Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Να που υπάρχουν και κάποιοι που πραγματικά ανησυχούν και διεκδικούν λύσεις πριν έρθει ο θάνατος στο Αιτωλικό





Η συνεχής εμφάνιση του φαινομένου του υδρόθειου, δυστυχώς τείνει να γίνει ένα φυσικό γεγονός, όχι μόνο γιατί η φυσική εξέλιξη και η επίδραση της φύσης, μας το θυμίζουν σε πολύ τακτά διαστήματα, αλλά γιατί η αντιμετώπισή του από την πολιτεία και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ανύπαρκτη.

Το εγκληματικό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι η πολιτεία, όχι μόνο δεν ασχολείται με το φαινόμενο που μπορεί να στοιχίσει ακόμη και ανθρώπινες ζωές, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε αυτό να διαιωνίζεται και να δημιουργεί εκατόμβες νεκρών ψαριών και να απειλεί ευθέως την υγεία των κατοίκων του Αιτωλικού.

.Η Ανατολική Νίδοβα, έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό ο ανοικτός οχετός που δέχεται τα λύματα του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού, χωρίς επεξεργασία, χωρίς να έχει καν άδεια λειτουργείας. Επίσης δέχεται τα λύματα του αποστραγγιστικού αύλακα του Κεφαλοβρύσου, όπου πέφτουν οι αποχετεύσεις όλων των σπιτιών από όπου διέρχεται.
Ο καταυλισμός των Ρομά, συνεχίζει να στερείται υγειονομικής κάλυψης από τους δήθεν προστάτες τους και όλους αυτούς που τους θυμούνται παραμονές εκλογών για να τους λαδώσουν, υποσχόμενοι σε περίπτωση που εκλεγούν,  ελεύθερη αφόδευση και το αμετακίνητο από τις ακτές της Νίδοβας.

Το σκηνικό συμπληρώνεται με την εναπόθεση λάσπης στην είσοδο της Νίδοβας στο ύψος του Πόρου και στην έξοδο της προς το κανάλι του Αιτωλικού, με τις καμάρες των Γεφυριών να δείχνουν μάλλον εικόνες καταστροφής μετά από κατακλυσμό. 

Σε αυτό το σημείο έχουμε την παρέμβαση του κράτους των κρατικοδίαιτων, των αεριτζήδων και των ανίκανων, οι οποίοι στο όνομα της Λιμνοθάλασσας του Υδρόθειου και του Οικοσυστήματος ρίχνουν εκατομμύρια ευρώ σε ανύπαρκτα έργα με απώτερο σκοπό την διαιώνιση του προβλήματος ώστε να ξαναεπέμβουν στο μέλλον, μετατρέποντας έτσι τη Λιμνοθάλασσα και την Ζωή των κατοίκων σε κουμπαρά για τις τσέπες τους.
...

Διαβάσαμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζαμπάρας, έκανε επερώτηση στη βουλή για το θέμα του Υδρόθειου στο Αιτωλικό... προσέξτε όμως τη λεπτομέρεια στο ερώτημα που κατέθεσε... οι βασικοί λόγοι της επανεμφάνισης του παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων για έργα στην λιμνοθάλασσα   και μιλάμε για ένα βουλευτή, του κόμματος που υιοθέτησε τον πρώην επόπτη αλιείας δημητρίου, παρότι ο ίδιος έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλακή για απάτες, υπεξαιρέσεις, παραποίηση εγγράφων και κάθε λογής απατεωνιά. 
Τυχαίο;;; δε νομίζω  και δε νομίζω γιατί το μεγαλύτερος μέρος των δήθεν έργων της Λιμνοθάλασσας, το έχει αναλάβει το μελετητικό γραφείο που εκπροσωπεί ο πρώην επόπτης, παρότι δεν έχει το δικαίωμα λόγω ασυμβίβαστου. 

Μη ξεχνάμε και τις παρεμβάσεις Καραπάνου, όταν ήταν ιδιαίτερος του Λιβανού. 
Σε καθημερινή βάση και σε αγαστή συνεργασία με τον δημητρίου, προωθούσαν τα δήθεν έργα των 20 εκ. προσκομίζοντας ακόμη και πλαστά έγγραφα, τα οποία σε λίγες μέρες θα βγουν στη δημοσιότητα. 
Το ίδιο συνέβει και με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά του Χατζηλάμπρου με τον τοπικό εκπρόσωπό του τον Κούστα, ο οποίος προωθούσε τα δήθεν έργα σε επίπεδο Περιφέρειας και ειρήσθω εν παρόδω, στήριξε το Διαμαντόπουλο τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών. 

 Ρωτήθηκε και ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου (Διαμαντόπουλος... για όσο κρατήσει), για το Υδρόθειο και τα έργα της Λιμνοθάλασσας των 20+ εκατομμυρίων, ο οποίος έδωσε την αποστομωτική απάντηση, ότι τα έργα είναι σε εξέλιξη (παρότι ο Σύλλογος των ψαράδων τα έχει σταματήσει) και ότι αυτά θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του φαινομένου. Όταν ρωτήθηκε, ποια είναι αυτά τα έργα, δεν ήξερε να απαντήσει, γιατί δεν ήξερε καν ποια Γεφύρια έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα τα Ανατολικά ή τα Δυτικά, φανταστείτε αν τον ρωτούσε κάποιος για το κατά που πέφτει η Νίδοβα ή ο Βιολογικός του Αιτωλικού... (να πως το ένα χέρι νίβει το άλλο) 

Την ίδια στάση είχαμε και από τον Περιφερειάρχη (Φαρμάκη, για όσο κρατήσει και αυτός) με αποκορύφωμα την δημόσια διαβεβαίωση από τον αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας Μαυρομάτη, ότι δεν υπάρχουν πια ψαράδες στη Λιμνοθάλασσα, οπότε γιατί αυτό το άγχος ;;; 

Σήμερα όμως έκανε την εμφάνισή του αυτό το πανό, στην είσοδο της πόλης του Αιτωλικού, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι όλοι πουλημένοι, ότι κάπου υπάρχει η σπίθα της αντίστασης, υπάρχει ελπίδα, όσο μικρή και αδύναμη αν είναι!

Η Λαϊκή Συσπείρωση σήμερα έβαλε τις βάσεις για να αποκτήσει ξανά το Αιτωλικό τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, μας δείχνει το δρόμο της διεκδίκησης και της αξιοπρέπειας που την έχουν καταπατήσει οι ορδές των πολιτικάντηδων με τους τοπικούς εκπροσώπους τους και τις χλιδάτες απολαβές τους στο όνομα της σωτηρίας μας και της ζωής μας. 

Μια απλή πρόταση που τα περιέχει όλα ... Το Υδρόθειο Σκοτώνει Πάρτε Τώρα Μέτρα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που αψηφήσαμε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, γιατί ο Λύρος ο Καραπάνος και ο Φαρμάκης πλήρωναν καλά...  


                                    
Ο ΔΡΑΚΟΣ 




1 σχόλιο:

Μαργαρίτης Θόδωρος είπε...

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να παλεύουμε για τα αυτονόητα, την ύπαρξη μας ,τη ζωή μα
ς ,την ποιότητα ζωής των παιδιών μας. Το υδρόθειο και το πολιτικό υδρόθειο, απειλούν σοβαρά όλα τα παραπάνω. Επαγρύπνηση, ενότητα και διαρκής αγώνας για να οξυγονωθεί η λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού και η ζωή μας ς