Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Δημόσια Επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νεοχωρίου προς τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου






Προς τον πρόεδρο Φορέας διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού Μεσολογγίου. Κ.λπ.κ.λ.π.

 

           Ο πρώην μεγάλος υπερασπιστής για την προστασία του περιβάλλοντος , είναι αξιοπερίεργο να παραμένουν τα ίδια και σε μεγαλύτερη και τριτοκοσμική κατάσταση από την ανάληψη του  και εντεθέν. Συγκεκριμένα προβλήματα που παραμένουν χωρίς καμία ενεργεία βελτίωση .

           Είναι τα έξης

           1ο  Απόφαση του  (Σ .Τ.Ε).  Συμβουλίου  Επικράτειας  της Ελλάδος για την υλοποίηση της κατεδαφίσεως των αυθαιρέτων  παραπηγμάτων  η όποια συνεχίζει να εγκρεμοί κατόπιν προσφυγής  του Συλλόγου μας

           2ο Η λεηλασία της λιμνοθάλασσας από παράνομους αλιείς  και συγκεκριμένα η καταστροφή της από τους Βολκούς που ως αποτέλεσμα είναι να καταστρέφετε ο γόνου .

3ο Ο βιολογικός καθαρισμός Αιτωλικού ο οποίος έχει σαν συνέπεια την μόλυνση και την δυσοσμία του εδάφους στο υδροφόρο ορίζοντα   μολύνοντας τον αέρα του περιβάλλοντας  και κατ εξοχήν την αναπνοή των Πολιτών.

4ο Σε απόσταση 500 μέτρα από την Διαχείριση του φορέα προς το Μεσολόγγι υπάρχει και σας έχει γίνει γνωστό (καταγγελία) Χωματερή  πλησίον της  εγκατάστασης Εργοταξίου    του  Κ. Αντωνίου οι όποια  δεν αρμόζουν σε ευνομούμενη Χώρα .

5ο Σε προστατευόμενη περιοχή του ΛΟΥΡΟΥ ,ΝΗΣΙ ΤΟΥΡΛΙΔΑΣ ΤΟΥΡΛΙΔΑΣ  ΔΙΩΝΗ ΚΑΤΟΧΗΣ. Υπάρχουν αυθαίρετες παραθερίστηκες κατοικείες  800 περίπου με ανάλογους Βόθρους που καταλήγουν στην Λιμνοθάλασσα και στον υδροφόρο ορίζοντα  και  ΙΟΝΙΟ

6ο Τα παραποτάμια Χωριά περιοχής Μεσολογγίου Κατοχή ,Νιοχώρι, Γαυριάς λεσιού, Πεντάλοβο.  Από αυτά χύνετε μεγάλος αριθμός βοθρολυμάτων στον Αχελώο που στη συνέχεια εκβάλουν στο Ιόνιο πέλαγος.

7ο Στο χαρακτηρισμένο από την ΟΥΝΕΣΚΟ μνημείο της ΦΥΣΗΣ  ΦΡΑΞΟΣ , στο όποιο  αυθαίρετα  βοσκούν χοίροι , πρόβατα κατσίκια και Βόδια , εκτός αυτού είναι δύσκολη η πρόσβαση των επισκεπτών από την συγκάλυψη και την μη καθαριότητα από αγριόχορτα ,βάτα και λαθροϋλοτομία. Στις παραπάνω επισημάνσεις είναι ένα μέρος από τα πάμπολλα προβλήματα προστατευομένων περιοχών από Διεθνής Συνθήκες .

 Οι πινακίδες που έχετε ανάρτηση σε διάφορα σημεία δεν αποτελούν τον  σκοπό  προστασίας περιβάλλοντας.  Μας διασύρουν Διεθνώς

 Στις  παραπάνω επισημάνσεις και ερωτήματα προς τον  .  Πρόεδρου Φορέα  Διαχείρισης . Παρακαλούμε τις ανεργίες σας.

                                           

                                          Πρόεδρος  Συλλόγου

προστασίας περιβάλλοντας  Νιοχωρίου

                     Ναπολέων Παπαδάτος

                     ΤΗΛ. 6974577758


Δεν υπάρχουν σχόλια: