Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ – Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός…

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ – ως καθ’ ύλην (;) αρμόδιος και έχων γνώση και άποψη επί παντός επιστητού άλλωστε – προσέτρεξε με δήλωσή του στις 5-1-2017 να στηρίξει τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Ι.Π. Μεσολογγίου αναφορικά με το πρόβλημα της ύδρευσης του Αιτωλικού, κάνοντας λόγο για εξωθεσμικές (!) παρεμβάσεις της Κεντρικής Διοίκησης απέναντι στους χειρισμούς του κ. Καραπάνου και της Δημοτικής Αρχής επί του συγκεκριμένου θέματος.

Πού είδε βέβαια ο κ. Πρόεδρος της ΚΕΔΕ το ρόλο του κεντρικού κράτους – το οποίο παρενέβη εξωθεσμικά (!) στην Δημοτική Αρχή – μόνο ο κ. Πατούλης και αυτοί που του παρείχαν την σχετική μονόπλευρη “πληροφόρηση” γνωρίζει. Θα συνιστούσαμε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε τέτοιου είδους ευαίσθητα ζητήματα και να μην κάνει δηλώσεις που έχουν αναφορά σε απόψεις και θέσεις όχι μόνο δημοτών του Αιτωλικού αλλά και του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου που έχουν διαφορετική άποψη, για τον απλό λόγο ότι κανένας δε βάσει το χέρι στη φωτιά να διαθέσει 2,7 εκατ. ευρώ για ένα έργο που η πηγή του είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΤΑΚΛΗΤΑ μολυσμένη από την οποία απαγορεύεται η πόση χρόνια τώρα. Κανείς δεν μπορεί ανευθυνοϋπεύθυνα – με όποιο θεσμικό ρόλο κατέχει – να παίζει με τη δημόσια υγεία των κατοίκων του Αιτωλικού.

Τώρα, προς τι ο ασθμαίνων ζήλος του κ. Πατούλη προς βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, είναι ηλίου φαεινότερον, όπως λέει και ...το τραγούδι: «Να σώσουμε ό,τι γίνεται να σώσουμε…»

ΥΓ1: Που είναι η “εξωθεσμική” παρέμβαση του κράτους όταν σε έχει “μπουκώσει” με χρηματοδοτήσεις (3,6 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα και 1,8 εκατ. ευρώ από παρακρατηθέντα και έκτακτες επιχορηγήσεις) και εσύ είσαι ανίκανος να επιλύσεις ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα τα τελευταία 2,5 χρόνια και δεν έχεις διαθέσει παρά ελάχιστα χρήματα σε επίπεδο μελετών και έργων για την επίλυση του προβλήματος, μας το κάνετε λίγο “λιανά” κ. Πρόεδρε της ΚΕΔΕ;

ΥΓ2: Εάν το ενδιαφέρον της κεντρικής κυβέρνησης για την οριστική επίλυση του προβλήματος με την διάθεση μιας γενναίας χρηματοδότησης προς τούτο, είναι “εξωθεσμική”, ο κ. Φούχτελ μπορείτε να μας πείτε κ. Πατούλη, ποια θεσμική ιδιότητα έχει;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: