Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Κ. Κούστας – Βάστα κουμπάρε δυνατά , μόλις εγκρίθηκε το κονδύλι για τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού.




Εδώ ο κόσμος καίγεται , εδώ ο κόσμος εχάθη, αλλά  ο  Κούστας … ο γνωστός επαγγελματίας αριστερός της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τρέχει ακόμη για να διασφαλίσει το κομπόδεμα του κουμπάρου του και πρώην επόπτη αλιείας Δημητρίου .

Μαθαίνουμε λοιπόν από τον ντελιβαρά του Δημητρίου, ότι σήμερα εκδόθηκε  μάλλον η τελική άδεια, που θα επιτρέψει στον κουμπάρο του, να βάλει χέρι στα 20 εκατομμύρια, που είναι για δήθεν  έργα εντός της Λιμνοθάλασσας.

Η χαρά του είναι τόσο μεγάλη που δεν διστάζει ούτε στιγμή να αναφωνήσει – είναι τα έργα τα οποία θα επιτρέψουν …να αναπνεύσουν τα οικοσυστήματα καθώς και να βελτιωθεί σημαντικά το σύνολο και της αλιευτικής δραστηριότητας σε αυτή.

Οπότε εσείς οι κακεντρεχείς για μαζευτείτε, απέναντί σας έχετε τον οπλαρχηγό   Κούστα που  κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια για να διασφαλίσει το καλό του οικοσυστήματος και ιδιαιτέρως , το μεροκάματο του απλού ψαρά, του μεροκαματιάρη, του προλετάριου της θάλασσας .... σύντροφοι.

 Τώρα βέβαια εάν οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί της λιμνοθάλασσας αποτελούνται από 2 έως 3 άτομα ενώ θα έπρεπε να αποτελούνταν από 15 ή και 25, αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Εάν αυτό γίνετε για να αρμέγει τους  συνεταιρισμούς ο κουμπάρος του ο οποίος παρανόμως δηλώνει τεχνικός σύμβουλος των ιχθυοτροφείων, επίσης είναι άλλη δουλειά.

...

Εάν το παρακράτος που είχε χτίσει ο κουμπάρος του,  είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αυτή τη στιγμή βλέπουν την έξοδο από την υπηρεσία και κάποιοι από αυτούς έχουν φορτωθεί ήδη από 5 χρόνια ο καθένας, για τις κομπίνες που στήνανε με τον Δημητρίου, επίσης είναι άλλη δουλειά.

Το ότι αυτά τα έργα είναι ανύπαρκτα, άρα και αποδοτικά χρηματικά, ίσως δεν πολυενδιαφέρει τον αριστερό Κούστα. Γιατί πιστεύει ότι κανένας  δεν θα το πάρει χαμπάρι.

Το ότι με αυτά τα έργα θα συμβεί το εντελώς αντίθετο από αυτό που περιγράφει ο Κούστας για τα οικοσυστήματα, ακόμη  και για το μεροκάματο των ψαράδων, ίσως ο αριστερούλης με δεξιές τσέπες Κούστας, να μην προβληματίζεται , γιατί τότε θα είναι παρελθόν από το πολιτικό σκηνικό του τόπου μας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα δηλώνει απλά γυμναστής της κακιάς ώρας, ο οποίος ασχολήθηκε με την έμμισθη  οικολογία για να βοηθήσει δήθεν το μεροκάματο της προλεταριακής αλιείας.

Μπορεί ο αγαπητός και φιλότιμος Κούστας να αγωνιά για το μέλλον των απογόνων Δημητρίου, οι οποίοι και αυτοί δηλώνουν τεχνικοί σύμβουλοι των ιβαριών της λιμνοθάλασσας, αλλά μάλλον θα τον απογοητεύσουμε.

Το καλύτερο που έχει να τους συμβουλεύσεις Κωστάκη είναι, να ασχοληθούν με πραγματική δουλειά και όχι να πουλάνε νταβατσιλίκι σε παράνομους και ανύπαρκτους συνεταιρισμούς, επειδή ο μπαμπάς τους είχε δημιουργήσει το παρακρατικό μηχανισμό, ώστε να καλύπτει το χρήμα που έρεε στις τσέπες του από ΕΣΠΑ κλπ.

Και μιας και μιλάμε μεταξύ μας, για ρώτα τον κουμπάρο τι ήθελε σήμερα στο Αγρίνιο στα γραφεία της Ασφάλειας με τον Δημητρακόπουλο ( το γνωστό δικηγόρο της Καιλή … από το Κορωπί και με άλλους δυο του ιδίου επαγγέλματος; ). Μήπως έχει ενεργοποιηθεί το ένταλμα που είναι κοινό με  κάποιους επιχειρηματίες του Μεσολογγίου  και βέβαια  για το δήμαρχο Μεσολογγίου; 

Εσύ Κωστάκη...  γιατί συναγωνιζόσουν με τον Καραπάνο ή κλασομπανιέρα, για το ποιος θα πιέσει περισσότερο ώστε να γίνουν τα έργα;

Για τον κλασομπανιέρα έχουμε την απάντηση, για σένα όμως δεν θέλουμε να το πιστέψουμε… είσαι  της Αριστεράς του νομισματοκοπείου και αυτό μας μπερδεύει λίγο.

Τρέξε όσο θες Κωστάκη, το αποτέλεσμα θα το νοιώσετε όλοι όσοι ανήκετε στην παρέα.

Τρέξε  όσο μπορείς … ως Έλληνας Φόρεστ Γκαμπ έχεις μέλλον, ως οικολόγος και αριστερός, είσαι απλά παράδειγμα προς αποφυγή 


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: