Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΩώώώΧ!! τι ΠΑΘΑΜΕ, παραλειπόμενο 3ο, Το ΠΕΙΡΑΜΑ ή αλλιώς "το ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ 2"


Θα σας προτείνουμε σήμερα στο τρίτο παραλειπόμενο του αφιερώματος μας, ΩώώώΧ τι ΠΑΘΑΜΕ, ένα πείραμα, ένα τεστ, για να δείτε το τρόπο σκέψης του νικολέοντος και της σχέσης του μη την μήνυση που θέλει ή έστω που μας έκανε, για να καταλάβετε και εσείς, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ κάναμε αυτό το αφιέρωμα.

Πάρτε ένα φίλο σας, (δεν έχει καμία σημασία η κοινωνική, επαγγελματική, οικονομική, ταξική του θέση), πηγαίνετε..... στο πρώτο μαγαζί (καφενείο, ουζερί καφετέρια, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία). Το σημαντικό είναι να έχει κόσμο και ιδανικά να υπάρχει και ένας δημοτικός σύμβουλος των οραματιστών, για να χρησιμοποιήσετε την επόμεη ημέρα το όνομά του.
Φέρτε την συζήτηση απέξω - απέξω με τον φίλο σας στα δημοτικά, και σε λίγο να αρχίσει να λέει για το νικολέοντα, ότι είναι άχρηστος, ανίκανος και διάφορα άλλα τετοια.
Φροντίστε να ακούγεστε, για να υπάρχουν ΜΑΡΤΥΡΕΣ. Στο τέλος κάντε ότι θυμώσατε και τσακωθήκατε.
Την επόμενη το πρωί, ροβολήστε κατά το μεγάλο κτήριο της πλατείας.
Ανεβείτε στο πάνω όροφο και μπουκάρετε ΔΗΘΕΝ συγχισμένος και ΤΑΧΑ μου αγανακτισμένος στο μικρό γραφείο του μικρού δημαρχούλη.
Αρχίστε να του εξιστορείτε, τι συνέβη το προηγούμενο απόγευμα στο καφενείο και τους μάρτυρες (και του δημοτικού του σύμβουλου) που υπήρχαν και άκουσαν αυτό τον (θα λέτε εσείς) αλήτη, να λέει τόσο κακά λόγια για την αφεντιά του.
Προσέξτε την συνέχεια
Εκδοχή 1.
Θα πάρει εκείνο το χαζό ύφος που το περνάει για μάγκικο , θα προσπαθήσει να σας δείξει ότι είναι τελείως άνετος, δεν τον πειράζει καθόλου το θέμα, το θεωρεί δευτερεύον, και θα πει:
Αν ο φίλος σας (ο δήθεν υβριστής) είναι για παράδειγμα, δικηγόρος,
"έλα μώρε τώρααα, μιλάει κι ο χασοδίκης"
αν είναι γιατρός,
"έλα μωρέ τωραα, μιλάει και το γιατρουδάκιιι, που έχει φάει τόσο κόσμοοοο"
αν είναι ψαράς
"έλα μωρέ τωραα, μιλάει κι αυτός που ψαρεύει π.χ. με δυναμίτηηη, ή με παράνομα δίχτυα"
αν είναι έμπορος,
"έλα μωρέ τωραα, μιλάει και αυτός που έχει καταγδάρει το κόσμάκιιι"
αν είναι δάσκαλος
"έλα μωρέ τωραα, μιλάει και ο δασκαλάκος, που έχει καταστραβώσει τα παιδάκια του κόσμουουουου"
αν είναι υδραυλικός
"έλα μωρέ τωραα, μιλάει και ο υδραυλικόόός (στα μάτια του νικολέοντα, αυτός μειονεκτεί από μόνος του, γι αυτό δεν προσθέτει τίποτε άλλο"
αν είναι άνεργος
"έλα μωρέ τωραα, μιλάει και αυτός ο αρχιτεμπέλης, που με παρακάλαγε να τον πάρω για δουλειά (και τι είναι ρε μάστορα ο δήμος για να τον πάρεις για δουλειά; το μαγαζάκι σου;), αλλά εγώ κατάλαβα τι ανίκανος είναι και δεν τον πήραααα"
και ούτω το καθεξής.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ, ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ ή ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ.

Σε καμία περίπτωση, δεν θα σας ρωτήσει, γιατί τα είπε όλα αυτά, τι συνέβη, να τον πάρει τηλέφωνο ή να επιδιώξει να τον συναντήσει να ρωτήσει τι συμβαίνει.
Οόόόχι, αυτά δεν του τα επιτρέπει το τεράστιο ανάστημά του.
Θα ακολουθήσει την τακτική της απαξιώσης, ώστε να ισοπεδώσει στα μάτια σας τον ομιλούντα και μετά, όλα καλά.
Στη συνέχεια, θα προσπαθήσει να σας πείσει, ότι αφού τα λέει ένας που τον απαξιώσαμε, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ και να τα ξεχάσουμε.

Αυτός είναι ο νικολέων γαλανάρτης ο αλαζών, ισοπεδωτής του Αιτωλικού, μέγας δουξ του μηδενισμού και της απαξίωσης, αρχιστράτηγος του παιδικού πείσματος, ο ανεπαρκής.

Εκδοχή 2.
Για να φτάσει σ' αυτή την εκδοχή, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσάς.

Πρέπει να τον πιέσετε πολύ, όταν αρχίσει την τακτική της απαξίωσης και ισοπέδωσης.
Εσείς θα κάνατε ότι ΔΕΝ ακούτε, οτιδήποτε ισοπεδωτικά και απαξιωτικό λέει για τον άλλον, θα αντιδράτε τάχα, (όταν θα πει π.χ. για τον δικηγόρο, θα πείτε ότι είχατε μια δίκη και τον είχατε και ότι είναι πολύ καλός, κλπ.) και αναλόγως με το επάγγελμα του φίλου σας θα λέτε για αυτόν καλά λόγια, ΑΛΛΑ, θα συνεχίσετε να είστε θυμωμένοι γι αυτά που είπε.
Τότε, θα κάνει τελικά ότι θυμώνει, θα σηκωθεί όρθιος και θα σας κάνει την εξής δήλωση, "ε! θα του κάνω μήνυση, θα το τσακίσω, θα τον λειώσω" και άλλα τέτοια ηρωικά και θα συνεχίσει, "θα έρθεις όμως στο δικαστήριο να καταθέσεις ότι ήσουνα μπροστά και τον άκουσες με τα αυτιά σου";
Θα περιμένει να του απαντήσετε όχι.
Εσείς όμως θα πείτε, "ναι, φυσικά και θα έρθω"
Αυτός τότε, θα ψιλοκομπλάρει και θα σας πεί " ε! εντάξει, που να σε τραβάω τώρα, έχεις και τις δουλειές σου", εσείς όμως να επιμείνετε "όχι νίκο, δεν μπορεί ο κάθε.. (εδώ θα χρησιμοποιήσετε την ίδια λέξη με αυτόν π.χ. χασοδίκης) να μιλάει, να λέει τέτοια πράγματα για σένα και να μένει ατιμώρητος.
Θα σας απαντήσει "ναι, αυτό που λες είναι είναι σωστό, αλλά το λέω για σένα, για να μην σε ταλαιπωρώ"
Εσείς εκεί, επιμονή, "όχι σε παρακαλώ, δεν είναι καμία ταλαιπωρία"
Αφού συνεχίσετε για λίγο αυτό το παραμύθι, αυτός θα προσπαθεί να σας ξεφορτωθεί, εσείς εκεί, επιμονή, θα σηκώσει το τηλέφωνο, θα καλέσει τη γραμματέα που είναι στο προθάλαμο, και θα της πει να πάρει ένα δικηγόρο που θα είναι γνωστός, (για να ξέρετε το όνομα), δεν θα της πει δηλαδή "Νατάσσα, πάρε μου τον Χατζηγαβριήλ", ΑΛΛΑ θα πει με ύφος τάχα μου άγριο και αγανακτισμένο "νατάσσα πάρε μου ΤΩΡΑ τον π.χ. Κορδόση, Γρίβα" κλπ, κλπ.
Αφού τον συνδέσει η κοπέλα με το γραφείο του δικηγόρου, να εύχεστε να είναι εκεί για να γελάσετε.
Θα πει στο τηλέφωνο με εκείνο το περισπούδαστο ύφος " γειά σου (το όνομα του δικηγόρου, το μικρό όμως, για αν σας δείξει πόσο καλή σχεση έχει μαζί του) , νίκος γαλάνης εδώ, (θα κάνει μια μικρή παύση, για να δημιουργήσει την εντύπωση, ότι ο συνομιλητής του στην άλλη άκρη της γραμμής, ένοιωσε δέος που άκουσε το όνομά του", έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα".
Θα πει με λίγα λόγια την ιστορία (φυσικά ΔΕΝ θα πει ότι κάποιος τον είπε ανίκανο κλπ. ΑΛΛΑ θα πει ότι αυτός ο υβριστής, του έβρισε την οικογένεια, τον είπε καταχραστή και άλλα τέτοια) και στο τέλος θα συμπληρώσει "και μάλιστα έχω ένα φίλο εδώ που θα έρθει μάρτυρας στο δικαστήριο" (αν εσείς στο σημείο αυτό πάτε να μιλήσετε και να τον διαψεύσετε σε αυτά που λέει, θα σας κλέισει το μάτι και θα κουνήσει το χέρι του με προτεταμένη την παλάμη εννιώντας περίμενε), μετά θα πεί δυο τρείς φορές, μάααλιστα, μάααλιστα, μάάάλιστα, θα ακούσει για λίγα τον άλλο να μιλάει, θα πει, "λοιπόν εντάξει, μόλις είσαι έτοιμος, ενημέρωσε με, να στείλω και τον άνθρωπο", με αυτό θα εννοεί εσάς.
Θα κλείσει το τηλέφωνο, θα γυρίσει σε εσάς και θα σας πει, "λοιπόν εντάξει, θα συντάξει την μήνυση και θα σε καλέσει να πας και εσύ να του πεις τι ακριβώς σου είπε"
εσείς εκεί πρέπει να πείτε, ότι ΔΕΝ του είπατε ότι ο υβριστής είπε κάτι για την οικογένεια του και αυτά που έλεγε, αυτός θα σας απαντήσει ότι "αυτά τα είπα έτσι για να καταλάβει το θέμα καλύτερα ο δικηγόρος" έτσι αόριστα, μετά θα αστειευτεί τάχα μου "κοίτα μην τα ξεχάσεις" ή με περισσή αγωνία θα σας ρωτήσει, "δεν πιστεύω να μου τα γυρίσεις στο τέλος και να μην έρθεις για μάρτυρας", εσείς θα τον διαβεβαιώσετε για το αντίθετο, θα σηκωθεί όρθιος, για να σας δείξει ότι η συζήτηση τελείωσε, και εσείς να κάνετε το ίδιο, θα έρθει μπροστά από το γραφείο, ΘΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΦΙΛΙΚΑ ΤΗ ΠΛΑΤΗ, θα σας σπρώξει ευγενικά προς τη πόρτα, θα σας καλημερίσει, και θα σας πει φεύγοντας, "θα σε ειδοποιήσω, έτσι;" εσείς πείτε,"ναι, θα περιμένω", θα φύγετε και εκείνος θα ξανακάτσει στο γραφείο του, σίγουρος ότι σας κορόϊδεψε και θα περιμένει να το ξεχάσετε.
Εάν εσείς τώρα, έχετε όρξη για καλαμπούρια, δεν έχετε τι να κάνετε γιατί είστε π.χ. συνταξιούχος ή ανεργος ή τεμπέλης και γενικώς αρχόσχολος σε καμιά δεκαριά ημέρες ξαναπερνάτε από το μεγάλο κτήριο της πλατείας, πάτε στο γραφείο του, και τον ρωτάτε τι έγινε με την μήνυση.Θα σας πει "μωρέ δεν δεν ειδοποίησε ακόμα ο δικηγόρος, και εγώ δεν ασχολήθηκα, είχα πάάάρα πολλές δουλειές, (γιατί λύνει τα προβλήματα της πόλης, όπως π.χ. να βρει εμάς), "καααλά που μου το θύμησες, θα τον πάρω τηλέφωνο και θα σε ειδοποιήσω" και θα προσπαθήσει να αλλάξει κουβέντα (τι κάνει η οικογένεια κλπ. ή θα προσπαθήσει να σας διώξει.
Τώρα εσείς μπορείτε να φύγετε και να επιστρέψετε άλλες δυο τρείς φορές ανά δέκα ημέρες, και θα σας λέει συνεχώς το ίδιο.
Κάποια στιγμή εσείς θα επιμείνετε περισσότερο και θα του πείτε να πάρει εδώ και τώρα τον δικηγόρο.
θα επαναληφθεί το ίδιο ύφος και η συνομιλία με τη γραμματέα, θα συνδεθεί με τον δικηγόρο, και θα του πει με ύφος ΠΟΟΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟ, "τι έγινε με εκείνη τη μήνυση ρε (το όνομα του δικηγόρου), έχω εδώ τον άνθρωπο και με ρωτάει" άρα σας δηλώνει πλαγιώς πλην σαφώς, ότι το κάνει για εσάς, μπας και πείτε "καλά, άστο τώρα, αν εσύ δεν θες", αυτός θα πει, "εγώ δεν θέλω; θα τον τσακίσω, ΑΛΛΑ φοβάμαι για σένα μην σε ταλαιπωρήσω", εσείς εκεί κάντε τον μισοκακόμοιρο, θα αρπάξει την ευκαιρία, θα πει του δικηγόρου "καλά, κλείσε τώρα και θα σε πάρω να σου πω τι θα κάνεις".
Θα αλλάξει κουβέντα και εσείς θα φύγετε.
Σε λίγες ημέρες, στείλτε κάποιον άλλο στο γραφείο μιλημένο να ανοίξει αυτό το θέμα, να τον ρωτήσει εάν τελικά έκανε μήνυση, και θα του πεί "μωρέ πήρα τον δικηγόρο, από εδώ μπροστά του, να ρώτα και την Νατάσσα, μου είπε στην αρχή ότι θα ερχότανε για μάρτυρας, αλλά μετά μου τα γύρισε, τι να κάνω κι εγώ, ΔΕΝ υπάρχουν άντρες στο Αιτωλικό, πάει χαθήκανε".
Στο σημείο αυτό ο μιλημένος θα του πει" έρχομαι εγώ για μάρτυρας, ήμουνα μπροστά" και θα αρχίσει η ιστορία από την αρχή.
Βεβαίως, για τους πολύ τεμπέληδες και τελειωμένους αργόσχολους, υπάρχει και η
Εκδοχή 3.
Συνεχίζει ο καινούριος υποψήφιος μάρτυρας να τον πιέζει να κάνει την μήνυση (όπως στην περίπτωσή μας καλή ώρα) και κάποια στιγμή τον στριμώχνει τόσο πολύ, που ΔΕΝ μπορεί να κάνει αλλιώς.
Τότε σας μοστράρει ένα σχέδιο μήνυσης την οποιό σας το διαβάζει με πολύ ύφος, και εκεί λέει ότι "ο τάδε, ο μηνυόμενος δηλαδή, την τάδε του μηνός και στο τάδε μέρος, έβρισε την οικογένειά μου, με είπε κλέφτη, με είπε φονιά του τάδε και επίσης είπε ότι έχω ρίξει δηλητήριο στο νερό της ύδρευσης"
Εσείς του απαντάτε οτι "τίποτα από αυτά δεν ισχύει και ότι είχε πει αυτά και αυτά, δηλα΄δη κακοδιοίκηηση, ανικανότητα, κλπ" και αυτός θα σας αποστομώσει λέγοντάς σας, "μα τι μου λες τώρα, αυτά μου είχε πει ο πρώτος που είχε έρθει" "εγώ δεν ξέρω, αυτά μου είχε πει, θα έρθεις στο δικαστήριο να καταθέσεις;" εσείς θα απαντήσετε "φυσικά όχι, γιατί όλα αυτά είναι ψέματα που λες στη μήνυση" και αυτός θα κλείσει το θέμα λέγοντάς σας, "βλέπεις γιατί δεν πάμε μπροστά; γιατί όταν φτάνουμε στα δύσκολα και πρέπει οι δημότες να βοηθήσουν, όλοι τραβάτε την ουρά σας απέξω και δεν κάνετε τίποτα"
Εκεί εσείς θα πάθετε εγκεφαλικό, και δεν θα μάθετε ποτέ την
εκδοχή 4.


Τειρεσίας

(στην ωραία φωτό μας, ο δημοκράτης νικολέων την ώρα που τσακίζει, λειώνει κλπ. αυτόν που είπε ότι είναι ανίκανος, ανεπαρκής, ελλειματικός κλπ. με την αγαπημένη του μέθοδο της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων)

Αυτός είναι ο νικολέων γαλανάρτης ο αλαζών, ισοπεδωτής του Αιτωλικού, μέγας δουξ του μηδενισμού και της απαξίωσης, αρχιστράτηγος του παιδικού πείσματος, ο ανεπαρκής.

Και όλα αυτά, γιατί τρέμει ότι αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο και χρειαστεί να αποδείξει ότι αυτά που λένε οι άλλοι γι αυτόν ΔΕΝ ισχύουν, τότε θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και άντε κλείστους μετά.
Καταλάβατε τώρα γιατί εμείς θέλουμε να πάμε στο δικαστήριο;
Καταλάβατε γιατί γελάσαμε στο άκουσμα της είδησης για την κατάθεση της μήνυσης;
Γιατί ΕΜΕΙΣ ζητάμε εισαγγελική συνδρομή.

1 σχόλιο:

Unionist είπε...

Κατεθεσαν μηνυση εναντιων σου; Ετσι διαβασα.

Καλο κουραγιο, μη μασας