Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Η Χούντα ως πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου ... είναι η νέα πραγματικότητα της δημοτικής αρχής Διαμαντόπουλου






Μια νέα πραγματικότητα έχουν να αντιμετωπίσουν οι δημότες του ιερού δήμου  και αυτή δεν είναι άλλη από την νεοφασίζουσα συμπεριφορά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου κ. Ζιζή Φούντα, η οποία θέλει να επιβάλει την ασχετοσύνη και την ημιμάθειά της, μέσα από τη λειτουργεία του δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής Λογοδοσίας του δημάρχου (όσο κρατήσει ακόμη) η κυρία Ζιζή, αυθαίρετα,  αφαίρεσε με το έτσι θέλω,  το δικαίωμα της τοποθέτησης επί των θεμάτων, καταρχάς των δημοτικών συμβούλων. 

 Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα της Ύδρευσης του Αιτωλικού, όπου ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν ήταν ο αντιδήμαρχος Πρασσάς και η εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜ, οι οποίοι έδειξαν με ντοκουμέντα και αναλύσεις, ότι η ΔΕΥΑΜ κάνει καλά τη δουλειά της και παρόλα αυτά οι κακοί Αιτωλικιώτες, έχουν ακόμη παράπονα. 

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους δημότες ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου των ψαράδων της Λιμνοθάλασσας, ο οποίος θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, μιας και ο Σύλλογός τους έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για την ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης του Αιτωλικού, με αποτέλεσμα να έχει δεσμευτεί ο τραπεζικός λογαριασμός της ΔΕΥΑΜ, υπέρ των ψαράδων και κάποιων δημοτών του Αιτωλικού. 
...

Υπενθυμίζουμε  ότι η ΔΕΥΑΜ δεν είναι δημοτική αρχή, όπως και ο πρόεδρος των ψαράδων,  δεν αντιπροσώπευε τον εαυτό του, αλλά το μαζικό φορέα, ο οποίος έχει και ένα λόγο παραπάνω, μιας και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η κ. Ζιζή με το έτσι θέλω, απαγόρευσε την τοποθέτηση επί του θέματος του προέδρου, επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία, η οποία δεν αναφέρει λέξη για απαγόρευση τοποθέτησης, ούτε για τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε βέβαια για εκπροσώπους μαζικών φορέων. 
Αντιγράφουμε : 




Η κ. Ζιζή όμως απροκάλυπτα δήλωσε, (πράγμα που ακούγετε και στο βίντεο καθαρά),  ότι εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι, έτσι το μεταφράζω. 

Κατόπιν σε ένα κρεσέντο εγωπάθειας, υστερίας και χαμηλής αυτοπεποίθησης, έβγαζε από μέσα της, ότι φασιστικό και αντιδημοκρατικό είχε στη φαρέτρα της, προφανώς για να προστατέψει τον εαυτό της από την γκάφα που είχε υποπέσει, με τελικό θύμα τη δημοκρατία και το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από την άλλη μεριά είχαμε τον Διαμαντόπουλο, ένα αξιολύπητο κακέκτυπο δημάρχου, ο οποίος όταν πήρε το λόγο, επιβεβαίωσε ότι δεν πιστεύει στο νέο θεσμό της λογοδοσίας δημάρχου, ότι ο νέος νόμος δικαιώνει τον πρόεδρο των ψαράδων που θέλει να τοποθετηθεί επί του θέματος, μπορεί όμως και όχι ...  ότι τα πράγματα είναι άσχημα με την ύδρευση και είναι όπως τα λέει ο πρόεδρος των ψαράδων, αλλά μπορεί και όχι. 

Η αντιπαράθεση μεταξύ προέδρου δημοτικού συμβουλίου και προέδρου ψαράδων, συνεχίστηκε μιας και ο πρόεδρος των ψαράδων, επέμεινε να τοποθετηθεί, διότι όπως είπε, ακούστηκαν αναλήθειες στην αίθουσα και ότι αυτή τη στιγμή δεν παίζεται η εγωπάθεια και η ασχετοσύνη της προέδρου, αλλά η ζωή και η υγεία των μελών του Συλλόγου του και ευρύτερα των δημοτών του Αιτωλικού.

Μπροστά στο Βατερλό που δημιούργησε με αυτογκόλ η Ζιζή και για να σώσει έστω κάτι από τα υπολείμματα της αξιοπιστίας της δημοτικής αρχής Διαμαντόπουλου... Διατάσσει την λήξη της συνεδρίασης, η οποία υπογραμμίζουμε ότι ως ειδική διαδικασία, δεν θα λάμβανε αποφάσεις, ούτε ήταν απαραίτητη η απαρτία των δημοτικών συμβούλων.
Απλά η συγκεκριμένη διαδικασία, έχει σκοπό την χαλαρή συζήτηση θεμάτων και τοποθετήσεων από όλους. 

Ίσως η κ. Ζιζή να είναι ακόμη άψητη σε δημοκρατικές διαδικασίες, ίσως οι πατριαρχικές της αντιλήψεις να την κάνουν να βγάζει από μέσα της την κυρίαρχη ιδεολογία που ασπάζεται, μπορεί η κοπέλα να προσπαθεί να βρει το γυναικείο πνεύμα ... της πολιτικής, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί, τα κάνει όλα ανάποδα, τραυματίζοντας το θεσμό  και την ίδια τη δημοκρατία.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει τα μέτρα της, διασφαλίζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες, από τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές.

Τώρα βέβαια θα πει κάποιος ... και ποιον να βάλει στη θέση της; 
Εεε ... αυτό ας το σκεφτόσουν νωρίτερα κ. Διαμαντόπουλε, αφού δεν είχες ούτε τα κότσια, ούτε την αναγνωρισιμότητα, τι τα ήθελες τα καλποψηφοδέλτια; 

Ο θεσμός της Δημοτικής Αρχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα , δεν είναι πεδίο αυτοπροβολής, ούτε εφαλτήριο προσωπικών επιδιώξεων. Δεν πήρες μαθήματα κ. Διαμαντόπουλε  από Λύρο και Καραπάνο, όπου υπηρέτησες ;;; 

Δείτε το βίντεο της συγκεκριμένης συνεδρίασης, όπου κάπου στο 27 λεπτό αρχίζει η αντιπαράθεση. 



Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια: