Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Με τον Παυσανία Παπαγεωργίου τα έχει σήμερα ο δήμαρχος, αύριο βλέπουμε ...

Σφοδρή ήταν η ενόχληση, όπως μαθαίνουμε από την φυλλάδα του Μεσολογγίου, του υποτιθέμενου δηµάρχου Μεσολογγίου μετά τις δηλώσεις του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Π. Παπαγεωργίου περί νερού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, ήταν παρόν στη πρώτη συνέλευση πάνω στο δημαρχείο, την οποία είχαν συγκαλέσει οι τοπικοί του εκπρόσωποι του καραπάνου, γνωστοί και ως καραπανάκια.

Σε αυτή τη γενική συνέλευση και μπροστά στην αγανάκτηση του κόσμου, από τη πρώτη στιγμή αποποιήθηκαν του ρόλου και του αξιώματός τους, λέγοντας ότι δεν εκπροσωπούν καμιά δημοτική αρχή, παρά μόνο τον εαυτό τους.

Εκεί λοιπόν ο Παυσανίας, αφού διηγήθηκε και την προσωπική του εμπειρία με το νερό, μιας και το παιδί του με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο νοσοκομείο, επειδή ήπιαν νερό από τη βρύση, πρότεινε να δηλώσει αδυναμία ο δήμος, ώστε να αναλάβει το υπουργείο με διαδικασία fast track, την εκπόνηση έργου όπου θα έφερνε καθαρό πόσιμο νερό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Με την προϋπόθεση όμως ότι ο δήμος θα δήλωνε αδυναμία εκτέλεσης του έργου στον χρόνο που θα έθετε το υπουργείο και αυτός δεν θα ξεπερνούσε τις μία έως δύο εβδομάδες.

Η δήλωση αδυναμίας βέβαια θα επέφερε κλείσιμο της ΔΕΥΑΜ και διαγραφή χρεών των δημοτών.
Μια προοπτική που ο καραπάνος με τα καλοταϊσμένα καραπανάκια, όχι απλά δεν το συζητούν, αλλά ζητάνε και ευθύνες από τον Παπαγεωργίου, που μπόρεσε και ξεστόμισε κάτι τέτοιο.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι όλη αυτή η παρέα, που ονομάζεται δημοτική ομάδα και δημοτική αρχή, προτίμησε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή 5000 ανθρώπων, παρά να ψάξει να βρει λύσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και με όποιο κόστος.

Μετά από αυτό, όλοι καταλαβαίνουν γιατί ο π. σταράμος με τον καραπάνο κατέβασαν πρόταση για το νερό του Αιτωλικού όπου, θα ζητούνταν υποτίθεται γραπτές εγγυήσεις από το υπουργείο και από την εταιρεία που αναθέσανε τη μελέτη με αντίτιμο 22000 ευρώ, για το χρόνο  και τη λειτουργικότητα των προτάσεων τους.
Και όλα αυτά ξέροντας ότι το έργο είναι δημοτικό και ότι το υπουργείο και να θέλει δεν μπορεί να αναλάβει ή ακόμη και να απαντά, σε βλακώδεις ερωτήσεις, κουτοπόνηρων παραγοντίσκων.

Τώρα λοιπόν που συνήλθε από τα απανωτά χαστούκια που δέχθηκε από το Αιτωλικό ο καραπάνος, αποφάσισε ότι πρέπει να το παίξει θιγμένος και για να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα, άρχισε να ζητά παρεξήγηση από τους εξωθεσμικούς παράγοντες, όπως χαρακτήρισε τον Παυσανία Παπαγεωργίου και ο συνοδοιπόρος στο κόμμα του κ. Πατούλης.

Χαρακτηριστική είναι η απάντησή του προς τον Παπαγεωργίου, η οποία είναι φιλοσοφημένη, πρέπει να πούμε και κρύβει βαθύτατο νόημα, ως προς το τελικό αποτέλεσμα και το δίλημμα που τίθεται ούτως ή άλλως, Δημόσια Υγεία ή ΔΕΥΑΜ ;

Δείτε την ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: