Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση Λύρου για τις ελιές … για τα φωτοβολταϊκά και για ότι άλλο έχει το μενού της εταιρείας του, με έδρα το Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου.





Το ΣτΕ ακύρωσε υπουργική απόφαση και αποφάσισε πως η ένδειξη «Kalamata» μπορεί να αναγράφεται μόνο στις συσκευασίες που προέρχονται από Μεσσήνιους καλλιεργητές

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι αποκλειστικά μόνο οι Μεσσήνιοι καλλιεργητές, παραγωγοί κ.λπ., της ελιάς Καλαμών μπορούν να αναγράφουν στις συσκευασίες την ένδειξη «Καλαμάτα» («Kalamata»), ενώ οι παραγωγοί ελιάς της ποικιλίας αυτής άλλων περιοχών (εκτός της Μεσσηνίας) θα αναγράφουν ποικιλία «Ελιές Καλαμών» και την περιοχή προέλευσης (π.χ. Άμφισσα).

 

Μετά από αυτό ο δήμαρχος Μεσολογγίου και μέτοχος του εργοστασίου επεξεργασίας ελιών Αμάλθια, φόρεσε τις δήθεν μαύρες πλερέζες και έβγαλε ανακοίνωση καταδίκης της άδικης απόφασης του ΣτΕ, γιατί υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα δίκια του αγρότη, του ελαιοπαραγωγού και κάθε μεροκαματιάρη που έχει δέκα ρίζες ελιές και προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του.

...

 

Δυστυχώς δεν είδαμε την ίδια θέρμη, την ίδια σκορδοκαΐλα, όταν οι παραγωγοί πουλούσαν τις ελιές τους κάτω του κόστους, στο εργοστάσιό του.

Επίσης ποτέ δεν είδαμε διαφορά, πριν και μετά στη τιμή για τον παραγωγό, όταν ο τότε Υπουργός Γεωργίας , Αποστόλου, εκχωρήσει το δικαίωμα της χρήσης του ονόματος ΚΑΛΑΜΩΝ ακόμη και από τους Αιτωλοακαρνάνες.

 

Τη διαφορά και μάλιστα σε όλο της το ύψος την καρπώνονταν οι χοντρέμποροι, οι οποίοι πριν πουλούσαν στο εξωτερικό με την συγκεκριμένη ένδειξη ή την πολιτογραφούσαν ως Καλαματιανή μέσω γραφείων που έστηναν στη Μεσσηνία.

Μετά την απόφαση Αποστόλου, νομιμοποίησαν την παρανομία τους και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

 

Εξάλλου το πρόβλημα ή μάλλον η κομπίνα των χοντρεμπόρων,  φάνηκε όταν το Υπουργείο Γεωργίας θέλησε να δώσει κορονοενισχύσεις και αποκαλύφθηκε ότι οι Μεσσήνιοι είχαν ελάχιστα δέντρα Καλαμών και η Αιτωλοακαρνανία που είχε το 70% της συνολικής παραγωγής, είχε κωδικό στις δηλώσεις ΟΣΔΕ επιτραπέζιας ελιάς και όχι Καλαμών.

Οπότε καταλαβαίνουμε όλοι τα κροκοδείλια δάκρυα του Λύρου για τους παραγωγούς, απλά μάλλον κατάλαβε ότι πρέπει να βάλει το χέρι στη τσέπη και να ξανά ανοίξει γραφεία ή να πληρώνει κάποιους για να βαφτίζει τα  βαζάκια με την ένδειξη ΚΑΛΑΜΩΝ

Αυτά όσων αφορά τις ελιές, για τα φωτοβολταϊκά είχαμε μια ακόμη αγωνιώδη προσπάθεια από το Λύρο να πείσει για το ακατάλληλο της επένδυσης της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας  έναντι της δημοτικής επένδυσης στο κάμπο της Κατοχής.

Δεν δίστασε μάλιστα, να έρθει σε ρήξη ακόμη και με το δημοτικό συμβούλιο, με τη Περιφέρεια, ακόμη και με το Υπουργείο.

Με την κοινή λογική δεν μπαίνουμε στο κόπο να κρίνουμε τη ρήξη, γιατί  με αυτή έχει πάρει διαζύγιο ο Λύρος,  εκ γενετής.

Το μυστήριο όμως εδώ είναι το γιατί, γιατί αυτή η θέρμη, γιατί αυτή η κόντρα ;

Ντάξει με τις ελιές έχουμε την ΑΜΑΛΘΕΙΑ, με τα φωτοβολταϊκά;

Γιατί ο φωστήρας Λύρος μπήκε σε τόσο μεγάλη αντιπαράθεση;

Απ’ ότι ξέρουμε, ο Λύρος είναι υπεράνω χρημάτων, γιατί τα χοντροπαίρνει  από το εργοστάσιο ελιών, με τα φωτοβολταϊκά που κολλάει η δουλειά;

Εμείς πιστεύουμε ότι ο Λύρος ποτέ δεν θα προωθούσε ιδιωτικά και προσωπικά του συμφέροντα μέσω της δημοτικής αρχής, διότι το φυσάει το μπικικίνι όπως είπαμε.

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στη Μπανανία της Ελλάδας και γίνονται ακόμη ποιο μυστήρια όταν βλέπουμε ενσωματώσεις ανεξάρτητων αγωνιστών δημοτικών συμβούλων στη παράταξη του Λύρου και ακόμη ακόμη διάλυση ολόκληρων δημοτικών παρατάξεων.

Κύριε Λύρο, μήπως θα μπορούσατε να μας διαφωτίσετε εσείς για αυτά τα αξιοπερίεργα φαινόμενα, που λαμβάνουν χώρα στο Ραδιμέγαρο του Μεσολογγίου;

Είναι κάποιος μπαγάσας από όλους αυτούς εμπλεκόμενος στα φωτοβολταϊκά της Κατοχής;     

Για εσάς είμαστε σίγουροι ότι είστε καθαρός, όπως η πηγή του Κεφαλοβρύσου, για τους άλλους λέμε, που ανακάλυψαν  το φως το αληθινό μέσα στο συνδυασμό σας όταν αυτός βρίσκετε στα τάρταρα της αποδοχής των δημοτών.

Είναι και εκείνη η άτιμη δίκη που πλησιάζει, με την εγκληματική οργάνωση των Υψηλών Προσώπων … πολύ το μυστήριο και ακόμη περισσότερη η ομερτά που έχει επιβληθεί… Γιατί άραγε δημαρχάκο μας;

Για διαφωτίστε μας σας παρακαλούμε , έστω και με εκείνο το γνωστό «θα δώσουμε μια προσωρινή – μόνιμη λύση » γιατί αυτή η ανακοίνωση… και όχι μια ανακοίνωση για την  κατάσταση με τις κλοπές, με την αύξηση της εγκληματικότητας στο δήμο μας, αλλά έστω και για τις ζωές που χάθηκαν εξαιτίας του κακού οδοστρώματος;;;

Χανουμάκια μας κάνανε οι Γύφτοι, με την ανυπαρξία σας.

 

 Τελευταία αφαίρεσαν ολόκληρο δίκτυο της ΔΕΗ και κανενός από εσάς δεν ίδρωσε  ούτε καν το φρύδι του.

 

Και εάν τα καλώδια της ΔΕΗ  είναι λίγα για εσάς, για κοιτάξτε τα κτήρια του δήμου μας, πόσα από αυτά παρέμειναν με κάγκελα ;

 

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι στο ΚΑΠΗ Μεσολογγίου, οι Γύφτοι το έγδυσαν μέρα, με ντάλα τον ήλιο και με θεατές κάποιους συνεργάτες σας.

 

Ρε δημαρχίσκε, μήπως έχεις τίποτα μετοχές στην Αζοβοστάλ και έμαθες ότι χρειάζονται πρώτη ύλη και γι’ αυτό δεν σε πείραξε και η παπαργιά του Κούλη που ονόμασε εξοδίτες Μεσολογγίτες τους νεοναζιστές του Κιέβου  και Καψάλη τον Χίτλερ;

 

Ο ΔΡΑΚΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: