναι τίποτε άλλο από τον εξοστρακισμό του στοχοποιημένου ατόμου, από την κοινωνία του Μεσολογγίου. 

Αλήθεια τόσους μήνες, γιατί η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα για την Τουρλίδα; Τι περίμενε, τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ή την έμπνευση του Λύρου στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες; 

Μας λέτε ότι το έργο μετά την ανώνυμη καταγγελία, η Περιφέρεια το σταμάτησε, Γιατί δεν μας δείχνετε αυτό το έγγραφο; 

Και εάν η Τουρλίδα έτυχε να καθυστερήσει, τι γίνεται με τα σκουπίδια, με τον ΧΥΤΑ; 

Ένας χρόνος πέρασε από την καταστροφή, γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ενέργειες της δημοτικής αρχής; 

Γιατί δεν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι; Μήπως γιατί μαζί τα φάγαμε;  

Μήπως κύριοι της δημοτικής αρχής, ο Λύρος παρόλη την ανεπανάληπτη βλακεία που τον διακρίνει από χιλιόμετρα μακριά και την ξεκαρδιστική ασυνέχεια στο λόγο του,  σας έχει δεμένους με κάτι; 

Μήπως σας έχει βάλει και εσάς στο ΑΦΜ της εταιρείας του ; 

Αποδεχτείτε το τώρα και δημόσια, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο και αυτό δεν θα είναι ένα μικρό σκανδαλάκι, θα είναι βόμβα μεγατόνων, όπου οι δήθεν αόμματοι που βρήκαν το φως τους στην αγκαλιά του δημοτικού συνδυασμού Λύρου, θα το ξαναχάσουν και μάλιστα μόνιμα, γιατί υπάρχει ήδη άνωθεν παρέμβαση.    


Ο ΔΡΑΚΟΣ 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΚΡΑΒΑΡΙΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΥΡΟ...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ...Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Ίσως ο Κραβαρίτικος χαλβας να είναι ο μόνος που ξέρει τι κάνει. Προετοιμάζει το έδαφος για να πουλήσει στεγνά το Λύρο και όλη τη παρέα, αλλά κυρίως το Λύρο και όλους αυτούς που τον ανάθρεψαν. Και αυτό δεν είναι θεωρία, θα αποδειχτεί στη δίκη τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει δικη παρα μονο στην πλουσια φαντασια σας