Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ
ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΕΓΙΝΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε από χθες Παρασκευή 30-12-16 με το νερό του Αιτωλικού.
Οι βρύσες βγάζουν βοθρολύματα με έντονη δυσοσμία και χρώμα καφεκίτρινο. Τα σπίτια που χρησιμοποίησαν τη βρύση, μυρίζουν βοθρύλα......
Οι πολίτες του Αιτωλικού ξεσηκώθηκαν φοβούμενοι για την υγεία τους και η μόνη συζήτηση σήμερα στα καταστήματα και τα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης ήταν η νέα αυτή κατάσταση που παρουσιάστηκε στο ήδη προβληματικό πόσιμο νερό της πόλης.
Κάτοικοι του Αιτωλικού κατήγγειλαν το γεγονός στην Δ/νση Υγείας του Μεσολογγίου καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.

Έτσι στις 3.00 το μεσημέρι έγινε σύσκεψη στο Δημοτικό κατάστημα Αιτωλικού, παρουσία του Δ/ντή Υγείας του Μεσολογγίου και υπαλλήλων της υπηρεσίας, των Αντιδημάρχων Μεσολογγίου Γ. Καραπαππά, Σ Καρβέλη και Σ Ψιλογιάννη, του Προέδρου της ΤΚ Γ Γένδουλα, των Δημοτικών Συμβούλων Π Σταράμου και Σ Βασιλείου, καθώς και πλήθους κατοίκων του Αιτωλικού.
Φυσικά δεν έλειψαν οι εντάσεις από μέρους των δικαίως αγανακτισμένων κατοίκων του Αιτωλικού.
Αποφασίστηκε μετά από πρόταση της Δ/νσης Υγείας και αποδοχής της από τους παραβρισκόμενους διοικούντες τον Δήμο, η άμεση απαγόρευση του νερού για κάθε χρήση πλην της χρήσης τουαλέτας, η ενημέρωση των κατοίκων με κάθε πρόσφορο μέσο (διαδίκτυο, τοπικός τύπος, αυτοκινήτου με χρήση μεγαφώνων).
Επίσης ανακοινώθηκε η διάθεση πόσιμου εμφιαλωμένου νερού από το Δημοτικό κατάστημα Αιτωλικού που ήδη ξεκίνησε.
Θα γίνει μείωση της τροφοδοσίας από το αντλιοστάσιο Κεφαλοβρύσου και πάντα για χρήση τουαλέτας.
Αξίζει να σημειωθεί η εκκωφαντική απουσία του Δημάρχου Μεσολογγίου από τη σύσκεψη αυτή, πράγμα που σχολιάστηκε αρνητικά από τους παραβρισκόμενους, καθώς και η πρόταση που ακούστηκε για διεκδίκηση αποζημίωσης από τον Δήμο Μεσολογγίου ύψους τουλάχιστον 1.000 ευρώ για κάθε πολίτη του Αιτωλικού.http://etoliko-news.blogspot.gr/2016/12/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: