Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Γυμνάσιο-Λύκειο Αιτωλικού ... η Εγκληματική Εγκατάλειψη των Κτηριακών Υποδομών, αλλά και των Παιδικών Ψυχών



Λάβαμε στο μέιλ μας τις απίστευτες φωτογραφίες από το τμήμα που έχει πέσει ο σοβάς στο κεφάλι μαθητή, αλλά και από τη κατάσταση που επικρατεί στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Είναι αδιανόητες αυτές οι εικόνες και απορούμε πως είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να μην έχει παρέμβει ακόμη, ώστε να προστατεύσει τη Ζωή και τη Ψυχική Υγεία των μαθητών που μαθητεύουν στο συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα.

Καταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι η αντίδραση της δημοτικής αρχής να επιδιορθώσει το ταβάνι που αποκολλήθηκε στο συγκεκριμένο τμήμα, ήταν άμεση και θα πρέπει να πούμε ένα μπράβο στον υπεύθυνο  της δημοτικής αρχής. 
Ανάθεσε άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες, σε εργολάβο τις οικοδομικές εργασίες, ώστε οι μαθητές να συνεχίσουν το συντομότερο δυνατό τα μαθήματά τους απρόσκοπτα.

Όμως ο εργολάβος που το ανέλαβε... και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ήταν κολλητός τις ηγετικής κλίκας της νέας δημοτικής αρχής, προξένησε μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που κλήθηκε να διορθώσει.

Θρανία καρέκλες και βιβλία, έγιναν ένα με τα μπάζα που έπεφταν από το ταβάνι, προφανώς γιατί ο δήθεν εργολάβος δεν διέθετε ούτε σκάλα για να φτάσει στην οροφή.


Επίσης, παρατηρούμε ότι σχεδόν σε όλα τα θρανία, υπάρχουν βιβλία, από τους μαθητές του τμήματος και κανείς να μην ασχολείται όχι μόνο για την κατάσταση αυτών των βιβλίων, αλλά και για το πως αυτοί οι μαθητές θα μπορέσουν να διαβάσουν για την επόμενη μέρα. 
...

Η επόμενες φωτογραφίες μας δείχνουν για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μικρών μαθητών, όταν βγαίνουν στο διάλλειμα από το μάθημα που διάβασαν τη προηγούμενη μέρα, με τα βιβλία που ήταν παρατημένα κάτω από τα θρανία και έγιναν ένα με τα οικοδομικά υλικά του αλμπάνη εργολάβου.




Εμείς δεν πιστεύουμε ότι οι καθηγητές φταίνε, ούτε βέβαια ότι είναι άμοιροι ευθυνών, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι το σχολικό συγκρότημα  Γυμνασίου - Λυκείου Αιτωλικού έχει αφεθεί στη τύχη και στο έλεος της φθοράς του χρόνου, με την εκάστοτε  δημοτική αρχή να τρίβει απλά τα χέρια της, γιατί μπορεί να δικαιολογεί εικονικές δαπάνες και τιμολόγια.

Πιστεύουμε ότι κανείς γονιός δεν διανοείται, ούτε ως ανέκδοτο, την παρουσία του παιδιού του σε ένα χώρο μάθησης, όπου το πέος και οι όρχεις  φαντάζουν ως το σύμβολο του σχολείου, εκτός βέβαια εάν ο θεός Πρίαπος, θέλει να δηλώσει τη σύμφωνη γνώμη του στα αποφθέγματα των αρχαίων φιλοσόφων, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, μάλλον από τις καλές εποχές παλιότερων χρόνων του συγκεκριμένου σχολείου.



Είναι ντροπή για το Αιτωλικό και για τη παιδεία που παρέχεται σε αυτά τα παιδιά, πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι από τη Δευτεροβάθμια μέχρι και από το ίδιο το σχολείο, θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί χθες.

Εμείς θα στείλουμε αυτές τις φωτογραφίες στη δικαιοσύνη και ας αναλάβει ο κάθε κοκωβιός τις ευθύνες του.   







Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια: