Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Βίντεο από τη σημερινή εικόνα της Ανατολικής Νίδοβας.



Βρήκαμε το βίντεο στο Φατσοβιλίο, από το φίλο μας τον Μίκυ Αιτωλικό.

Είναι το αποτέλεσμα των επεμβάσεων όλων των δημοτικών αρχών, αρχίζοντας από αυτή του γαλάνη-φραγκούλη, οι οποίοι με τη σύμφωνη γνώμη ακόμη και των δημοτικών συμβούλων του Αιτωλικού, όπου κάποιοι από αυτούς, ήταν και ψαράδες, πέταξαν τα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού, στη Νίδοβα, προφανώς για να μην γίνετε αντιληπτή η μυρουδιά από το Βιολογικό, που δεν λειτουργούσε . 

Υπενθυμίζουμε ότι η τότε δημοτική αρχή του γαλάνη είχε πάρει χρήματα για την αναβάθμιση του Βιολογικού στο Αιτωλικό.
Η επόμενη δημοτική αρχή που ήρθε με τον Κατσούλη, βρήκε κάποια μηχανήματα παραπεταμένα, έχοντας ακόμη την μεμβράνη από τη συσκευασία, πάνω τους. 

Αυτή τη στιγμή ο Βιολογικός του Αιτωλικού με ευθύνη της δημοτικής αρχής καραπάνου, δεν λειτουργεί ούτε στο 30% της δυναμικής του. 
Αυτό κατέστη δυνατό, επειδή ο καραπάνος με τους συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, που είχαν θέσεις στη διοίκηση, ένωσαν το δίκτυο αποχέτευσης με αυτό των όμβριων υδάτων. 

Αυτή η εγκληματική ενέργεια, είχε σκοπό να μειώσει οπτικά την ανάπτυξη των φυκιών στη Νίδοβα, μιας και οι ακαθαρσίες διαχέονται στη περίμετρο του Αιτωλικού, εκεί δηλαδή που ο αμέριμνος γονιός θα κάνει το καλοκαιρινό μπάνιο στο παιδί του και ο επισκέπτης θα απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα.

Η σημερινή δημοτική αρχή, τουλάχιστον μέχρι σήμερα δείχνει να είναι απούσα στο ακανθώδες πρόβλημα επιβίωσης των κατοίκων του Αιτωλικού, αλλά και των ψαράδων, που επιβιώνουν χάρη της  σωστής  λειτουργίας του οικοσυστήματος της Λιμνοθάλασσας.

Ίσως  κάποιοι επαγγελματίες συμβουλάτορες να έχουν άλλες προτεραιότητες μιας και απέτυχαν στα μέχρι τώρα προσωπικά  νιτερέσα τους. 


Μ.Ε.Π 











1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε η ώρα για κινητοποιήσεις. Η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να έχει σχέδιο για λύσεις στη λιμνοθάλασσα, βίο.κα., αποχέτευση+όμβρια. Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο. Γ.Σφυρής