Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Παγκόσμια Διάκριση για το ΔΔ Αιτωλικού - Επιλέχθηκε από τον ΟΗΕ ως πρότυπο διαμέρισμα στο τομέα της καταπολέμησης της πείνας.




Όσο και αν σε κάποιους τους ξενίζει ή τους φαίνεται αστείο, το ΔΔ Αιτωλικού αναδείχθηκε πρωτοπόρο σε πρόγραμμα  που έχει προκηρύξει  ο ΟΗΕ, για την  καταπολέμησης της πείνας , σε παγκόσμια κλίμακα .

Παρότι εμείς κατά καιρούς έχουμε ασκήσει κριτική απέναντι στον αντιδήμαρχο κ. Μασαούτη και την κ. Ματζή, πρέπει να ομολογήσουμε, χτυπώντας το στήθος μας (κατά το καθολικό έθιμο), ότι αυτοί οι δυο, με τη σεμνή τους παρουσία και  χωρίς να το εκμεταλλευτούν, δια των ΜΜΕ, έδωσαν όλη τη δύναμη της ψυχής τους για να γλυτώσει από τη μια πλευρά ο πλανήτης Γη, από την πείνα και από την άλλη να αναδείξουν το Αιτωλικό ως πρότυπο σε παγκόσμια κλίμακα.

Η πρότασή τους να φυτέψουν μαρούλια, μπάμιες και κουνουπίδια στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού, βρήκε την ενθουσιώδη αντίδραση των δημοτών, οι οποίοι παρότι αυτές τις μέρες έχουμε καραντίνα, μαζί με τα παιδιά τους επισκέπτονταν την πλατεία, για να ξεφύγουν λίγο από την απομόνωση  και δεύτερον να δείξουν στους μελλοντικούς δημότες αυτής της πόλης, πως μια παπαριά  μπορεί να γίνει πράξη και μάλιστα να σε επιβραβεύουν γι' αυτό. 
...




Η δε καινοτόμος ενέργεια, να βάλουν και χρυσόσκονη πάνω στα κουνουπίδια, ώστε να δέσει με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της κοκκινοπράσινης παράγκας με το μπουρί και το Δέντρο με τον υπέροχο στολισμό του, ήταν και η αιτία που το ΔΔ Αιτωλικού κέρδισε το πρώτο βραβείο από τον ΟΗΕ. 

Που τέτοια έμπνευση από τον καραπάνο ! 

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να έχει αυτός ο άνθρωπος έμπνευση, μιας και η σκέψη του ήταν πως θα φάει και όχι πως θα φυτέψει, ώστε να φάει όλος ο κόσμος.

Ήδη ο ΟΗΕ έχει διαφημίσει το πρότζεκτ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και υπάρχουν ευχάριστα μηνύματα κυρίως από Αφρική.
Που να βρούνε μυαλό όλοι αυτοί να κάνουν κάτι ανάλογο στο τόπο τους !!!
Όλα έτοιμα τα θέλουν από εμάς, που θεωρούμαστε πλούσιοι. 

Αναπάντεχη αντίδραση και μάλιστα με μεγάλη σφοδρότητα υπήρξε μόνο από τις Βρυξέλλες, οι οποίες απαιτούν, δίπλα από τα οπορολαχανικά, να αναρτηθεί ταμπελάκι όπου θα αναγράφεται ότι τα λαχανάκια είναι Βρυξελλών και όχι καναλίσα, όπως διαφήμιζε η Πρόεδρος με τον αντιδήμαρχο. 

Το επόμενο βήμα είναι να ενταχθεί ο λαχανόκηπος της πλατείας σε αναπτυξιακό πρόγραμμα, διότι κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι η προσπάθεια να ενταχθεί σε επιδοτούμενα προγράμματα Γεωργικής Ανάπτυξης, ναυάγησε εξαιτίας της ανάληψης καθηκόντων από τον νέο Υπουργό κ. Λιβανό και τον νέο μπιστικό του κ. καραπάνο, ο οποίος στο άκουσμα και μόνο της πρότασης, απλά χάιδεψε την κοιλιακή του χώρα, ως απάντηση. 



ΥΓ.
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ότι η αγορά του γενετικού υλικού των λαχανοντολμάδων, έγινε από τον πρόεδρο της λαϊκής αγοράς κ. Μπαρμπετάκη, ο οποίος  δηλώνει παραγωγός - καλλιτέχνης και πολέμιος της φτώχιας. 
Είναι αυτός που ήρθε σε αντιπαράθεση με το δήμο για τη θέση της λαϊκής αγοράς στη πόλη μας και η δημοτική αρχή, με αυτόν το τρόπο τον επιβράβευσε για το θάρρος και την ανδρεία του. 

Μόνο μια Βασιλομήτωρ θα μπορούσε να ξεπεράσει κόμπλεξ και κενές περιεχομένου αντιπαραθέσεις, δίνοντας χάρη και τόπο στην οργή ... ή για να το πούμε καλύτερα, στις μάπες  (όπως το βλέπει κανείς).
 


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: