Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο Β.Σόιμπλε κατηγορεί το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τραμπ ως «δημαγωγό και λαϊκιστή»!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ «ΜΑΥΡΕΣ» ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


Δεν μπορεί να το πιστέψει ακόμη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Καγκελαρία πώς νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και ότι έρχονται δύσκολες ημέρες για την Γερμανία σε οικονομικό επίπεδο.

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος είναι βέβαιο πως θα ασκήσει βέτο στην εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρωπαική Ένωση με εντολή Βερολίνου φυσικά και η οποία υπονομεύει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Σε άρθρο που έδωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε επί της ουσίας χαρακτήρισε δημαγωγό και λαϊκιστή τον Ν. Τραμπ λέγοντας πως «ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής».

«Και αλλού στη Δύση οι πολιτικές αντιπαραθέσεις βρίσκονται σε μιαν ανησυχητική κατάσταση» επισημαίνει ο Β. Σόιμπλε, ενώ εκτιμά ότι μια από τις αιτίες του διογκούμενου λαϊκισμού είναι «το γεγονός ότι οι ελίτ της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας δεν ...δίνουν πάντα την καλύτερη εικόνα».

Επιπλέον, οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων δεν είναι πάντοτε κατανοητές. Σε αυτό προστίθεται και η επίδραση της διαμόρφωση γνώμης από το διαδίκτυο, όπου «είναι απολύτως αδιάφορο εάν οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι, σημαντικό είναι να προκαλείται ο σωστός βαθμός οργής» γράφει επικριτικά ο Σόιμπλε.

Θεωρεί δε ότι είναι αναγκαία η πολιτισμένη συζήτηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καθένας πρέπει να είναι διατεθειμένος να θέλει να μάθει. Εάν είμαστε ανοικτοί στην άποψη του άλλου και την αλλαγή γνωμης τότε ο λαϊκισμός θα τα βρει σκούρα».

Συνεχίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο παραλήρημα της Μέρκελ, του Γκάμπριελ, της υπουργού Εθνικής Άμυνας και πολλών ακόμη Γερμανών αξιωματούχων ξεχνώντας προφανώς όλοι τους αυτοί πώς αν δεν υπήρχαν οι ΗΠΑ θα βρίσκονταν ακόμη υπο ναζιστικό καθεστώς, στην ανέχεια της Αντολικής Γερμανίας και θα ήταν άγνωστοι στον κόσμο.

Έφτασε στο σημείο χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να καλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ να «σεβαστεί τη δημοκρατία, την ελευθερία, το σεβασμό του κράτους δικαίου, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, το χρώμα του δέρματός τους, τη θρησκεία, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές απόψεις».

Ποια, η κ. Μέρκελ που συνθλίβει τις οικονομίες χωρών, καταστρέφει ολόκληρες κοινωνίες για να κερδοσκοπήσει η Deutsche Bank και να πάρουν μίζες οι αμυντικές της βιομηχανίες. Κάπως έτσι είναι στημένο το... γερμανικό όνειρο. Να δούμε τι θα συμβεί όταν ξυπνήσουν εκεί στο Βερολίνο.

http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: