Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Το αρχαίο σκαλιστό κρανίο του Θιβέτ και το μυστήριο που κρύβει (φωτό)

Υπάρχουν μερικά πραγματικά συναρπαστικά πράγματα στον πλανήτη μας. Το σκαλιστό κρανίο του Θιβέτ είναι ένα από αυτά τα συναρπαστικά αντικείμενα με ιστορία που προσφέρει την διορατικότητα και τις παραδόσεις των αρχαίων πολιτισμών πριν από εκατοντάδες χρόνια. Εκτός από τα πολλά σύμβολα τα οποία πιστεύεται ότι απεικονίζουν αρχαίες Θεότητες, υπάρχει και ένα μυστηριώδες αρχαίο χειρόγραφο χαραγμένο επάνω του.

Το μυστηριώδες κρανίο ανακαλύφθηκε τυχαία σε ένα κατάστημα με αντίκες στη Βιέννη. Αφού αναλύθηκε και μελετήθηκε από πολλούς ειδικούς και οργανώσεις, το κρανίο έχει δημιουργήσει «ένα μυστήριο» καθώς κανείς δεν φαινόταν να έχει ακούσει ή να γνωρίζει κάτι για αυτό.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κρανία σκαλισμένα στο Θιβέτ, το Νεπάλ και την Ινδία, ωστόσο, το συγκεκριμένο με αυτά τα χαρακτικά ίσως είναι και το ...μοναδικό.

Το μόνο πρόσωπο που φαίνεται να γνωρίζει περισσότερα γι ‘αυτό είναι ένας Θιβετιανός καθηγητής ο οποίος δηλώνει ότι παρόμοια κρανία λαξεύτηκαν στην αρχαιότητα, προκειμένου να διώξουν μία «κατάρα» μακριά από μια οικογένεια, ή να καθοδηγήσουν την ψυχή ενός ανθρώπου στον σωστό δρόμο.

Προφανώς, περαιτέρω πληροφορίες και πρακτικές σχετικά με το κρανίο είναι πολύ περιορισμένες.

Το συναρπαστικό κρανίο πωλήθηκε σε ένα οίκο δημοπρασιών από έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι βρίσκονταν στην κατοχή του από έναν από τους προγόνους του, ο οποίος ήταν γιατρός στη Βιέννη.

Ο γιατρός -που ταξίδευε στο εξωτερικό- λέγεται ότι είχε ασκήσει την ιατρική του σε ένα βουδιστικό μοναστήρι όπου έλαβε το κρανίο ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του.

Μετά από εξέταση του κρανίου από ειδικούς ήταν σε θέση να διακρίνουν παραστάσεις από σκελετούς που απεικονίζονται στο μέτωπο του που πιστεύεται ότι συμβολίζουν προστάτες κηδεμόνες από την διδασκαλία του Βούδα.

Εκτός από τους σκελετούς, το κρανίο μυστήριο διαθέτει ένα πλάσμα από την μία πλευρά του που πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει το Garuda, προστάτη που κατακτά το Nagas -aka demons- και ορισμένοι αμφισβητούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αριστερή πλευρά του αινιγματικού κρανίου απεικονίζει τον Vajra Pani, έναν οργισμένο προστάτη της αγάπης. Η κορυφή του κρανίου έχει ένα σκαλιστό διπλό Σταυρό ο οποίος αντιπροσωπεύει την οικογένεια για τον Βούδα.

Το περίπλοκο κρανίο έχει επίσης ένα σύμβολο από τέσσερα κεφάλια από κατσίκες που εξέρχοναι από μια πλατφόρμα στην αριστερή πλευρά του.

Εκτός από τις διαφορετικές απεικονίσεις στο κρανίο, υπάρχουν επίσης γλυπτά σε ένα αρχαίο σύστημα γραφής που πιστεύεται ότι ονομάζεται «lant’sa.»

Ωστόσο, τα γράμματα στο σαγόνι είναι πιθανό να αναφέρουν την λέξη Devanagari η οποία αναφέρετε ως εξής: Om, Ma, Sa, Ma, Ta, Sa, Om, Da, Ma, Ta.

Εάν έχετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το περίεργο κρανίο παρακαλούμε ενημερώστε μας!

Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες του:



ΠΗΓΗ: apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: