Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ν. Φατούρος: «Βαίνει βελτιούµενη η φυσικοχηµική επιβάρυνση της πηγής»

Αυτά δήλωσε ο κ. Φατούρος της Δ. Υγιεινής για το νερό της πηγής του Κεφαλοβρύσου και απ' ότι μαθαίνουμε σήμερα προχώρησε και σε ενδελεχή ανάλυση των απόψεών του, έξω από το γραφείο του εισαγγελέα Μεσολογγίου, στους δημότες που πήγαν να κάνουν τα παράπονά τους, μιας και αυτή τη περίοδο όλα τα αυτιά είναι ερμητικά κλειστά.

Είπε (στους δημότες) ότι κακός διαμαρτύρονται γιατί το νερό είναι μολυσμένο και δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο, αφού η πισίνα ή η θάλασσα είναι ακόμη πιο μολυσμένες, αλλά παρόλα αυτά εσείς κάνετε το μπάνιο σας με χαρά.

Στην ερώτηση του ιερέα, για το τι προτείνει, μιας και τα πράγματα είναι τόσο απλά, να κάνουμε με τα μικρά παιδιά, τους γερόντους και τους κατάκοιτους, που έτσι κι' αλλιώς δεν πηγαίνουν στη πισίνα ή δεν κάνουν το αμάρτημα να πηγαίνουν για μπάνιο στη θάλασσα, η απάντηση ήταν καταφατική. Οφείλετε να τους προστατέψετε, εσείς που είστε υγιείς.

Το από ποιόν και γιατί δεν μας είπε, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση, που μάλλον χρίζει υπεύθυνης απάντησης από υπεύθυνους δημοσίους υπαλλήλους.

Μη ξεχνάμε ότι ο ίδιος μας παρέπεμψε (σε προηγούμενη δήλωσή του) στην αντιπεριφερειάρχη κ. Σταρακά, η οποία δήλωσε ότι αυτή είναι απλά μια αιρετή στη Περιφέρεια Δ.Ελλάδας, ως κοινός θνητός και τίποτα παραπάνω.

Και κάπως έτσι στο νησί μας περνάμε όμορφα και διασκεδαστικά.

Για τη διασκέδασή σας και μόνο, σας προτείνουμε να διαβάσετε ακόμη μια ανακοίνωση της Δ. Υγιεινής.

Παραμένει το πρόβλημα στην πηγή Κεφαλοβρύσου, το οποίο οφείλεται σε φυσικοχημική επιβάρυνση, τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΙΧΜΗ ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Φατούρος.

Ωστόσο τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την επιβάρυνση δεν έχουν βρεθεί και είναι αδύνατον να εντοπιστούν, ενώ δεν οφείλονται σε ανθρωπογενείς παράγοντες σύμφωνα με τον κ. Φατούρο. Προς το παρόν πάντως παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση χρήσης του νερού.



Ποια είναι η κατάσταση του νερού του Αιτωλικού αυτή τη στιγμή;

Η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη όπως φαίνεται και μακροσκοπικά, δηλαδή δεν ...υπάρχει η θολερότητα που υπήρχε, ούτε η οσμή. Αυτό επιβεβαιώνεται εργαστηριακά και είμαστε σε μια συνεχή παρακολούθηση με δειγματοληψίες για να δούμε που θα σταθεροποιηθεί και θα καθαρίσει, ώστε με καινούργια δεδομένα να δούμε αν θα αλλάξουμε την απόφαση που ήδη έχουμε σε ισχύ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπειτε στο προφιλ του Δημάρχου στο facebook και στην ανάρτηση που εχει ενα χαρτι για το νερο εχει βάλει τα καραπανακια να βρίζουν τον κοσμο και τους πολίτες.Είναι αθλιος βάζει τους συγγενείς του να βρίζουν τον κόσμο επειδη αντιδρούν.