Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Μας ήλθε με ηλεκτρονικό μήνυμα πριν 3 ώρες. Συνέβη σήμερα. Είναι γνωστή η επιμονή μας στην ψευδωνυμία. Ήταν όμως απαίτηση του αποστολέα, εφόσον το δημοσιεύσουμε 1ον. να είναι ολόκληρο και 2ον και σπουδαιότερο να έχει την υπογραφή του χωρίς ψευδώνυμο.
Συγκαλέσαμε έκτακτη μάζωξη της συντακτικής μας ομάδας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Να δημοσιευτεί αυτούσιο ακολουθώντας τις οδηγίες του αποστολέα. Πήραμε αυτή την απόφαση γιατι πιστεύουμε ότι θα έχουμε εξελίξεις. Επίσης έπαιξε σπουδαίο ρόλο στο να λάβουμε αυτή την απόφαση, το ότι υπάρχουν όμορφοι χαρακτηρισμοί για τον μικρό και ανόητο δήμαρχο, που του δίνουν λαβή να κινηθεί νομικά. Θα πέσουν κορμιά; Θα το δείξει η συνέχεια. ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΉ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΩΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ο μικρός νικολάκις ΤΗΝ ΕΧΕΙ. Το σκορ έχει ως ακολούθως. Πολιτιστικός Σύλλογος - νικολάκις 0-1, ψηλός - νικολάκις 1-0. Ζητήσαμε με μήνυμα που του στείλαμε να κάνουμε παρεμβάσεις και επισημάνσεις στα γραφόμενά του. Μας απάντησε να κάνουμε τις όποιες παρεμβάσεις θέλουμε, στο τέλος και να δημοσιεύσουμε την επιστολή του αυτούσια. Ακολουθήσαμε την επιθυμία του.
Διαβάστε την.... ΠΡΩΤΗ ΕΠΩΝΥΜΗ επιστολή που δημοσιεύουν οι Μ.Ε.Π. του Αιτωλικού. Έχουμε προσθέσει με νούμερα τις επισημάνσεις μας και σχολιάζουμε στο τέλος....


Επιστολή παραίτησης από Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό»
Αγαπητά μέλη
Φίλοι και συνεργάτες του Δ.Σ.
Φίλε Γιώργο Κομζιά , Πρόεδρε του Πολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου "το Αιτωλικό", γνωρίζω καλά, ότι θα έπρεπε να σε έχω ενημερώσει από πριν σχετικά με αυτή μου την επιστολή. Όμως ήθελα να φτάσω χωρίς καμία πίεση και ανεπηρέαστος για την απόφασή μου, στο σημερινό Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας. Όλοι γνωρίζουμε ή έστω έχουμε ακούσει για το ιστολόγιο που ονομάζεται Μη Ενεργοί Πολίτες (1)Αιτωλικού, που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο πριν από ένα περίπου χρόνο, σχολιάζοντας, σατιρίζοντας και κριτικάροντας την δημοτική αρχή της πόλης μας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Φαίνεται όμως, ότι οι φωνές κριτικής και διαμαρτυρίας, σε αυτή την πόλη είναι απαγορευμένες (2).
Ο δήμαρχος γαλάνης, προσπάθησε να φιμώσει αυτή τη φωνή και κατά την πρακτική των ολιγαρχικών καθεστώτων, έπρεπε να ταυτοποιήση πρώτα αυτή τη φωνή με κάποιο πρόσωπο, ώστε μετά να κινηθεί κατασταλτικά, απαξιωτικά, εκβιαστικά ή όπως αλλιώς θα νόμιζε εκείνος, εναντίον του, όπως ο κάθε δικτάτορας που ελέγχει ή νομίζει (3) ότι ελέγχει την εξουσία,
Για λόγους που δεν γνωρίζω, επέλεξε το δικό μου πρόσωπο (4).
Ακόμα και τότε όμως, ο μικρού θεσμικού αναστήματος (5), δήμαρχος γαλάνης, δεν επέλεξε την κατά πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί μου, ή την οδό του διαλόγου, της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, αυτονόητη οδό για κάθε δημοκρατία (6), αλλά προσπαθεί να ταυτίσει τον Σύλλογό μας με το πρόσωπό μου.
Από τότε, ακολουθεί μια επιεικώς απαράδεκτη (7) τακτική απέναντί στο Σύλλογό μας, διαδίδοντας ότι δήθεν ο Πολιτιστικός Σύλλογος, του κήρυξε τον πόλεμο, να σας θυμίσω και τα γεγονότα του καλοκαιριού, που τη μια και μοναδική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο δήμος, (λαϊκή βραδιά στην πλατεία) και στη μια που συμμετείχε (παρουσίαση αλόγων), τοποθετήθηκαν με εντολή του φερεφώνου (8) του καραδήμα, πάνω σε ημερομηνίες που είχαμε εκδηλώσεις εμείς και ήταν ενήμερος για αυτό από τις 7 Μαΐου.
Ταυτοχρόνως απέκρυψε επιμελώς (9), το πόσες φορές προσπαθήσαμε να έλθουμε σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο και την ΔΕΑΠΔΑ.
Το αποκορύφωμα, αυτής της πολεμικής τακτικής είναι η αξίωση παράδοσης της αίθουσά μας.
Ο κύριος αυτός, έχοντας έλλειμμα του αναστήματος (10) που πρέπει να έχει ένας δήμαρχος πόλης (11), προσπαθεί με ένα παράλογο πείσμα, να σταματήσει την πολύπλευρη δημιουργική δραστηριότητα μας, πιστεύοντας έτσι ότι θα βλάψει εμένα, ο οποίος υπήρξα στο παρελθόν συνεργάτης του (12), βοήθησα στην εκλογή του (13), υπήρξα δημιουργικό στέλεχος της ΔΕΑΠΔΑ (14), με δική του απόφαση και παράκληση, αποχώρησα οικιοθελώς όταν είδα τον απαξιωτικό τρόπο που αντιμετώπιζε τον Πολιτισμό και την ανάπτυξη του Αιτωλικού (15), αλλά και τις συνεχείς αναβολές που υπήρχαν στην χρηματοδότηση της Δημοτικής επιχείρησης, με διαφορετική κάθε φορά αιτία (16).
Ούτε μια φορά μετά την αποχώρηση μου, δεν με κάλεσε να με ρωτήσει ΓΙΑΤΙ; (17)
Αντιθέτως σήμερα, δημιουργεί τα τεράστια προβλήματα στο σύλλογο μας που προανέφερα.
Επιπλέον,
μιλώντας λίγες ημέρες πριν με μέλος του Συλλόγου μας, σε ιδιωτική συζήτηση, έγινα αποδέκτης ότι η ταύτιση που επιχείρησε ο δήμαρχος γαλάνης, των Μη ενεργών πολιτών με εμένα, έχει ευρέως μέσα από την συνεχή προπαγανδιστική τακτική (18) της διασποράς ειδήσεων, περάσει στην συνείδηση μιας μερίδας της κοινωνίας μας.
Έγινα λοιπόν αποδέκτης του μηνύματος, ότι στο πρόσωπό μου οφείλεται, η δήθεν κακή σχέση που έχει ο Σύλλογός μας, με άλλους φορείς της πόλης μας, πράγμα πρωτάκουστο, τουλάχιστον απαράδεκτο και μειωτικό προς το πρόσωπό μου, αλλά όπως διαπίστωσα, υπαρκτό ως θεωρία.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και σαν τακτική κίνηση όσον αφορά, τις σχέσεις του Συλλόγου με τον δήμαρχο γαλάνη και τον πρόεδρο της ΔΕΑΠΔΑ καραδήμα, και για λόγους ευθιξίας όσον αφορά τις σχέσεις με τους φορείς της πόλης μας, σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2009, σας καταθέτω την παραίτησή μου από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ευχαριστώντας τα μέλη που με τίμησαν με την ψήφο τους τον περασμένο Φεβρουάριο, εσάς για την άψογη συνεργασία και βοήθεια που μου παρείχατε για την υλοποίηση των στόχων μου, και ιδιαίτερα τα μέλη της Θεατρικής ομάδας, για την αγάπη τους.
Η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν θα την ανακαλέσω ακόμα και αν δεχτώ πιέσεις και αυτό γιατί το θέμα αυτό πια, έγινε πολιτικό και ο Σύλλογος είναι όργανο παραγωγής Πολιτισμού και ο Πολιτισμός ΠΡΕΠΕΙ να απέχει από κάθε πολιτική αντιπαράθεση, ταυτότητα και χρώμα.
Είναι αυτονόητο, ότι παραιτούμαι και από μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου «Βάσω Κατράκη» (19) και σας παρακαλώ να το γνωστοποιήσετε άμεσα στο πρόεδρο του Μουσείου.
Συγχρόνως σας παρακαλώ να με διαγράψετε και από μέλος του Συλλόγου μας, αποκόπτοντας έτσι εντελώς τους δεσμούς μου με αυτόν.
Θα κάνω αίτηση να γίνω πάλι μέλος του Συλλόγου μας, αμέσως μετά την απομάκρυνση του δήμαρχου γαλάνη στις επόμενες δημοτικές εκλογές (20) και σας παρακαλώ εκ των προτέρων να την κάνετε δεκτή.

Ελπίζω μετά την παραίτηση μου, να πάψει ή έστω να αμβλυνθεί η εκδικητική μανία του δήμαρχου γαλάνη για τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό σύλλογό και να σας αφήσει αναπόσπαστους (21) να συνεχίσετε το δημιουργικό σας έργο.
Λυπάμαι πολύ, που δεν θα μπορέσω να ικανοποιήσω τις προσδοκίες των μελών της Θεατρικής μας ομάδας (22) και ιδιαίτερα των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτή, για μία ανάλογη με την περυσινή μας επιτυχία.
Εύχομαι να βρεθεί ένας νέος συνεργάτης και να καθοδηγήσει την Θεατρική μας ομάδα με την ίδια αγάπη και όρεξη, γιατί στη ζωή μου ίσχυε πάντα η αρχή του «ουδείς αναντικατάστατος».
Θα συνεχίσω τον δρόμο μου στα κοινά της πόλης μας μοναχικά, θα συνεχίσω να έχω γνώμη και άποψη και θα συνεχίσω να την λέω.
Ουδείς μπορεί να με κάνει άβουλο και άφωνο δημότη, πόσο μάλλον ένας κακός (23) και ανεπαρκής (24) δήμαρχος.

Αιτωλικό
3 Δεκεμβρίου 2009
Χρίστος Λάτσινος

Σας παρακαλώ – προσκαλώ, να δημοσιεύσετε αυτή μου την επιστολή στο ιστολόγιο του Συλλόγου, αλλά σας δηλώνω ότι θα κατανοήσω και θα σεβαστώ απολύτως την απόφασή σας για το αντίθετο.
Η επιστολή αυτή, έχει σταλθεί από εμένα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου.
Σας ενημερώνω ότι την επιστολή μου αυτή θα την στείλω με την παράκληση της δημοσίευσης στις εφημερίδες και στα ηλεκτρονικά μέσα που ονομάζουμε συνήθεις αποδέκτες της αλληλογραφίας του Συλλόγου. (25)

Οι επισημάνσεις μας

(1) Για μας λέει, ποιος τη χάρη μας να μας κουβεντιάζουν και οι κουλτουριάρηδες (με την καλή έννοια, μη παρεξηγηθώ κιόλας), του πολιτιστικού συλλόγου.
(2) Σε μας το λες αυτό; Καλά εσύ αυτό τώρα το έμαθες;
(3) Σας παρακαλούμε να εστιάσετε στην λέξη ΝΟΜΙΖΕΙ
(4) Ε!! τι να κάνουμε τώρα ρε φιλαράκι, αυτό του είπαν οι μυστικοσύμβουλοι, αυτό διάλεξε, τι ήθελες δηλαδή να διαλέξει, τον καραδήμα; Ποιος θα πίστευε ότι είναι αυτός; Ποιός θα πίστευε ότι γνωρίζει γραφή και ανάγνωση ο καραδήμας;
(5) Μικρού θεσμικού αναστήματος; ο γαλάνης; ε αν είναι δυνατόν, σε βρίσκω υπερβολικό. Ας έλεγες τουλάχιστον ΠΟΛΥ μικρού. Μας αρέσει θα το υιοθετήσουμε, θα το λέμε και εμείς.
(6) Ναι για Δημοκρατία, όχι για τον σκοταδισμό που προσπαθεί να επιβληθεί στον Αιτωλικό.
(7) Ε! όχι και απαράδεκτη, να πεις κάτι λιγότερο, αηδιαστική, εμετική ή κάτι σχετικό ρε φιλαράκι, αμέσως απαράδεκτη, αυτό το παιδί, αν είναι δυνατόν.
(8) Φερέφωνο, ο καραδήμας, εεεε εντάξει, αυτό πια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Άκου φερέφωνο, γράψε μια λέξη που να την ξέρει, να την καταλαβαίνει ρε αδερφέ, π.χ. his master's voice.
(9) Αν με αυτό υπονοεί ότι είπαν ψέματα, ε, θα πεθάνω. Ψέματα αυτοί; Κάθε Κυριακή στην εκκλησία, ντροπή ψηλέ είσαι κατάπτυστος.
(10) Σώώώπα, ελλειμματικός ο γαλάνης; σώώώπα.
(11) Γι’ αυτό φροντίζει να κάνει το Αιτωλικό από πόλη μπ….λο για να μην του ζητάμε τα ρέστα σαν δήμαρχου, ενώ ως τσατσά, ποιος θα του ζητήσει ευθύνες.
WE VOTE FOR NICKOS, FOR BORDELO DIRECTOR. COME WITH US.
(12) Καλά να πάθεις
(13) Καλά να πάθουμε, (τώρα αυτό πώς να στο συγχωρέσουμε; Καλά στο συγχωρούμε γιατί τημ ίδια μ....α κάναμε και εμείς.
(14) Καλά να πάθεις
(15) Καλά να πάθεις
(16) Γιατί ρε φίλε, τι τα έκαναν τα λεφτά; Τα «έχασαν»; σώωωπα, έ αυτό πια είναι αδύνατον αν το πιστέψω.
(17) Κααααααλά, περίμενε
(18) Αν συνδυάσουμε την προπαγάνδα με το δημιουργικό ψέμα, τότε φίλε μου την πάτησες, είναι κάτι στο οποίο ο νικολάκις είναι expert.
(19) Ναι, κι αυτοί χεστήκανε από την στεναχώρια τους. Καλά που έφυγες, μπας και κάνουν καμιά συνεδρίαση, να μοιραστούν «δημιουργικά και νοικοκυρεμένα» καμιά χορηγία.
(20) Από το στόμα σου άνθρωπέ μου και στου Αιτωλικού και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το αυτί
(21) Το μόνο έργο που καταλαβαίνει αυτός σαν δημιουργικό, είναι η καταστροφή.
(22) Υπέροχη ομάδα, η καλύτερη ομάδα του Αιτωλικού. Σας προτείνω τώρα με αυτές τις εξελίξεις, να πάρετε τον καραδήμα σκηνοθέτη και με τον γαλάνη πρωταγωνιστή να ανεβάσετε το έργο "ο καραγκιόζης δήμαρχος". Εύκολο έργο, με λίγα σκηνοθετικά κόλπα. Απλώς ο γαλάνης θα υποδυθεί τον εαυτό του.
(23) Κακός δήμαρχος ο γαλάνης; Ε τι να σου πω ρε παιδάκι μου, πρέπει να τον αγαπάς πολύ, για να χαρακτηρίζεις ΑΠΛΩΣ ΚΑΚΟ δήμαρχο.
(24) Εεεεε, όχι και ανεπαρκής, αυτό παραπάει, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ εντάξει, ΑΛΛΑ όχι ανεπαρκής.
(25) Εμείς δεν είμαστε συνήθεις αποδέκτες. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη παραίτηση, μας αναβαθμίζει και μας βάζει στον κύκλο των κουλτουριάρηδων (με την καλή έννοια) που λέει και ο Λάκης.


Ορίστε νικολάκι, βρήκες την αφορμή που ζήταγες, βρήκες το εξιλαστήριο θύμα σου.
Φάτον και μην σε νοιάζει, εδώ είμαστε εμείς.
Έχεις να απολογηθείς για πολλά.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ότι, οι Μ.Ε.Π. έχουν σήμα, σήμα καμπάάάάνα.
Οι επισημάνσεις με έντονα γράμματα, είναι δικές μας.

Και μια εντελώς σοβαρή ερώτηση. Τι συμβαίνει παιδιά στον Πολιτιστικό σύλλογο; ΥΠΆΡΧΕΙ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΑΛΑΝΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ; Γιατί αυτή η παραίτηση; Τι τρέχει;
Ψαχτείτε καλύτερα.
Να αναμένουμε εξελίξεις;

Ο Γραμματοσυλλέκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: