Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Tesla Solar Roof: Τα ηλιακά “κεραμίδια” του μέλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λος Άντζελες την καινούρια ηλιακή οροφή οικημάτων της αμερικανικής εταιρίας.

Οι ηλιακές στέγες της Tesla αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την SolarCity και διαφέρουν από τις υλοποιήσεις φωτοβολταϊκών στις στέγες που συνηθίσαμε να βλέπουμε. Οι στέγες της Tesla δεν μοιάζουν σαν τυπικά φωτοβολταϊκά συστήματα, αλλά περισσότερο με σκεπές, αποτελούμενες από μικρά κομμάτια που περιέχουν φωτοβολταϊκά στοιχεία, ενώ το κόστος τους είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα. Παράλληλα, οι ηλιακές αυτές στέγες μπορούν να συνδεθούν με την μπαταρία Tesla Powerwall, η οποία μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια όλο το σπίτι.

Εκτός από τις νέες μπαταρίες η Tesla θα παρέχει επίσης ένα βελτιωμένο συσσωρευτή ηλιακής ενέργειας με το ...σύστημα Powerwall 2, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα σπίτια όσο και στα κτίρια των γραφείων. Υπολογίζεται ότι η ενέργεια που συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια των ωρών της ημέρας από ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια που φωτίζει και ζεσταίνει το σπίτι.



http://www.el.gr/index.php/tech/123-technologia/29836-tesla-solar-roof-ta-hliaka-

Δεν υπάρχουν σχόλια: