Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Δεν κατατέθηκε φάκελος για τον Βιολογικό καθαρισμό του Αιτωλικού . Υπάρχει Τοπικό Συμβούλιο ;







Εγκρίθηκε ομόφωνα το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Λυμάτων κατά την 6η διαδοχική συνεδρίαση της επιτροπής καθοδήγησης για το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο υποδομών λυμάτων για τους οικισμούς της χώρας, που πραγματοποιήθηκε  υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου.

«Κόκκινη κάρτα» σε εννέα οικισμούς


Διαβάζουμε στο άρθρο της sinidisi.gr ΕΔΩ, ότι όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας κατέθεσαν φάκελο για τη διαχείριση των αποβλήτων τους , ώστε να ενταχθούν στον εθνικό σχεδιασμό .

Εκεί βλέπουμε ότι από το δήμο μας φάκελος κατατέθηκε για το Νεοχώρι και την Κατοχή ,το δε Μεσολόγγι παρουσιάζεται σε πλήρη συμμόρφωση με την οδηγία.
...

Όσο για το Αιτωλικό το ψάξαμε σε κάθε παράγραφο και το μόνο που βρήκαμε ήταν ότι:

Οικισμοί που δεν έχουν υποβάλλει ή έχουν υποβάλλει ανεπαρκή στοιχεία λειτουργίας των αντίστοιχων ΕΕΛ (Πάλαιρος και Αιτωλικό).

Τι τρέχει ; 
Ποιος ευθύνεται ;
Υπάρχει άλλο σχέδιο από τη δημοτική αρχή; 
Το τοπικό Συμβούλιο του Αιτωλικού ενημερώθηκε ; 
Οι Σύλλογοι της πόλης μας, έλαβαν γνώση; 




Ξέρουμε ότι μετά τα μεγαλειώδη έργα της αρχής καραπάνου, το πρόβλημα του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης , είχε λυθεί ως δια μαγείας .

Μετά βέβαια ανακαλύψαμε ότι ο πονηρούλης ευτραφής δημαρχούλης, είχε ενώσει την αποχέτευση με τα όμβρια ύδατα, οπότε τα λύματα της πόλης χύνονται ανεξέλεγκτα  και χωρίς καμιά επεξεργασία στη Λιμνοθάλασσα .
Ο δε Βιολογικός καθαρισμός μεταφέρει το νεράκι της Λιμνοθάλασσας με ένα μοτέρ για να κάνει τον εικονικό του κύκλο μέσα από τις δεξαμενές καθίζησης και μετά να επιστρέφει στη θάλασσα, ακόμη ποιο μολυσμένο από ότι ήταν στην είσοδό του. 

Τώρα όμως σε αυτή τη περίπτωση, έχουμε την πλήρη αποδοχή της κατάρρευσης, με την απαξίωση που έδειξε η ΔΕΥΑΜ στην πρόσκληση της Περιφέρειας και την εγκληματική απάθεια που επέδειξαν οι Πρόεδρος  Ματζή και ο κατ' ευφημισμό αντιδήμαρχος Μασαούτης.

  Περιμένουμε να μάθουμε τι πραγματικά γίνεται , ώστε να το πάρουμε και εμείς απόφαση, εάν ο ιερός δήμος περιλαμβάνει ή όχι το Αιτωλικό, και όπως είπε κάποιος δημοτικός σύμβουλος του καραπάνου, εάν σας αρέσει καθήστε, εάν όχι μπορείτε να φύγετε από τη πόλη και τα σπίτια σας.  

Η ΓΕΚΙΑ 





Δεν υπάρχουν σχόλια: