Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αυτό το καταπληκτικό πλάσμα ζει στους ωκεανούς του πλανήτη μας! (βίντεο)

Αυτό το «φάντασμα» της θάλασσας κινείται χάρη στους δυνατούς μυς έχει στα πλευρά του και γλιστρά απαρατήρητο στο νερό διασχίζοντας τις θάλασσες.

Πρόκειται για το ψάρι «Thetys Vagina», ένα παράξενο ζελατινώδες και διαφανές πλάσμα που ανήκει στην οικογένεια των salps και ζει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, στα ανοικτά των ακτών του Όρεγκον (ΗΠΑ) και δυτικά της Αυστραλίας. Αυτό το παράξενο πλάσμα πρωταγωίστησε σε ένα βίντεο το οποίο, μέχρι αυτή τη στιγμή το έχουν δει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Facebook .

Το γεγονός ότι είναι διάφανο του επιτρέπει να κολυμπά στους ωκεανούς ως «φάντασμα» και να μην γίνεται λεία των μεγαλύτερων ψαριών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το περιοδικό του Διεθνούς Συμβουλίου για την Εξερεύνηση της Θάλασσας (ICES).


Αυτόν τον σπάνιο οργανισμό οι επιστήμονες των έχουν μελετήσει λεπτομερώς. Ζει σε βάθος ...μεταξύ 20 και 150 μέτρων και χάρη σε ορισμένους σκληρούς μυς στα πλευρά του καταφέρνει να κολυμπά στις θάλασσες.

Το «Thetys Vagina» φτάνει σε μήκος περίπου 30 εκατοστά και έχει μέσο βάρος 40 γραμμάρια, αλλά μπορεί να φτάσει έως και τα 180 γραμμάρια.




http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: