Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

EΡΩΤΗΣΗ Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να αποφανθούν σχετικά με το αν υπάρχει πρόβλεψη να κηρυχθεί η Δημοτική Κοινότητα Αιτωλικού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη για τα σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται στην υδροδότηση του Αιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας, ενός μακροχρόνιου προβλήματος για τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου τις τελευταίες μέρες έχει οξυνθεί καθιστώντας αδύνατη την παροχή στους κατοίκους πόσιμου νερού.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε από την πολιτεία να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα υδροδότησης προστατεύοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία. Κυρίως, επεσήμανε ότι πρέπει να εξετασθεί επιστημονικά αν η πηγή του Κεφαλοβρύσου δύναται να υδροδοτήσει με υγιεινό πόσιμο νερό οριστικά και με επιτυχία την περιοχή και να διερευνηθεί η δυνατότητα υδροδότησης του Αιτωλικού από εναλλακτικές πηγές, όπως ο Εύηνος ή ο Αχελώος ποταμός.

Τέλος, ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να αποφανθούν σχετικά με το αν υπάρχει πρόβλεψη να κηρυχθεί η Δημοτική Κοινότητα Αιτωλικού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του προβλήματος της υδροδότησης και αν θα στηριχθεί ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με επιπλέον πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: