Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΒΙLD> Άρρωστος μετά τον εμβολιασμό COVID-19. H γερμανική εφημερίδα αναστατώνει τους αναγνώστες της


Οι ειδικοί μιλούν τώρα για το λεγόμενο σύνδρομο μετά το εμβόλιο σε ασθενείς που αισθάνονται άρρωστοι ή εξασθενημένοι μετά τον εμβολιασμό τους


Το πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Bild έχει αναστατώσει τους αναγνώστες της αφού έχει ως τίτλο «Άρρωστος μετά τον εμβολιασμό», ενώ το άρθρο της εφημερίδας έχει αναπαραχθεί από αρκετά μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας προκαλώντας άγχος στους πλήρως εμβολιασμένους.

...

Επ΄αυτού αναμένεται σχετική παρέμβαση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος για μία ακόμη φορά θα βγάλει το εκτόπισμά του από τον τόκο και θα μας παρουσιάσει μία ακόμη από τις χολυγουντιανές-επιστημονικές θεωρίες του για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την αποτρεπτική ισχύ των εμβολίων COVID-19.

Η απουσία της κ. Φαίης Σκορδά από τα τηλεοπικά δρώμενα, λόγω διακοπών, κάνει πιο επιβεβλημένη την παρουσία του εκτοπίσματος του προθύμου καθηγητή Ηλία Μόσιαλου.

Στο μεταξύ πάμε να δούμε τα τελευταία νέα γύρω από τα ασφαλή>

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ότι το εμβόλιο μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα ασθένειας και μάλιστα χρόνια συμπτώματα.

Εξάντληση, ζάλη, πονοκέφαλος και πόνοι στο σώμα. Χιλιάδες άνθρωποι όχι μόνο παλεύουν με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μετά τη μόλυνση από τον Covid, αλλά και μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, χωρίς προηγουμένως να έχουν νοσήσει. Το φαινόμενο έχει πλέον ακόμη και όνομα: όποιος αισθάνεται άρρωστος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά την ένεση μπορεί να πάσχει από σύνδρομο μετά τον εμβόλιο. Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Αν και ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θεωρείται ασφαλής (!), ορισμένα (!) εμβολιασμένα άτομα υποφέρουν από διάχυτες καθυστερημένες επιδράσεις, τις οποίες οι γιατροί συνοψίζουν στο λεγόμενο σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό. Αίσθημα παλμών και κρίσεις πόνου για κάποιους, σωματική αδυναμία και ζάλη για άλλους.

(Για όσους στο μεταξύ έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια εξαιτίας των ασφαλών, ούτε λόγος. Στο σημείο αυτό επαναλαμβάνουμε το σχόλιο Γάλλου φαρμακοβιομήχανου στη δημοσιογράφο Μ.Δ. > Μαρία, σε λίγα χρόνια θα γεμίσουμε αυτοάνοσα εξαιτίας των εμβολίων COVID)

Σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα ελέγχου εμβολιασμού, τουλάχιστον 63,3 εκατομμύρια άνθρωποι (76,0% του συνολικού πληθυσμού) στη Γερμανία είναι βασικά ανοσοποιημένοι, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί δύο φορές. 51,2 εκατομμύρια άνθρωποι (61,6%) έλαβαν επίσης το πρώτο ή το δεύτερο αναμνηστικό. (Από τις 28 Ιουνίου 2022). Ωστόσο, ορισμένοι εξακολουθούν – ή αναρωτιούνται τι εγκυμονεί λιγότερους κινδύνους: ο εμβολιασμός ή η νόσος του κορωνοϊού;

Δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε με βεβαιότητα πόσοι άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από το Long COVID. Προηγούμενες μελέτες έχουν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα. Παγκοσμίως, το 49% των επιζώντων του COVID-19 ανέφεραν επίμονα συμπτώματα τέσσερις μήνες μετά τη διάγνωση, εκτιμά μια μετα-ανάλυση 31 μελετών. Τα πιο κοινά συμπτώματα του Long Covid:

πονοκεφάλους ημικρανίας
αυξημένη αίσθηση πόνου
χρόνια κόπωση (σύνδρομο κόπωσης)
νωθρότητα
μούδιασμα
δύσπνοια, βήχας, πίεση στο στήθος
φλεγμονή του καρδιακού μυός

Ωστόσο, συμπτώματα που μοιάζουν με μακροχρόνια Covid εμφανίζονται επίσης σε άτομα που έχουν προηγουμένως αποφύγει τη μόλυνση. Επειδή τα τυπικά συμπτώματα όπως η κούραση, η ζάλη ή οι πονοκέφαλοι εμφανίζονται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ως αποτέλεσμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί μιλούν τώρα για το λεγόμενο σύνδρομο μετά το εμβόλιο σε ασθενείς που αισθάνονται άρρωστοι ή εξασθενημένοι μετά τον εμβολιασμό τους.

Και όχι μόνο αυτό: σύμφωνα με το γερμανικό ιατρικό περιοδικό, το λεγόμενο πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) εμφανίζεται ακόμα και σε παιδιά. Τα ποικίλα και ακανόνιστα εμφανιζόμενα συμπτώματα όπως πυρετός, γαστρεντερικές ενοχλήσεις, έμετος, πόνοι στην κοιλιά ή στις αρθρώσεις μαστίζουν τους εμβολιασμένους περίπου δύο έως έξι εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό ως αποτέλεσμα υπερενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ POST VAC: ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΙΤΙΑ

Ποιους επηρεάζει συχνότερα το σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό; Τα ακριβή αποτελέσματα δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στους επιστήμονες, μέχρι στιγμής μπορεί κανείς μόνο να κάνει εικασίες για τα αίτια. Ειδικοί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάρμπουργκ υποθέτουν επί του παρόντος ότι οι νεαρές γυναίκες με αυτοάνοση διαταραχή ανήκουν στην ομάδα κινδύνου.

Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον ίδιο τον ιστό του σώματος. Ως αποτέλεσμα, ο οργανισμός δεν ανταποκρίνεται στον εμβολιασμό όπως αναμένεται. Μια τέτοια αυτοάνοση διαταραχή μπορεί να προκληθεί από λοιμώξεις, μεταβολικό ελάττωμα ή αλλεργίες.

 

πηγές: Bild/BRISANT/welt.de/aerzteblatt.de

H Omicron BA.5 προτιμά τους υπερεμβολιασμένους Δυτικογερμανούς και αποφεύγει τους λιγότερο εμβολιασμένους πρώην Aνατολικογερμανούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: