Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Υπάρχει τελικά Υπεύθυνος για τον παραλίγο θάνατο μαθητή, στο Γυμνάσιο Αιτωλικού ;



Λίγες μέρες πριν, παραλίγο να θρηνήσουμε το θάνατο ενός μαθητή Γυμνασίου στη πόλη μας, από σοβά που έπεσε στο κεφάλι του εν ώρα μαθήματος.

Τα τοπικά ΜΜΕ, με λύπη διαπιστώσαμε ότι, δεν τους ακούμπησε το γεγονός ούτε καν ως είδηση, πολύ περισσότερο ως τραγικό συμβάν, από το οποίο θα μπορούσε να χαθεί η ζωή ενός παιδιού. 

Δεν θέλουμε να στιγματίσουμε ούτε να αναφερθούμε στην παντελής απουσία της νέας δημοτικής αρχής, ούτε στη θεματολογία των διάφορων νεοσύστατων επιτροπών στη πόλη μας για να γεμίσουν το κενό που άφησε η λαίλαπα των προηγούμενων δημοτικών αρχών. 
 
Αλλά όπως και να το κάνουμε εδώ μιλάμε για ανθρώπινη ζωή και μάλιστα μικρού παιδιού, που το μόνο που ζητάει είναι η προστασία και η αγάπη μας.

Πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης,  δεν είδαμε ούτε καν ανακοίνωση, έστω για τα μάτια του κόσμου, έστω για το τυπικό της υπόθεσης, ούτε από υποψηφίους, ούτε από επικεφαλής συνδυασμών, αλλά ούτε καν από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Τελικά τόσο πολύ έχουμε συνηθίσει το θάνατο;  Τόσο πολύ βολευτήκαμε με το κουμπαρά των υποσχέσεων; 

Πριν λίγες μέρες είδαμε μια μεγάλη κινητοποίηση στο Μεσολόγγι για να μη φύγει το Πρωτοδικείο, ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και βέβαια για να μη χάσει την αίγλη της  η ιερά πόλη.

 Στη πρώτη γραμμή ήταν ο δήμος Μεσολογγίου, ο οποίος απαίτησε από τα σχολεία να κλείσουν και να συμμετάσχουν στην (επιτρέψτε μας την έκφραση... Παρωδία) πορεία διαμαρτυρίας, την επόμενη όμως στιγμή  όπου παραλίγο να χαθεί ένα παιδί, η αντίδραση ήταν μηδενική, κανένα αντανακλαστικό, από τους εκπροσώπους της νέας δημοτικής αρχής. 
...

Κανένας Υπεύθυνος.

Υπενθυμίζουμε ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, την έχει η σχολική επιτροπή του δήμου και θα θυμάστε βέβαια ότι πάντα ακούγονταν σκάνδαλα για εικονικά τιμολόγια και ανύπαρκτη συντήρηση στα σχολικά κτήρια , αλλά αυτό μάλλον περισσεύει αυτή τη στιγμή γιατί  το μάθημα συνεχίζεται στο ίδιο σχολείο, στις ίδιες τάξεις και με την ίδια ανευθυνότητα από τους αρμόδιους.

Να γιατί αυτοί οι κύριοι έκαναν σα τρελοί να κερδίσουν τις εκλογές, να γιατί έφτασαν στο σημείο ακόμη και να προσκυνήσουν το διάολο για μια θέση στο ιερό Ραδιομέγαρο.

Ας μη τους κάνουμε τη χάρη, ας μη τους χαρίσουμε τη ζωή των παιδιών μας για να το μετατρέψουν  σε τραπεζικές καταθέσεις.
Ας απαιτήσουμε επιτέλους την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που μας οφείλουν.
Το σχολείο και η ζωή των μαθητών, δεν είναι εμποροπανήγυρη για εμπόρους ψυχών.

Προτείνουμε η όποια επιτροπή δραστηριοποιείται στη πόλη μας, ας αναλάβει τη πρωτοβουλία για αναζήτηση υπευθύνων ώστε να λογοδοτήσουν για το παραλίγο έγκλημα στο Γυμνάσιο του Αιτωλικού. 


Μ.Ε.Π   

Δεν υπάρχουν σχόλια: