Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Τρείς και ο Κούκος στη κοπή πίτας του Λύρου ... Γιατί άραγε ;




Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα, λέει η παροιμία και αυτό ήταν ορατό από τη πρώτη στιγμή που ο Λύρος αποφάσισε να κόψει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του καλοπληρωμένου χρυσοκέντητου  συνδυασμού του.

Μια καταθλιπτική εικόνα, μια πραγματικότητα που ακόμη και ο ίδιος ο Λύρος αρνείται να τη κοιτάξει κατάματα... είναι η πραγματικότητα κάποιων καλοταϊσμένων πρώην δημοτικών συμβούλων και πρώην αντιδημάρχων, από τη ψευδαίσθηση του Λύρου ότι όλα αγοράζονται και όλα ξεπουλιούνται.

 Αυτή  ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση του πρώην υποτιθέμενου δημάρχου του Ραδιομεγάρου Μεσολογγίου, στη κοπή πίτας που οργάνωσε σε κάποιο κεντράκι του Μεσολογγίου.

Το μόνο άγχος που είχε ο συρφετός των προσκεκλημένων, ήταν σε ποιον θα πέσει το φλουρί της πίτας, μπας και ο Λύρος,  θα είχε ως ανταμοιβή και κάτι σε συσκευασία δώρου.
...

 Ήταν ένας δήμαρχος που πέρασε σα να μην υπήρξε ποτέ, μια δημοτική αρχή που κατακρεουργήθηκε προς χάρη των εμμονών και του αχαλίνωτου εγωισμού του, ώστε να επιβάλει δια του θεσμού του δημάρχου, την ανύπαρκτη προσωπικότητά του. 

Αυτό το μίγμα, έφερε κοντά του, άτομα που η μόνη τους δουλειά ήταν το χτύπημα στη πλάτη και το χειροκρότημα, όπως βέβαια και άτομα που είχαν ως επάγγελμα την προώθησή του στα τοπικά ΜΜΕ, δημιουργώντας ένα κλίμα ψευδούς ευφορίας, σε ένα άνθρωπο ανίκανο, όχι μόνο να διοικήσει το δήμο αλλά και να έχει σωστή αντίληψη για τη κατρακύλα που είχε πάρει. 

Στη συγκέντρωση αυτή ήταν πολλοί που προσκλήθηκαν αλλά δεν πήγαν, γιατί βλέπουν το τέλος της ροής χρήματος και κάποιοι που δεν προσκλήθηκαν, γιατί κάποια στιγμή ακόμη και ο χαζοΛύρος κατάλαβε ότι τον πούλησαν.

Τελικά το φλουρί έπεσε στο κούκο όπως είπαμε στην αρχή, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση του παπαγάλου της Αιχμής, ο οποίος έχει φάει το καταπέτασμα από το Λύρο, ώστε να τον προωθήσει και να τον επιβάλει στη κοινή γνώμη.
Όπως έκανε άλλωστε,  με όλους του δημάρχους μέχρι σήμερα, για να μπορέσει να κάνει επενδύσεις κάποιων εκατομμυρίων στη Βόνιτσα κοντά στη Λευκάδα...  

Το καλό όμως είναι ότι ανακοίνωσε ότι ο αγώνας δεν πήγε χαμένος και από μέρα σε μέρα θα υπάρξουν εξελίξεις που τον δικαιώνουν... μάλλον εννοεί την προσφυγή του εναντίον του τελικού αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών και ποιο συγκεκριμένα την επιβεβαιωμένη καλπονοθεία του Διαμαντόπουλου.

Έλα όμως που οι εξελίξεις έρχονται και για σένα κ. Λύρο ...

Υ.Γ
Εκείνο το παιδί, χαρά γεμάτο, ο Αθανασίου που είναι; 
Μήπως Κώστα μας, από εκεί άρχισε το πρόβλημά σου και τώρα ως ποντικός εγκατέλειψε το πλοίο, πριν βουλιάξει ;;; 


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: