Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ακόμη και τα δημοτικά κτήματα έγιναν θυσία στο βωμό ... εύρεσης υποψηφίων για τον καραπάνο.




Μάλιστα καλά διαβάσατε, ο καραπάνος για να δελεάσει ή να λαδώσει άτομα ώστε να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του δεν δίστασε να χαρίσει ακόμη και τα δημοτικά κτήματα.

Ο κακός χαμός σήμερα στο ιεροπολίτικο δημαρχείο του Μεσολογγίου, με πρωταγωνιστές από τη μια, τους αγρότες που έχασαν τα χωράφια που καλλιεργούσαν για δεκαετίες και από την άλλη τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο (καραπαπά) για το θέμα, με τους νέους ιδιοκτήτες των χωραφιών.

Για την ακρίβεια, οι συγκεκριμένοι αγρότες που είναι και δημότες Αιτωλικού, πληροφορήθηκαν ότι ο καραπάνος με μια εν κρυπτό διαδικασία, κατοχύρωσε ως νέους ιδιοκτήτες δημοτικών χωραφιών που βρίσκονται στην Αστροβίτσα, σε άλλον αγρότη, για 25 χρόνια και με σχεδόν μηδενικό αντίτιμο.

Ο νέος αγρότης που είναι και κάτοικος Σταμνάς με το επώνυμο Γατζούδης, πριν μερικές μέρες είχε βάλει τη νύφη του στο ψηφοδέλτιο καραπάνου, από και με καθαρά ιδεολογικούς σκοπούς, όπως πληροφορηθήκαμε.
Τώρα εάν βρέθηκε και με κάποιες εκατοντάδες στερέματα για κάποιες δεκαετίες, είναι άλλο θέμα και βέβαια δεν αγγίζει ο ψόγος αυτός τη νύφη του, η οποία μέχρι πρόσφατα είχε άλλο επώνυμο.

Αγανακτισμένοι λοιπόν οι μέχρι τώρα ιδιοκτήτες, μπούκαραν στο γραφείο του αντιδημάρχου καραπαπά και ωωωως εκ θαύματος στο γραφείο του αντιδημάρχου ήταν παρόντες και οι γατζούδιδες, πεθερός και νύφη.

Το θεατράκι ξεσκεπάστηκε, οπότε μάλλον τα λόγια περίσσευαν, η πίεση χτύπησε κόκκινο, τα γαλλικά άπταιστα λες και ήταν με μεταπτυχιακό από Σορβόνη και οι χειραψίες μεταξύ γατζούδη και αγροτών θύμιζε κάτι παραπάνω από το "περνά περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα και με τα παιδόπουλα"

Ο δε καραπάνος ... άντρας για ακόμη μια φορά, στάθηκε στο ύψος του ή στο πλάτος του εάν το προτιμάτε.
Ακόμη ψάχνουν να τον βρουν οι συνεργάτες του, που κρύφτηκε, μέχρι ντουντούκα επιστράτευσαν οι έρμοι, Νίκο βγες οι βάρβαροι Αιτωλικιώτες φύγανε, φτου ξελευθερία, Νίκο θυμήσου σε ζητάνε οι οπαδοί σου.

Τίποτα αυτός, εκεί στο λαγούμι του σαν τον σχωρεμένο τον Σαντάμ (εξού και η πρόσφατη γενιάδα).

Στο τέλος και αυτοί αναγκάστηκαν να ανάψουν κάρβουνα και να απλώσουν τις μπριζόλες που είχε φέρει ο γατζούδης νωρίτερα για να ευχαριστήσει τον δήμαρχο καραπάνο και τον αντιδήμαρχο καραπαπά.

Πόσο να κρατήσει και αυτός ο έρμος; Βγήκε και από τη τρομάρα του έφαγε και το μαγκάλι.

Πόσο άλλο και πόσα άλλα θα αντέξει αυτός ο έρμος τόπος;
Πόση γελοιότητα και τυχοδιωκτισμό θα ανεχθεί ο δημότης από τον γελοίο θίασο του καραπάνου;

Ήρθε η ώρα της αλλαγής σελίδας.

Μην τους πιστεύετε, δεν είναι δικά τους αυτά που υπόσχονται ή δίνουν. Θα τα πάρουν πίσω την επόμενη μέρα και όποιος συνεταιρίστηκε μαζί τους θα βρεθεί έτσι και αλλιώς αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: