Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Πόσο πούλησε ο καραπάνος την ιστορία του Αιτωλικού και το μαρτυρικό θάνατο των προγόνων του, από τους Τούρκους;




Στρεβλή εικόνα θέλει να παρουσιάσει ο καραπάνος και το επιτελείο του, για τους συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ντολμά, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι ήταν μια μάζα πεινασμένων αρπακτικών, που δεν έχασαν την άδολη ευκαιρία που τους πρόσφερε ο ιερός δήμος για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Ντολμά, ώστε να κορέσουν την πείνα τους.

Όπως λέει και ο ίδιος, οι κύριοι και οι κυρίες που συμμετείχαν, χρέωσαν το δήμο, άνω τον 150 ευρώ έκαστος.

Οι δε δικηγόροι, οι οποίοι διεκδικούν το τίτλο του ψωμόλυσσα, έφαγαν όχι απλά του σκασμού, αλλά χρέωσαν το δήμο κάτι περισσότερο από 14.000 ευρώ.

Εμείς τασσόμαστε υπέρ του δημάρχου διότι είχαμε προειδοποιήσει ότι ο άνθρωπος λειτουργεί ως παρακράτος με νόμους ομερτά και μαφίας.

Ως δικηγόροι θα έπρεπε να ξέρουν τουλάχιστον αυτοί, ότι ο καραπάνος διώκεται για πολλά οικονομικά και άλλα κακουργήματα, όπως πλαστογραφίες, εικονικά τιμολόγια πολλών εκατομμυρίων ευρώ ...κλπ.

Μετά από πολλές πιέσεις και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης το επιτελείο καραπάνου, δημοσιοποίησε  το τιμολόγιο της διατροφής των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις στο Αιτωλικό, το οποίο και σας παρουσιάζουμε.



Οι υπάλληλοι στην εφορία μας ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο τιμολόγιο, αποτελεί την επιτομή των εικονικών τιμολογίων όπου ο τρόπος και η μέθοδος που πάει να παραπλανήσει τους εφοριακούς μηχανισμούς ελέγχου, είναι γελοίος και αφελής.

Επιβάλετε όπως μας είπαν, σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει καθορισμένο τιμολόγιο με αναφορά στα προϊόντα που θα καταναλωθούν, τι έφαγε έκαστος και ο επαγγελματίας που θα κόψει το τελικό τιμολόγιο, θα πρέπει να επισυνάψει από πριν το τιμολόγιο αγοράς όλων αυτών των προϊόντων.

Η εφημερίδα του καραπάνου, όπου ακόμη η εισαγγελία Μεσολογγίου, για κάποιον παράδοξο λόγο, δεν μπορεί να εντοπίσει και ονομάζεται Πρωτοσέλιδο Μεσολόγγι, παρουσίασε τη λίστα του μενού, η οποία όμως έρχεται σε αναντιστοιχία με το τιμολόγιο και είναι γραμμένη πάνω σε ένα φωτοτυπικό χαρτί (το οποίο μας κόστισε 70.000 ευρώ, μην το ξεχνάμε), χωρίς σφραγίδα και υπογραφή ή κάποιου είδους επικύρωση.



Δικαιολογεί μάλιστα το ύψος της δαπάνης λέγοντας ότι, στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 1200 άτομα.
Οπότε 1200 το βράδυ και 1200 το πρωί πάμε στις 2400 μερίδες φαγητού για τις ψωμόλυσσες όπως αναφέραμε.

Δηλαδή τα παιδιά του Δημοτικού του Γυμνασίου του Λυκείου, οι δημότες του Μεσολογγίου, του Νιχωριού, της Κατοχής και όλων των υπόλοιπων χωριών του νομού που συμμετείχαν, περίμεναν από τον καραπάνο να τους ταΐσει και δεν πήγαν σπίτια τους.

Εμείς λοιπόν ενημερώνουμε ότι μόλις γύρω στα 100 άτομα φάγανε από την αβερτοσύνη του καραπάνου διότι, οι δε κάτοικοι των γύρω χωριών, έφυγαν αμέσως μετά την εκδήλωση για τα σπίτια τους, οι δε προσκεκλημένοι ή όσοι σύλλογοι δήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εκδηλώσεις, την τελευταία στιγμή, ανέβαλαν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Την δεύτερη μέρα πήραν μέρος μόλις 600 άτομα, εκ των οποίων οι 400 ήταν ντόπιοι και δεν καταδέχθηκαν να συμμετάσχουν στο τιμολόγιο του καραπάνου.
Οι ξένοι, όσοι είχαν απομείνει, έφυγαν αμέσως, φοβούμενοι την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Όσο για το περίφημο λουκούλλειο γεύμα των δικηγόρων, οι ίδιοι μας πληροφόρησαν, ότι ουδείς έμεινε πίσω για να γευτεί τα εδέσματα της καραπανέικης κουζίνας.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι τα περισσότερα προϊόντα από τις γευστικές αυτές προτάσεις ήταν χορηγία των παραγωγών, όπως πχ το αυγοτάραχο.

Το καλύτερο βέβαια το αφήσαμε για το τέλος.

Τι κάνει ένας βέρος μαφιόζο, όταν θέλει να καλύψει τις ανομίες του; Μα φυσικά επικαλείται τη συνδρομή της ... δικαιοσύνης.

Όλοι μας ξέρουμε ότι ένα τιμολόγιο, για να πληρωθεί από το δήμο, θα πρέπει πρώτα να λάβει εγκρίσεις από την οικονομική επιτροπή του δήμου και να τύχει και της έγκρισης του επιτρόπου της περιφέρειας.
 Αλλά ακόμη και αυτό να μην ισχύει, γιατί κυβέρνηση Σύριζα έχουμε και ως γνωστόν, όλα είναι δυνατά, πως εξηγείτε ότι ο επαγγελματίας που έκοψε το τιμολόγιο, προσέφυγε μετά από λίγες μέρες στη δικαιοσύνη ενάντια στον ιερό δήμο Μεσολογγίου, για μη εξόφληση τιμολογίου; Και ως εκ θαύματος, ο ίδιος ο δήμος δεν παρέστει στην εκδίκαση της υπόθεσης για να  εξηγήσει έστω,  στον άδολο δικαστή ... τουλάχιστον την χρονοβόρα διαδικασία πληρωμής εκ μέρους του δήμου.

Οπότε και ο δικαστής εξέδωσε διαταγή άμεσης πληρωμής, δικαιώνοντας τον Μπούλη (γνωστό λαμόγιο του Μεσολογγίου με προϋπηρεσία στα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, σε όλους τους μέχρι τώρα δημάρχους του Μεσολογγίου).

Ο ιερός δήμαρχος, αναγκαστικά και βεβαίως, έθεσε το ταμείο στην υπηρεσία του Μπούλη, ώστε να πάρει τα χρήματα που δίνουν στον καραπάνο τα γνωστά Συριζόπουλα, κουρουμπλής-τριανταφύλλου, με την ομπρέλα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που κηρύσσουν τον ιερό δήμο κάθε εξάμηνο, επειδή έβρεξε ή φύσηξε στην πλατεία του Μεσολογγίου και στην ιερά Πύλη.


Καταλαβαίνουμε μετά από όλα αυτά ότι ο καραπάνος δεν γνωρίζει όρια, δεν έχει φραγμούς, δεν έχει ιερά και όσια, μπροστά στα χρήματα που δύναται να  ενθυλακώσει.

Αυτό είναι το παρακράτος και αυτοί είναι η μέθοδος που ακολουθεί ώστε να εξαγοράζει συνειδήσεις, υποψηφίους και ψηφοφόρους.

Καλούμε τη δικαιοσύνη να παρέμβει τώρα, αργότερα θα γίνουν και επώνυμες καταγγελίες εναντίον δικαστικών λειτουργών για το τρόπο που χειρίζονται τις κακουργηματικές πράξεις καραπάνου.

Στα καραπανάκια του Αιτωλικού τους πληροφορούμε ότι τέλειωσαν, όλοι βάλανε το δάχτυλο στο μέλι και αν περιμένουν τον οίκτο μας, τους πληροφορούμε ότι θα κάνουν συντροφιά στον καραπάνο, όταν η πραγματική δικαιοσύνη αποδώσει τα του Καίσαρα τω Καίσαρι.


Δυστυχώς για κάποιους, μάλλον θα προηγηθούν του καραπάνου και αυτοί θα έχουν έντονο άρωμα Αιτωλικού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο πρόεδρος του Δικηγορικου Συλλογου Μεσολογγιου και κολλητος του Λυρου γιατί δεν αντιδρά.Τα έχει κάνει πλακάκια με καραπάνο φαίνεται

Ανώνυμος είπε...

Αν απο όσα λέτε ξέρατε έστω τα μισά θα εισασταν οι κατάλληλοι να κυβερνήσετε ένα Δήμο.
Μα χειρότερο της αμάθειας, είναι η ημιμάθεια.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Και χειρότερο της ημιμάθειας ο γραικύλος