Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ο ασυνάρτητος, κάποιος διαμαντόπουλος της παράταξης καραπάνου, έχει άποψη για το νερό του Αιτωλικού...και δεν είναι πρωταπριλιάτικο ανέκδοτο!



Πράγματι το είδαμε και συγκινηθήκαμε, τώρα αν τα δάκρυα είναι από χαρά ή από λύπη, είναι κάτι που συζητάτε.

Χαρήκαμε που μετά από τόσα 24ώρα, κάποιος από τη δημοτική αρχή του καραπάνου, κάτι είπε. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο με το νερό του Αιτωλικού δεν έχει αγγίξει το Μεσολόγγι, οπότε είναι καλά στην υγεία τους οι δημοτικοί άρχοντες του Μεσολογγίου και περνάνε καλά.

Λυπηθήκαμε γιατί από την ανάγνωση αυτού του κειμένου, καταλάβαμε ότι ή τα Ελληνικά μας είναι λυψά ή αυτός ο κύριος απλά θέλει να δηλώσει ότι ακόμη δηλώνει παρών.

Λυπηθήκαμε επίσης γιατί από αυτό το κείμενο μάθαμε ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι Αντιδήμαρχος ( τέσσερις μήνες ) Τεχνικών Υπηρεσιών, τστστστσ !!! και μετά από την εμπειρία του αυτή δηλώνει απερίφραστα ότι "Ο Δήμος μας είναι πολύ πίσω σε υποδομές. Για την ακρίβεια έχει ανύπαρκτες υποδομές". (Τι λέει ρε φίλε, αυτό και αν είναι διαπίστωση).

Ξαναλυπηθήκαμε, γιατί όλες αυτές τις ασυνάρτητες μπούρδες που λέει δεν ήρθε να μας τις πει από κοντά. Γιατί αγόρι-αντιδήμαρχε μας το έκανες αυτό;

Χαρήκαμε γιατί βαρεθήκαμε να λυπούμαστε και ξαναδιαβάσαμε το κείμενο του διαμαντόπουλου για να πάρουμε θάρρος, ώστε να το στείλουμε στη Νικολούλη, με τίτλο : Ζητείται Τσίπα !!!


Σας το χαρίζουμε για να χαμογελάσετε και εσείς μαζί μας.

Αυτοί μας διοικούν. Απολαύστε τους.


Αιτωλικό 2017, τόσα χρόνια χωρίς πόσιμο νερό.(αυτή είναι η εισαγωγή του στο θέμα. Μεγαλείο, ανατριχίλα) 

Τσαλαπατημένη αξιοπρέπεια πολιτών (από ποιόν άραγε;) , διαχρονική ανευθυνότητα τοπικών και κεντρικών θεσμικών παραγόντων. Όλοι μαζί, στο ίδιο έργο θεατές με τελικό αποδεκτή και θύμα τον περήφανο κάτοικο Αιτωλικού.(εδώ πέφτουν παλαμάκια)  Πριν δυο μήνες ήταν οι πλημμύρες για τους κατοίκους εδώ, στο Μεσολόγγι. Ένα νεογέννητο μωρό σώθηκε τελευταία στιγμή. Αρκετοί κάτοικοι, ιδιαίτερα στην περιοχή Ζεστή, κινδύνεψαν με πνιγμό.(μάνα που πας; Γιέ μου θα πάω στα καράβια)  Το φαινόμενο εκτονώθηκε, ο κίνδυνος όμως δεν έφυγε, αφού χρήματα έρχονται θεωρητικά από την πολιτεία, πότε όμως θα χρησιμοποιηθούν ή καλύτερα πότε θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για τις οποίες προβλέφθηκαν, κανείς δεν ξέρει. Η επίλυση των παθογενειών του θεσμικού μας πλαισίου, ομφάλιος λώρος του οποίου είναι το ...ανεκδιήγητο και ανεύθυνο κράτος, καταντά γρίφος, αίνιγμα. Και αναρωτιέμαι, πόσο ηλίθιους μας θεωρούν πια;(εσένα αγόρι μου, δεν σε θεωρεί κανένας, σε έχουν λίρα εκατό) 

Πριν λίγες ημέρες δανείστηκα και έγραψα στο προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης..’’ αναρωτιέμαι τελικά αν τον κόσμο τον κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά..’’ Ένα από τα δύο συμβαίνει πάντως.(να και η πρώτη σπόντα για τον αρχηγό του) 

Για το θέμα του Αιτωλικού. Καμία προτεινόμενη λύση δεν είναι εφικτή και βιώσιμη, αν πριν δεν στοιχειοθετείται από αποδεδειγμένη επιστημονική τεκμηρίωση. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ή θέση είναι τουλάχιστο επικίνδυνη.(δεύτερη σπόντα για τον αρχηγό του)  Εμπαίζει δε, την πληγωμένη αξιοπρέπεια του δημότη Μεσολογγίου. Του διευρυμένου Δήμου. Είμαστε ένα. Εγώ έτσι νιώθω.(θα είσουνα και εσύ πολίτης με Όραμα, του γαλάνη) Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να διχάζουν και να ασελγούν εις βάρος της κοινωνίας. Κομματικοί οπορτουνιστές.(να και ο Τρότσκι)  Κάποιοι άλλοι, κάνουν και δηλώσεις περί μη συναίνεσης σε στοιχειώδη βοήθεια προς τους πληγέντες. Και κάποιοι άλλοι, τους χειροκροτούν και συναινούν παραφράζοντάς το σε έκκληση να μην μεταφέρουμε το πρόβλημα του Αιτωλικού αλλού. Προφανώς στα μάτια τους οι Αιτωλικιώτες είναι κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας. Ή οι συγχωριανοί τους είναι κάτοικοι ανώτερης φυλής. Πόσο πίσω είμαστε. Και αυτοί εκλέγουν και εκλέγονται. Να μια πρώτη εξήγηση της κατάντια μας.(το είπαμε αγόρι μου, για όλα φταίνε οι άλλοι) 

Αγαπητοί συνδημότες, ως Αντιδήμαρχος ( τέσσερις μήνες ) Τεχνικών Υπηρεσιών σας λέω τούτο. Ο Δήμος μας είναι πολύ πίσω σε υποδομές. Για την ακρίβεια έχει ανύπαρκτες υποδομές.(εδώ ακριβώς μάθαμε ότι υπάρχει και κάποιος διαμαντόπουλος, που είναι αντιδήμαρχος, για συνέχα...)  Έχει προβλήματα θεσμικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά ( ΔΕΥΑΜ ) κοκ.(όχι πέστα όλα, μηυ ντρέπεσαι, τα παιδιά κοιμούνται)    Έχει και ευκαιρίες ή τουλάχιστο εν δυνάμει ευκαιρίες. Δεν μπορείς όμως να μιλάς για ευκαιρίες αν πριν δεν έχεις λύσει στοιχειώδη προβλήματα-ανάγκες. Ακολουθείς κατά τη γνώμη μου διπλή πορεία. Λύνεις προβλήματα αφενός και αφετέρου δημιουργείς ευκαιρίες.(έλα...διαμαντόπουλεεε, που είσαι; χαθήκαμε στο κόμβο Κεφαλόβρυσου) 

Πριν δύο μήνες ήταν οι πλημμύρες, σήμερα η ύδρευση στο Αιτωλικό, αύριο ο ΧΥΤΑ. Μεθαύριο η λιμνοθάλασσα. Αντιμεθαύριο τα γεφύρια του Αιτωλικού. Και πάει λέγοντας. Αυτή είναι η κατάσταση, αυτά είναι τα δεδομένα.(όχι είναι και το παγοδρόμιο, η φάτνη, οι γιορτές εξόδου, τα ανύπαρκτα ακριβοπληρωμένα πάρκινγκ, τα ρέματα, οι βιολογικοί καθαρισμοί, οι γουρνοπούλες του δημάρχου, πέστα, ρίξε πόνο)

Θα ακολουθήσουν φαντάζομαι όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από τη δημοτική αρχή και από το Δήμαρχο, όπως έγινε και στις πλημμύρες. (αυτό ακούγεται σαν απειλή. Όχι τέτοιο θάνατο, λυπήσουμας) Γίνεται ήδη με ευθύνη και σεβασμό στους πληγέντες. Και θα δοθούν, από την πολιτεία, υποσχέσεις και παροδικές λύσεις. Υπάρχει ένα δεδομένο. Ένα ενταγμένο έργο για την ασφαλή ύδρευση του Αιτωλικού 2,7 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.(να και η γουρνοπούλα, ο δήμαρχος σε πήρε εκείνη τη στιγμή τηλέφωνο ;)  Αυτό το έργο βασίζεται σε μελέτες και παραδοχές αλλά και σε τεχνική έκθεση επί της μελέτης. Λύνει το πρόβλημα? Ποιος αιρετός μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα, ποιος σύμβουλος μπορεί να αντιπροτείνει κάτι άλλο.( αμπεμπαμπλόμ του κίθε μπλομ, τσα, να κάνει η μάνα)
 Με ποια κριτήρια και που βασιζόμενος. Και αν υπάρχει νέο δεδομένο για τη συγκεκριμένη πηγή? Και αν, και αν ..(εδώ δεν ηχώ, ούτε τυπογραφικό λάθος, μπήκε ο δήμαρχος στο δωμάτιο και ο διαμαντόπουλος τραύλισε για μιλισεκόντ)

Άρα λοιπόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική μου ιδιότητα και έχοντας διαχειριστεί προγράμματα και έργα του ΕΣΠΑ λέω, αφού εξαντληθούν όλα τα πιθανά αίτια του συμβάντος, αφού υπάρξει επιστημονική τεκμηριωμένη θέση των αρμόδιων φορέων και αφού επανεξεταστεί το εν λόγω ενταγμένο έργο λαμβάνοντας υπόψη τα νέα, εφόσον τονίζω προκύψουν δεδομένα, σύσσωμη η διοίκηση του τόπου μας ( Δήμος και Περιφέρεια ) συνεπικουρούμενοι από το αρμόδιο Υπουργείο, να εξαντλήσουμε κάθε μέσο έτσι ώστε να δοθεί μία μόνιμη, βιώσιμη και ασφαλή λύση. Ακόμη και αν χρειαστεί να συμπληρωθεί το έργο. Η διαχειριστική αρχή θα δώσει την επίσημη απάντηση.(
εν Ιορδάνη βαπτιζομένος σου Κύριε, η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνηση, … και το πνεύμα εν είδη περιστεράς…) 
Μέχρι τότε, ας απομακρύνουμε ακραίες και πανικόβλητες φωνές, ας είμαστε συναινετικοί και συμπαραστάτες στο δοκιμαζόμενο λαό του Αιτωλικού και ας έλθουμε στη θέση τους, έστω και για λίγο. Τότε ίσως οι ορισμένοι ανόητοι του διαδικτύου συνοδευόμενοι από άλογους εκλεγμένους, σταματήσουν να κάνουν πλιάτσικο στις ζωές των Αιτωλικιωτών.Αγαπήσωμεν αλλήλουςίνα εν ομονοία ομολογήσωμεν. Όσο για το πλιάτσικο, σαν διαμαντόπουλος και μάλιστα τετράμηνος, κάτι θα ξέρεις παραπάνω) 

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Για όσους δεν το ξέρουν, αυτός ο κύριος είναι Αντιδήμαρχος.

Αρχηγέ, μετά από σε το ΧΑΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο γιος του ΒΑσιλάρα.΄...