Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΤΣΙΜΕΝΤΟ να ΓΙΝΕΙ

Ήρθε με ηλεκτρονικό μήνυμα.
Η φωτογραφία, προφανώς λόγω της ώρας που τραβήχτηκε, μοιάζει σαν επεξεργασμένη και άρα φτιαχτή (ξέρετε σαν τις ωραίες αποκλειστικές που μας στέλνει ο paparazzi).
Ήταν όμως πολύ εύκολο να γίνει επιτόπιος έλεγχος.
Πήραμε το διακριτικό μας αυτοκίνητο, αυτό που χρησιμοποιούμε για τέτοιες ειδικές αποστολές, όταν θέλουμε να περάσουμε απαρατήρητοι και τσούπ, στο σημείο που έλεγε το μήνυμα.
Είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τα τσιμέντα στην ακρολιμνοθαλασσιά λούζουν τα πετραδάκια τους στα απροστάτευτα νερά της.
Στην ωραία φωτό μας, το διακριτικό μας αυτοκίνητο, που είναι προφανές ότι περνάει ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ, (γι΄αυτό δεν μπορούν και να μας εντοπίσουν) με τους νέους δημαρχοδιώχτες που τοποθετήσαμε πρόσφατα.


Πέρα από τη πλάκα τώρα, διαβάστε το μήνυμα, είναι η χαρακτηριστική περίπτωση που φωνάζουμε, ότι σ΄αυτό τον τόπο, ο καθένας κάνει ότι νομίζει, ότι γουστάρει, χωρίς να φοβάται τίποτα, αφού για τίποτα δεν υπάρχει καμία συνέπεια.
Και αυτό βεβαίως συμβαίνει, γιατί όταν οι διοικούντες έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, πως θα έρθουν σε εμένα να με ελέγξουν, που θα τους βγάλω τα λερωμένα τα άπλυτα τους στη φόρα.
Το μήνυμα στέλνει καινούριος φίλος, με το ψευδώνυμο D.T. (έχει μέσα στις παρενθέσεις με τα έντονα γράμματα και μερικά δικά μας σχολιάκια)
κάντε click στο διαβάστε περισσότερα
..........

Καλημέρες,(ανταποδίδουμε)
σας στέλνω μια φαινομενικά άσχετη φωτογραφία, αλλά για να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, βλέπουμε μια πρέσα τσιμέντου να αδειάζει τα υπολείμματά της με μεγαλοπρέπεια στην ακροθαλασσιά, ακροθαλασσιά είπα.. για να δούμε καλύτερα στο βάθος της φωτογραφίας...

Μα ναι είναι το νησί του Αιτωλικού και η πρέσσα αδειάζει τα τσιμέντα στην λιμνοθάλασσα, και επειδή ίσως να μην είναι εύκολος ο προσανατολισμος ας βοηθήσω λίγο παραπάνω. Το σημείο είναι στην ανατολική πλευρά ανάμεσα στο πλυντήριο αυτοκινήτων και το ΦΔΛ (εννοεί την αστεία υπηρεσία με το βαρύ όνομα Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας) - παρεμπιπτόντως αυτοί κοιμούνται επί 24ώρου οπότε μην ζητάμε πολλά πολλά, το γράφουν και στο κουδούνι άλλωστε, "χτυπήσατε μόνο κατόπιν επιδότησης"- (γράφει τέτοιο πράγμα αλήθεια; δεν το έχω προσέξει), ο χειριστής της πρέσσας δεν έχει το θεό του και αδειάζει χύμα (τα υπολείμματα του τσιμέντου της πρέσσας του). Μάλλον διαβάζει τα νέα του τόπου μας και έχει μάθει σε τι παρακμιακή κατάσταση βρισκόμαστε (δεν χρειάζεται να διαβάζει τίποτα, η παρακμή φαίνεται με την πρώτη ματιά) ή του τα λέει ο συγχωριανός του ο Δημαρχός μας (η πινακίδα αντιστοιχεί σε αγρινιώτικη επιχείρηση και όποιος θέλει το ψάχνει), αλλά ο ιδιοκτήτης ή γείτονας (μην δίνουμε τίτλους και άδικα) του νεόδμητου ως γνωστός δημοτικός σύμβουλος που είναι δεν θα έπρεπε να παρέμβει ή τουλάχιστον να προειδοποιήσει τους χειριστές αφού έχει εμπειρία από έργα άλλα που έχει ό ίδιος κάνει; (έ! δεν θα το πρόσεξε ο χριστιανός, εσύ αμέσως στο κακό ο νους σου, Αμάν πια).



Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη φώτο από το γεγονός αφού το μπυρόκοιλο που φαίνεται λίγο στην φώτο να πλησιάζει απειλητικά γρήγορα μου μπλόκαρε το οπτικό πεδίο ζητώντας μου μάλιστα και τα ρέστα, μάλλον έτσι κάνει και στο Αγρίνιο αλλά δεν πειράζει...τσιμέντο να γίνει!


.................δήμαρχε, αντιδήμαρχε επί της εφαρμογής των νόμων νίκοσαμαντά, αντιδήμαρχε τεχνικών (χα, χα) έργων νικοφράγκουλε, πλησιέστερε στο σημείο δημοτικέ σύμβουλε, γιωργοκάτσουλε, σας αφήνουμε φαρδιά πλατιά το νούμερο της πινακίδας να φαίνεται. Με ένα τηλέφωνο σας, στην υπηρεσία αυτοκινήτων της νομαρχίας, θα σας πουν σε ποιον ανήκει, (εδώ είπανε σε εμάς, πόσο μάλλον σε εσάς), να περιμένουμε ότι αύριο, άιντε το πολύ μεθαύριο θα επιβληθούν κυρώσεις, ή είναι και αυτό υπό την ανοχή σας για να μην πω με την συμμετοχή σας, (αν όχι όλων, κάποιων από εσάς;)

Ο Γραμματοσυλλέκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: