Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
Παραμονή πρωτοχρονιάς 2017 και το χρονίζον πρόβλημα της ακαταληλλότητας του πόσιμου νερού στο Αιτωλικό έρχεται στην επιφάνεια μέσω μιας έντονης δυσοσμίας που το καθιστά ακατάλληλο ακόμα και για...
απλή οικιακή χρήση.
Πολύς χρόνος πέρασε, σχεδόν δεκαετία. Δοκιμάστηκαν αρκετές δημοτικές αρχές, οι υποσχέσεις μετέωρες. Η τωρινή δημοτική αρχή, πριν αναλάβει (στις 29/5/2014 σε κοινή συνέντευξη με τον τότε δήμαρχο) δεσμεύτηκε για την άμεση προτεραιότητα της εύρεσης κονδυλίων για την ύδρευση του Αιτωλικού. Δοκιμάστηκαν όμως και μορφές πίεσης για λύση (δικαστικές αγωγές, κινητοποιήσεις χωρίς μαζικότητα).
Αυτές οι προσπάθειες- ημίμετρα δεν έφεραν λύση.
Επιτακτική είναι η ανάγκη εδώ και τώρα με κινητοποιήσεις δυναμικές να απαιτηθεί ριζική λύση του προβλήματος από τη ΔΕΥΑΜ και το δήμο με άμεση χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση με βασικό αίτημα:
Παροχή πόσιμου νερού δωρεάν τώρα.
Στις κινητοποιήσεις πρέπει να συμμετέχουμε όλοι ανεξαιρέτως όχι μόνο συμπαραστεκόμενοι στους κατοίκους του Αιτωλικού, αλλά και απαιτώντας συνολική λύση της ύδρευσης όλου του ... δήμου, νέα δίκτυα, αποπληρωμή χρέους της ΔΕΥΑΜ προς τη ΔΕΗ κ.λ.π.
Δυστυχώς θα βρεθούμε χωρίς νερό, γιατί η ΔΕΗ απειλεί από το νέο έτος να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος προς τη ΔΕΥΑΜ λόγω του χρέους που υπάρχει.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί όλους τους δημότες σε διαρκή αγώνα για να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες που του αναλογούν και να παρέχει πόσιμο νερό καθαρό και υγιεινό. Ας αναλογιστούμε που καταλήγουν όλα αυτά τα χρήματα της άνισης, άδικης και υπερβολικής φορολόγησης αφού από παντού υπάρχουν δραματικές περικοπές στα ήδη χαμηλά μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις, στις ήδη κουτσουρεμένες και ελλιπείς παροχές υγείας, παιδείας, πρόνοιας.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί όλους σε συναπόφαση, σχεδιασμό δράσης συγκεκριμένης, οργανωμένου αγώνα πίεσης προς την κυβέρνηση να αναλάβει:

την χρηματοδότηση της ύδρευσης του Αιτωλικού από Εύηνο,
την εξόφληση όλου του χρέους της ΔΕΥΑΜ,
τη χρηματοδότηση στο σύνολό τους των έργων υποδομής (νέα δίκτυα, αποχέτευση, βιολογικούς καθαρισμούς, κ.λ.π),
τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΜ για να μπορεί να παρέχει δωρεάν ποιοτικό νερό στις αδύνατες ομάδες και φτηνό στους υπόλοιπους και να υποχρεώσει τη ΔΕΗ για φτηνό τιμολόγιο.
Ακόμη χρειάζεται άμεση πίεση προς τις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε» να καταβάλλουν στο ακέραιο όλες τις οφειλές όλων των χρόνων για τη ρευματοδότηση των αντλιοστασίων που τους αναλογούν.


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ)

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑ.

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΩΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ «ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ»

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟ.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: