Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η αιώρηση μπορεί να αλλάξει απίστευτα το μυαλό μας

Αν είστε λάτρης της κολύμβησης, παίζοντας, ή απλά επιπλέετε στην πισίνα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, να ξέρετε ότι κάνετε το μέγιστο καλό στο σώμα σας.

Ίσως έχετε μια φυσική διαίσθηση για το τι χρειάζεται το μυαλό και το σώμα σας.
* Θεραπεία, και αισθητηριακή στέρηση
Αν θέλετε πραγματικά να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στην υγεία χωρίς να κάνετε κάτι ιδιαίτερο, πρέπει να εξετάσετε τη θεραπείας της επίπλευσης. Είναι μια καινούρια σχετικά πρακτική γνωστή ως "αισθητηριακή θεραπεία στέρησης". Τη δεκαετία του 1970, η περιορισμένη έρευνα του Δρ Roderick Borrie, πάνω στην αισθητηριακή στέρηση και το ξεκαθάρισμα του εγκεφάλου, αποκάλυψε τον όρο "επίπλευση" με την περιβαλλοντική θεραπευτική διέγερση (REST). Λίγο μετά, ο Δρ John Lilly έκανε δημοφιλή την αισθητηριακή θεραπεία στην πισίνα, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
* Το μυστικό της ευδαιμονίας του μυαλού
Αυτό που κάνει την αισθητηριακή στέρηση τόσο αποτελεσματική, είναι η "κατάσταση θήτα". Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να ...προσδιορίσει, μια πιο αργή κίνηση των εγκεφαλικών κυμάτων, παρόμοια με τις διαλογιστικές τεχνικές, που επιτυγχάνονται κατά τη διάρκεια μιας βαθιάς παρατεταμένης πρακτικής. Οι ερευνητές συγκρίνουν επίσης την κατάσταση θήτα με την βαθιά χαλάρωση που βιώνουμε λίγο πριν κοιμηθούμε, ή σε βαθύ ύπνο, καθώς και με τη στιγμή της αφύπνισης.
Άλλες ενδείξεις ότι κάποιος έχει φτάσει στην κατάσταση θήτα περιλαμβάνουν τις ζωντανές εικόνες. Κατά τη διάρκεια της επίπλευσης, υπάρχει αύξηση του κυκλοφορικού συστήματος,και παρέχεται μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου στα κύτταρα. Ο εγκέφαλος είναι σε καλύτερη θέση να λειτουργήσει, και στην πραγματικότητα ενθαρρύνει το σώμα να χαλαρώσει και επιτρέπει το σώμα να λειτουργήσει ανεμπόδιστα. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται, μειώνοντας την πίεση του αίματος, και η διαδικασία αυτή λειτουργεί για να θεραπεύσει το σώμα απο τις φλεγμονές, αυξάνοντας τις ενδορφίνες. Με την αύξηση της ροής του αίματος, όλα τα κύρια όργανα παίρνουν περισσότερο οξυγόνο, και ανακουφίζει ιδιαίτερα τους ασθενείς με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και υπέρταση .
Είναι γνωστό επίσης ότι όταν εκκρίνονονται ενδορφίνες, το σώμα μπορεί να βιώσει ευφορία, που μειώνει τον πόνο και το στρες. Μπορείτε να κάνετε πρακτική επίπλευσης στη δική σας μπανιέρα ή πισίνα. Πολλοί αναζητούν αυτή τη θεραπεία και επισκέπτονται ιαματικές πηγές.
Η θεραπευτική επίπλευση έχει θεαματικά αποτελέσματα στην αθλητική απόδοση, ειδικά όταν απαιτείται συντονισμός με οπτικό κινητήρα, καθώς ενθαρρύνει τον εγκέφαλο να πέσει στα θήτα εγκεφαλικά κύματα, που οδηγούν τον εγκέφαλο σε μια κατάσταση εγκεφαλικής ηρεμίας, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Η αντιβαρυντική αυξημένη ενεργειακή κατάσταση λύνει δύσκολα προβλήματα, επιταχύνοντας τη θεραπεία.
Η βαθιά κατάσταση χαλάρωσης επίσης αναφέρεται ως κατάσταση του «Λυκόφωτος» που επηρεάζει το συνειδησιακό επίπεδο και συνδέεται με την αφηρημάδα. Η έλλειψη εξωτερικών εγκεφαλικών ερεθισμάτων κατά τη διάρκεια της θεραπείας με επίπλευση, δημιουργεί σχήματα και ήχους που με τη σειρά τους μειώνουν τις ορμόνες του στρες, όπως την κορτιζόλη. Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν τη μείωση της αρθρίτιδας, την εξισορρόπηση του αριστερού και δεξιού εγκεφάλου, τη ρύθμιση του ύπνου και της αποτοξίνωσης.


http://www.el.gr/index.php/webtv/life/124-life/27983-h-aiwrhsh-mporei-na-allaxei-apisteyta-to-myalo-mas

Δεν υπάρχουν σχόλια: